WALK IN –TERAPIA – kertakin voi riittää

Walk in –terapiassa on kysymys yksittäisestä terapiatapaamisesta. Tapaamisessa käsitellään niitä asioita, joista nuori haluat puhua.
 

  • Joitakin sopivia esimerkkejä, joiden käsittelyyn Walk in –terapia voisi sopia, ovat elämän solmukohdat, kriisit, haasteet, vaikea elämäntilanne tai vaikkapa tunne-elämän kysymykset.
  • Walk in –terapia ei ole mielen sairauden hoitoa, mutta siitä voi olla apua mielen sairauden kanssa pärjäämiseen esimerkiksi tilanteessa, jossa odotat pääsyä psykoterapiaan.
  • Tapaamisessa painottuvat kuulluksi tuleminen, vahvuuksien tunnistaminen, ratkaisujen rakentaminen, tukiverkostojen ja omien selviytymiskeinojen löytyminen ja sen kokemuksen saaminen, että keskustelu ja puhuminen auttavat.

Terapia on ilmaista ja suunnattu 16-29-vuotiaille

Walk in –terapia maanantaisin klo 16.30-19.30 Ohjaamo Stagella, Turuntie 4, Hämeenlinna.

  • Voit vain tulla paikalle
  • Et siis tarvitse varattua aikaa.
  • Emme kerää henkilötietojasi rekisteriin.

 

Walk in terapia Hämeenlinna

Yhteystiedot

Ohjaamo Stage, Turuntie 4, 13130 Hämeenlinna

050 563 3804

ohjaamo@hameenlinna.fi

Aukioloajat

ma-to 12-16, ma 16 - 20 avoin olemisen tila sekä 16.30 - 19.30 Walk in -terapia

**************************************************************************************

Haluaisitko vapaaehtoiseksi?

Pystyisitkö sinä antamaan yhden illan kuukaudesta tai joka toinen kuukausi lievittämään paikallisten nuorten hätää? Yhdessäkin illassa vapaaehtoisena toimiminen on mahdollisuus auttaa.

Onko sinulla

•  psykoterapeutin pätevyys (joko Valviran myöntämä tai siihen oikeuttama koulutus)
•  lyhytterapeutin koulutus
•  psykoterapia- / lyhytterapiaopintoja vähintään 2 vuotta (40 op) suoritettuna
•  psykiatrian erikoissairaanhoitajan koulutus ja kokemusta vastaanottotyöstä
•  jokin muu soveltuva koulutus, johon kuuluu riittävä määrä mt-työn / psykologian / psykiatrian  opintoja ja pitkä kokemus nuorten  keskusteluavussa toimimisesta.

Evankelisluterilainen kirkko on aloittanut Walk in terapia-toimintaa syksyllä 2021 Tampereella vastaamaan nuorten ja nuorten aikuisten hätään. Hämeenlinnassa Walk in -terapiaa kokeillaan 25.4.2022 alkaen, yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Hämeenlinnassa kootaan vapaaehtoisista koostuva ”auttajatiimi”, joka tarjoaa yhden kerran kohtaamisia ja kuuntelua. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta toimii vapaaehtoisten kokoajana, vastaa viestinnästä ja kaupunki tarjoaa tilat toiminnalle.

Yhdessä illassa on mahdollisuus kohdata 8 nuorta/nuorta aikuista, jos saamme jokaiseen iltaan kaksi vapaaehtoista.  Ohjaamon henkilökunta on illassa paikalla ja vastaa toiminnan pyörittämisestä, nuoren jatkoavun piiriin ohjaamisesta.

Lisätietoa valtakunnallisesta Walk in -terapiasta https://evl.fi/kukaaneijaayksin/kirkon-walk-in-terapiaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautua voit vapaaehtoisten rinkiin: paivi.kangas@evl.fi