Vuorentaan kappeli

Marssitie 23 , 13500  Hämeenlinna

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Vuorentaan kappeli ulkoa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Vuorentaan kappelissa on iso ja pieni siunauskappeli sekä krematorio. Kappeli- ja krematoriorakennus sijaitsee Vuorentaan hautausmaan alueella.

Historia

Eija ja Olli Saijonmaan suunnittelema kappeli valmistui vuonna 1971.  Ison kappelin alttarinäkymää hallitsee tekstiilitaiteilija Laila Karttusen suunnittelema kuvakudos Tulevaisen elämän usko. Seinässä kuvakudoksen yläpuolella on sanat: Minä olen ylösnousemus ja elämä. Pienen kappelin kaunistuksena on Annu Eklundin kipsireliefi Hyvä paimen.

Lisärakennus uudelle krematoriolle valmistui vuonna 2013.

Tilat ja urut

Isossa kappelissa on 160 istumapaikkaa ja lisäksi urkuparvella on 62 paikkaa. Kappelissa on Yamaha piano ja George`s Heintz-Orgelbau-Schilfach - urut. Pienessä kappelissa on 60 istuinpaikkaa ja Johannus -merkkiset urut.

Toimitusvaraukset

Toimitusvaraukset Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan palvelutoimiston kautta p. 040 804 9444.

Alueella on iso pysäköintialue.

Esteettömyys

Rakennus on kokonaisuudessaan katutasossa. Isossa kappelissa on induktiosilmukka.

Marssitie 23, 13500 Hämeenlinna

Marssitie 23, 13500 Hämeenlinna