Onnex olkoon! -seurakuntaviikko Hämeenlinnassa 27.9.–3.10.2020

Seurakuntaviikko on vietetty. Kiitos kaikille mukana olleille. Pääset kuitenkin palaamaan viikon antiin, sillä osa viikon tilaisuukstista löytyy tallenteina Hämeenlinnan seurakunnat -YouTube -kanavalta. Seurakuntaviikolle odotetaan jatkoa vuonna 2021!

Mitä on onni, mitä onnellisuus? Onnex olkoon! -seurakuntaviikko kokoaa hämeenlinnalaisia pohtimaan yhdessä onnellisuutta sanoin ja sävelin. Päätapahtumassa lauantaina 3.10. kuullaan stand up -koomikko Mikko Vaismaata, toimittaja Heli Karhumäkeä sekä Jipun konsertti.

Kiitos kaikille vuoden 2020 Onnex olkoon -seurakuntaviikkoon osallistuneille!

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tilaisuudet järjestetään Hämeenlinnan kirkossa, jonne voidaan ottaa hyviä turvavälisuosituksia noudattaen noin 200 henkilöä. Osaan seurakuntaviikon tapahtumista voi liittyä verkon välityksellä.

Seurakuntaviikon ohjelma

Diakonian kärry kulkee ma–pe 28.9.–2.10. Hämeenlinnan kaupungilla – tule juttelemaan, kerro kuulumisesi!

Sunnuntai 27.9.

Kelttimessu su 27.9. klo 10 Hämeenlinnan kirkko. Mukana folkyhtye Petty Pilgrims. Messun virret on sävytetty irlantilaisen musiikin poljennolla. Tekstit kootaan Raamatun ohella kelttiläisestä rukousperinteestä. Saarna Marja-Liisa Mäki ja liturgi Minna Lappalainen.

Keskiviikko 30.9.

Rakkauden reissumies -näytelmä ke 30.9. klo 18.30 Hämeenlinnan kirkko. Seitsemän erilaista mieskuvaa, joilla kosketetaan ihmisen syvintä olemusta. Lavalla nähdään kohtauksia Seitsemän veljeksen Juhanista rakkaudessa ja armossa grillattuun kulkijaan asti – naisen mukana oloa unohtamatta. Rooleissa Arto Myllärinen ja Reetta Hulmi. Kesto 50 min. Vapaa pääsy.

Nojatuoli-ilta ke 30.9. klo 20. Keskustelua ja musiikkia onnellisuudesta. Vieraana onnellisuudesta kirjoittanut psykolgian emeritusprofessori Markku Ojanen ja näyttelijä Jarkko Tiainen. Musiikkivieraana Otto Juutilainen. Musiikista vastaa houseband Marko Kylväjän johdolla. Iltaa kuljettaa pastori Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio.

Torstai 1.10.

Murheen, onnen aikana -toivevirsikonsertti to 1.10. klo 18 Hämeenlinnan kirkko. Seurakunnan kanttorit esittävät toivevirsiä. Virsitoiveita voi esittää 24.9. asti sähköpostitse anna-maria.lehtoaho@evl.fi tai tekstiviestillä p. 040 804 9344. Vapaa pääsy.

Perjantai 2.10.

Sanctus! – kuoro ja -urkumusiikkikonsertti pe 2.10. klo 20–21 Hämeenlinnan kirkko. Tunnelmallisesta kynttilänvalossa esiintyvät Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kuorot Aurorina, Aurora ja Vox Vanajae. Kuoroja johtaa Ismo Savimäki. Ohjelmistossa kuullaan muun muassa Ave Maria, Panis Angelicus, Leonard Cohenin Hallelujah ja Sound of Silence. Samana iltana Pimeän kaupan ilta – viivähdä omien aikataulujesi mukaan. Vapaa pääsy.

Lauantai 3.10.

Onnea vai ei? -seurakuntailta la 3.10. klo 18 alkaen Hämeenlinnan kirkko. Vapaa pääsy.

• Tapahtuman avaa stand up -koomikko Mikko Vaismaa. Setin kesto n. 30 min.
  • Puhujavieraana kuullaan Sana-lehden päätoimittajaa Heli Karhumäkeä teemalla "Onnea ja autuutta kristittynä – sitäkö Jeesus lupasi?". Onnea tavoitellaan kiihkeästi, mutta ulkoisen hyvinvoinnin keskellä ihmisillä on paljon ahdistusta, toivottomuutta ja yksinäisyyttä. Miksi aineellinen hyvä ei näytä tuovan onnea? Kannattaako sitä edes jahdata? Mitä Jeesus tarkoitti sanoessaan, että autuaita ovatkin murheelliset? Puheen kesto n. 20 min.
  • Illan kruunaa laulaja, lauluntekijä ja musiikkievankelista Jippu, jota säestää Anne Mäki.

Jippu ja Mikko Vaismaa Kotikirkko-lehdessä

Lue muusikko Jipun ja stand up -koomikko Mikko Vaismaan haastattelu Kotikirkko-lehdestä! Jippu, Mikko Vaismaa ja Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki ovat mukana Onnea vai ei? -seurakuntaillassa la 3.10. klo 18 Hämeenlinnan kirkossa.

Abstraktia kuvaa. Teksti: