WALK IN -TERAPIA – kertakin voi riittää

Walk in -terapiassa on kysymys yksittäisestä tapaamisesta terapeutin kanssa sillä ajatuksella, että kukaan ei jää ongelmiensa kanssa yksin.

  • Keskusteluapu on tarkoitettu missä tahansa elämäntilanteessa elävälle nuorelle / nuorelle aikuiselle, esimerkiksi ongelmissa ja kriiseissä, jotka liittyvät ihmissuhteisiin kotona, kaverisuhteisiin, yksinäisyyteen, päihteisiin, kiusaamiseen tai muihin hankaliin kokemuksiin, joista haluaa jutella aikuisen kanssa.

  • Walk in -terapia ei ole mielen sairauden hoitoa, mutta siitä voi olla apua mielenterveysongelmien kanssa pärjäämiseen esimerkiksi tilanteessa, jossa odottaa pääsyä säännöllisiin tapaamisiin.

  • Tapaamisessa painottuvat kuulluksi tuleminen, vahvuuksien tunnistaminen, ratkaisujen rakentaminen, tukiverkostojen ja omien selviytymiskeinojen löytyminen ja sen kokemuksen saaminen, että keskustelu ja puhuminen auttavat.

  • Walk in -terapeutit ovat vapaaehtoisia tehtävään perehdytettyjä ja koulutettuja / koulutuksessa olevia terapeutteja.

Terapia on ilmaista ja suunnattu 16–30-vuotiaille

  • Walk in -terapiaa on tarjolla maanantaisin klo 16.30–19.30
  • Ohjaamolla (Turuntie 4, Hämeenlinna) kahvila- ja oleskeluillan yhteydessä.
  • Voit vain tulla paikalle, aikaa ei tarvitse varata
  • Henkilötietoja ei kerätä eikä käyntejä kirjata 

 

Walk in terapia Hämeenlinna

Yhteystiedot

Ohjaamo, Turuntie 4, 13130 Hämeenlinna, p. 050 563 3804, [email protected]

Aukioloajat: ma-to 12–16, ma 16–20 avoin olemisen tila, jonka yhteydessä klo 16.30–19.30 Walk in -terapia

Haluaisitko walk in -terapian vapaaehtoiseksi terapeutiksi?

Pystyisitkö sinä antamaan yhden illan kuukaudesta tai vaikka harvemminkin aikaasi lievittämään paikallisten nuorten hätää? Yhdessäkin illassa vapaaehtoisena toimiminen on mahdollisuus auttaa.

Onko sinulla

•  psykoterapeutin pätevyys (joko Valviran myöntämä tai siihen oikeuttama koulutus) /
•  lyhytterapeutin koulutus /
•  meneillään olevat psykoterapia- / lyhytterapiaopinnot /
•  psykiatrian erikoissairaanhoitajan koulutus ja kokemusta vastaanottotyöstä /
•  jokin muu soveltuva koulutus, johon kuuluu riittävä määrä mielenterveystyön / psykologian / psykiatrian  opintoja ja pitkä kokemus nuorten  keskusteluavussa toimimisesta?

Jos täytät em. kriteerit ja koet voivasi tähän tehtävään sitoutua, ota yhteyttä [email protected] – keskustellaan mahdollisuudesta olla tässä tärkeässä työssä mukana.

Walk in -terapian taustoja:

Evankelisluterilainen kirkko aloitti Walk in -terapiatoiminnan syksyllä 2021 Tampereella vastaamaan nuorten ja nuorten aikuisten hätään. Hämeenlinnassa Walk in -terapia aloitettiin huhtikuussa 2022 kokeiluluonteisesti, yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa Ohjaamon avoimen ovien illassa.

Hämeenlinnassa Hämeenlinna Vanajan seurakunta toimii vapaaehtoisten rekrytoijana ja vastaa viestinnästä; kaupunki puolestaan tarjoaa tilat toiminnalle ja Ohjaamon henkilökunnan läsnäolon terapiailloissa.

Yhdessä illassa on mahdollisuus kohdata 6-7 nuorta/nuorta aikuista, jos paikalla on kaksi terapeuttia.  Ohjaamon henkilökunta on illassa paikalla ja vastaa toiminnan pyörittämisestä ja on mukana nuoren jatkoavun piiriin ohjaamisessa.

Lisätietoa valtakunnallisesta Walk in -terapiasta: https://evl.fi/kukaaneijaayksin/kirkon-walk-in-terapiaLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä