Terijoen seurakunta 

 

Sijainti ja väestö 

Terijoki on entinen Suomen knta Karjalankannaksella luovutetussa Karjalassa ja sijaitsee Suomenlahden rannalla noin 50 kilometriä Pietarin keskustasta luoteeseen. Terijoen asukasluku on 7 913. 

Terijoen evankelisluterilainen seurakunta ja kirkko

Terijoen luterilainen, vuonna 1908 valmistunut Herran kirkastumisen kirkko on arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelema. Toisen maailmansodan jälkeen kirkko muutettiin elokuvateatteriksi. 1990-luvulla kirkko luovutettiin takaisin alkuperäiseen käyttöönsä Inkerin kirkolle. Inkerin kirkko aloitti rakennus- ja kunnostustyöt vuonna 2000, jolloin myös sodan jälkeenpurettu kellotorni rakennettiin uudelleen. Korjaustöitä rahoitti pääosin Hämeenlinnan rovastikunnan seurakunnat ja Järvenpään seurakunta. Kirkko onkin näkyvä merkki syvästä yhteistyöstä ja ystävyydestä. Terijoen kirkon historiasta löydät tietoa venäjänkielisiltä kotisivuilta. 

Terijoen evankelisluterilainen seurakunta on osa inkerin evankelislutaerilaista kirkkoa. Inkerin kirkon piispana toimii Aarre Kuukauppi ja Terijoen seurakuntaa johtaa Aleksei Belousov (Алексей Белоусов).  Terijoen seurakunta on pieni ja vähävarainen seurakunta, joka kaipaa sekä materiaalista että taloudellista tukea. Seurakunta on kuitenkin virkeä ja aktiivinen pienestä koostaan huolimatta.

Kirkon osoite:  Большая Конюшенная д.8А 

Kirkko on avoinna sunnuntaisin klo 9-18, lauantaisin klo 12-20, arkisin klo 12-16, keskiviikoisin suljettu. 

Jumalanpalvelukset:

Vesperi lauantaisin klo 18:30

Messu sunnuntaisin klo 11:00