Lenkkitossut näkyvät alban alta. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Rippikoulu

Rippikoulu on ainutlaatuinen kokemus. Riparilla voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämänkysymyksiä, uskoa ja omaa elämää. Riparilla käydään läpi kristinuskon keskeisiä asioita. Opiskelu on yhdessä tekemistä. Riparilla myös pelataan, leikitään ja pidetään hauskaa. Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen voit toimia kummina. 

Koska rippikoulu käydään?

Rippikouluun osallistutaan sinä vuonna, jona täyttää 15 vuotta. Jos on mennyt vuotta aiemmin kouluun, voi rippikoulunkin käydä 14-vuotiaana. Tällöin asiasta pitää sopia rippikoulupapin kanssa. Rippikoulun käymisen voi myös siirtää vuotta myöhemmäksi.

Rippikoulu on mahdollista käydä myös aikuisena aikuisrippikoulussa, jolloin rippikoulun suoritustapa sovitaan papin kanssa. 

Miten ja milloin ilmoittaudutaan?

Seurakunta postittaa rippikouluikäisille kutsun elokuussa. Kutsusta selviävät käytännön ohjeet ja tarjolla olevien riparien ajat ja paikat. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu sähköisesti tällä verkkolomakkeella.
Rippikouluja ei täytetä ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Rippikoulut vuonna 2023: Lataa tästä Rippikouluesite 2023

Syöksynsuun rippikoululeirit siirretään korvaaviin tiloihin 

Syöksynsuun leirikeskuksessa aloitettiin kuntotutkimukset tammikuussa. Alustavien tutkimustulosten perusteella tutkimustulokset ylittävät terveellisen ja turvallisen rakennuksen toimenpiderajan. Tämän takia seurakuntayhtymä on päättänyt poistaa leirikeskuksen vanhan osan käytöstä toistaiseksi. 

Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että kesän 2023 rippikoululeirit joudutaan siirtämään korvaaviin tiloihin. Rippikoululeirien tai konfirmaatioiden ajankohdat eivät ole vaihtuneet vaan ne kaikki ovat pysyneet samoina. Alta näet taulukosta Syöksynsuun rippikoululeirien korvaavat paikat. Seurakunta järjestää bussikuljetuksen rippikoululaisille. 

Loimalahdessa järjestettäviin rippikoululeireihin, vaellusripariin tai CityRipareihin Syöksynsuun tilanne ei vaikuta.  

Jos sinulla on kysyttävää aiheesta, voit kääntyä oman rippikoulusi työntekijöiden puoleen. 

Syöksynsuun rippileirien uudet paikat:

Ajankohta Korvaava paikka Konfirmaatiopäivä
5.-12.6. Palotaruksen leirikeskus   18.6.
12.-18.6. Laitikkalan leirikeskus 2.7.
3.-10.7. Laitikkalan leirikeskus 16.7.
10.-17.7. Laitikkalan leirikeskus 23.7.
17.-24.7. Laitikkalan leirikeskus 30.7.
24.-31.7. Laitikkalan leirikeskus 6.8.
31.7.-7.8. Loimalahden leirikeskus 13.8.

 

Laitikkalan leirikeskus

Laitikkalan leirikeskus on vanhasta koulusta remontoitu tunnelmallinen leirikeskus Pälkäneellä, valtatie 12 varressa. Leirikeskuksen omistaa Hämeen Partiopiiri ja partiolaisille tämä onkin tuttu paikka. Seurakunta järjestää rippikoululeirille bussikuljetuksen. Ajoaika Hämeenlinnasta Laitikkalaan on noin 30 minuuttia. Leirikeskuksen osoite on Koulumäentie 13, Laitikkala. 

Palotaruksen leirikeskus

Palotaruksen leirikeskus sijaitsee Padasjoella, upean luonnon keskellä. Leirikeskuksen omistaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK. Seurakunta järjestää bussikuljetuksen leirille. Ajoaika Hämeenlinnasta on noin 45 minuttia. Leirikeskuksen osoite on Kelkutteentie 147, Padasjoki. 

Millaisia rippikouluja järjestetään?

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on erilaisia rippikouluja:

  • leirit Loimalahdessa, Syöksynsuussa tai muussa leirikeskuksessa
  • vaellusripari, seikkailuripari, talviripari, laniripari
  • leiritön kaupunkirippikoulu talvella tai kesällä
  • pienryhmäripari nuorille, jotka kokevat sosiaaliset tilanteet erityisen kuormittavina
  • erityisripari kehitysvammaisille nuorille

Mitä rippikoulu sisältää?

Rippikouluun kuuluu erilaisia tapaamisia oman ryhmän kanssa, jumalanpalveluskäyntejä ja osallistumista nuorten toimintaan sekä kahdeksan päivän intensiivijakso leirillä. 

Rippikoulu oman seurakunnan ulkopuolella?

Ilmoittaudu silti oman seurakunnan rippikouluun. Kokoamme muualle menevistä riparilaisista oman ryhmän, joka tutustuu seurakunnan toimintaan samoin kuin muutkin. Aloitusjakson jälkeen saat todistuksen jakson suorittamisesta. Toimita todistus rippikouluasi pitävälle papille.

Erityisrippikoulu

Erityisrippikoulu on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille. Leirille voi osallistua Hämeenlinna-Vanajan, Hattulan, Hauhon, Lammin ja Kalvolan seurakunnista. Seuraava erityisrippikoulu järjestetään vuonna 2023. 

Lisätietoja kehitysvammaisten rippikouluista antaa kehitysvammaistyön eteläisen Hämeen alueen pappi Pauliina Hatakka p. 044 719 1522, pauliina.hatakka@evl.fi