Rippikoulu

Rippikoulu on ainutlaatuinen kokemus. Riparilla voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämänkysymyksiä, uskoa ja omaa elämää. Riparilla käydään läpi kristinuskon keskeisiä asioita. Opiskelu on yhdessä tekemistä. Riparilla myös pelataan, leikitään ja pidetään hauskaa. Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen voit toimia kummina. 

Koska rippikoulu käydään?

Rippikouluun osallistutaan sinä vuonna, jona täyttää 15 vuotta. Vuonna 2024 rippikouluun kutsutaan kaikki 2009 syntyneet seurakunnan jäsenet. Jos on mennyt vuotta aiemmin kouluun, voi rippikoulunkin käydä 14-vuotiaana. Tällöin asiasta pitää sopia rippikoulupapin kanssa. Rippikoulun käymisen voi myös siirtää vuotta myöhemmäksi.

Rippikoulu on mahdollista käydä myös aikuisena aikuisrippikoulussa, jolloin rippikoulun suoritustapa sovitaan papin kanssa. 

Millaisia rippikouluja järjestetään?

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on erilaisia rippikouluja:

  • leirit Loimalahdessa tai muussa leirikeskuksessa
  • vaellusripari, seikkailuripari, talviripari, laniripari
  • leiritön kaupunkirippikoulu eli cityripari talvella tai kesällä
  • pienryhmäripari nuorille, jotka kokevat sosiaaliset tilanteet erityisen kuormittavina
  • erityisripari kehitysvammaisille nuorille

Mitä rippikoulu sisältää?

Rippikouluun kuuluu erilaisia tapaamisia oman ryhmän kanssa, jumalanpalveluskäyntejä ja osallistumista nuorten toimintaan sekä kahdeksan päivän intensiivijakso leirillä. Cityripareilla yövytään omassa kodissa. 

Unohditko ilmoittautua riparille?

Rippikouluikäiset eli 2009 synyneet saavat seurakunnalta kotiinsa postitse kutsun rippikouluun. Kutsusta selviävät käytännön ohjeet ja tarjolla olevien riparien ajat. Ilmoittautuminen vuoden 2024 rippikouluihin on päättynyt. Mikäli unohdit ilmoittautua, ota yhteyttä rippikouluista vastaavaan pastori Minna Lappalaiseen (yhteystiedot alempana).

Huom! Rippikouluja ei täytetä ilmoittautumisjärjestyksessä vaan rippikoulujaoissa otetaan huomioon sekä toiveet rippikoulun ajankodasta että kavereista. 

 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lataa tästä rippikouluesite 2024 (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lataa tästä kirje vanhemmille 2024 (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Teams-info vanhemmille

Järjestimmee infon rippikoululaisten vanhemmille Teamsissa 10.8.2023 klo 19.
Tallenteen infosta voit katsoa tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 

 

 

 

Erityisrippikoulu

Vuonna 2024 järjestetään kehitysvammaisille nuorille suunnattu erityisrippikoulu Riihimäellä. 

Rippikoulun yhteyshenkilö on diakoniatyöntekijä Tiina Heiskanen. 

Erityisrippikouluun voivat ilmoittautua v. 2009 tai sitä aiemmin syntyneet nuoret. Rippikouluun haetaan lähettämällä ilmoittautumiskaavake postitse tai sähköpostilla 31.10.2023 mennessä osoitteeseen:

Tiina Heiskanen
Temppelikatu 9A,
11100 Riihimäki

tiina.heiskanen@evl.fi

Kutsu erityisrippikouluuun 2024Linkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Ilmoittautumislomake Linkki avautuu uudessa välilehdessä(pdf)

Ilmoittautumislomake Linkki avautuu uudessa välilehdessä(word)

 

Lisätiedot ripareista

Usein kysyttyä ripareista

Rippikoulu oman seurakunnan ulkopuolella?

Ilmoittaudu silti oman seurakunnan rippikouluun. Kokoamme muualle menevistä riparilaisista oman ryhmän, joka tutustuu seurakunnan toimintaan samoin kuin muutkin. Aloitusjakson jälkeen saat todistuksen jakson suorittamisesta. Toimita todistus rippikouluasi pitävälle papille.

Miksi en näe missä rippileirit järjestetään? 

Kaikki rippikoululeirit järjestetään Hämeenlinnassa tai maksimissaan tunnin ajomatkan päässä Hämeenlinnasta. Vain Loimalahden leirikeskukseen leiriläiset saapuvat omin kyydein, muihin leirikeskuksiin järjestetään bussikuljetus seurakunnan puolesta. Ilman leiripaikan valintaa pystymme takaamaan paremmin sinulle toiveidesi mukaisen ripariajan ja toivomasi kaverit mukaan riparille. 

Voiko rippileiriltä olla pois päivän? 

Joskus elämässä tulee hetkiä, kuten läheisen hautajaiset tai SM-tason kilpailut, joihin olisi päästävä kesken rippileirin. Rippileiriltä poistuminen ei ole suositeltavaa, mutta luonnollisesti ripari joustaa elämän tärkeiden hetkien edessä. Ripariajankohtaa valitessa kannattaakin jo tarkkaan miettiä miten se sopii senhetkiseen elämään ja harrastuksiin. Riparin voi käydä myös seuraavana vuonna. 

Miksi konfirmaatioita ei järjestetä Vanajan kirkossa?

Kaikki Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan konfirmaatiot järjestetään lähtökohtaisesti Hämeenlinnan kirkossa, sillä Vanajan kirkko on liian pieni rippikouluryhmille ja heidän omaisilleen. Poikkeuksena Kalvolassa mahdollisesti järjestettävien riparien konfirmaatio voidaan pitää Kalvolan kirkossa.