pariskunta pitää toisiaan kädestä

Painavatko mieltäsi parisuhde, perhe tai muut henkilökohtaiset asiat?

Perheasiain neuvottelukeskuksesta saat asiantuntevaa keskusteluapua. Voit tulla yksin, parina tai perheenä. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Järjestämme myös perheasioiden sovitteluja ja erilaisia ryhmiä, sekä perhe-, kasvatus-, koulutus- ja työnohjauspalveluja.

Palvelumme ovat maksuttomia Hattulan, Hämeenlinnan, Janakkalan ja Valkeakosken asukkaille. Sinun ei tarvitse olla seurakunnan jäsen.

Vuosittain meillä käy noin 500 henkilöä.

Mitä perheneuvonnassa tehdään?

Usein perheneuvonnassa käydään terapeuttista keskustelua asiakkaiden kanssa. Keskustelua ohjaa yksi tai joskus kaksi perheneuvojaa.

Yksilökäynti kestää tunnin. Pari- tai perhekäynti on puolentoistatunnin mittainen.

Käyntikertoja voi olla yksi tai useita. Kerrat pyritään järjestämään tarpeen mukaan joko viikoittain tai harvemmin. Käyntien määrää ei ole rajattu, vaan se katsotaan jokaisen asiakkaan kohdalla erikseen.

Relationship counselling

Family and relationship counselling is available also in English. You can attend the sessions individually, as a couple, or as a family. The counselling is confidential and free of charge and available for people living in Hattula, Hämeenlinna, Janakkala or Valkeakoski.

Alustukset ja luennot

Perheneuvojat vierailevat muun muassa neuvoloissa, päiväkotien vanhempainilloissa ja kouluissa puhumassa parisuhde- ja perheteemoista. Luennoista sovitaan tarkemmin kunkin kohderyhmän toiveiden mukaan – ota yhteyttä ajanvaraukseen.

Luennot ovat pääsääntöisesti maksullisia seurakuntien ulkopuolisille tahoille.

Työnohjaus

Työnohjauksessa paneudutaan työhön liittyviin kysymyksiin, kokemuksiin ja tunteisiin joko yksin tai ryhmässä. Työnohjauksessa käydyt keskustelut ohjaajan ja ohjattavan välillä ovat luottamuksellisia.

Työnohjauksessa tarkastellaan työhön liittyviä tilanteita ja tarkoituksena on oppia niistä. Työnohjauksella tuetaan työssä jaksamista ja vähennetään työstä aiheutuvaa kuormittuneisuutta.

Ohjaus on pääsääntöisesti maksullista.