Lenkkitossut näkyvät alban alta. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Rippikouluvalinnat on nyt tehty!

Rippikouluvalinnat on nyt tehty ja tieto valinnoista on lähtetty rippikoululaisen ja huoltajien sähköpostiin. Jos et ole saanut tietoa, mutta olet ilmoittautunut rippikouluun niin ole yhteydessä nuorisotyönohjaaja Samuli Santalaan 040 804 9396.

Rippikoulu

Rippikoulu on ainutlaatuinen kokemus. Riparilla voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämänkysymyksiä, uskoa ja omaa elämää. Riparilla käydään läpi kristinuskon keskeisiä asioita. Opiskelu on yhdessä tekemistä. Riparilla myös pelataan, leikitään ja pidetään hauskaa. Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen voit toimia kummina.

Jos sinulla on jotain kysyttävää vuoden 2022 rippikouluista, ole yhteydessä 9.8-29.8.2022 pastori Juha Harmaalaan (juha.harmaala@evl.fi tai 0408049308). Tämän jälkeen voit ottaa yhteyttä nuorisotyönohjaaja Samuli Santalaan (samuli.santala@evl.fi 040-8049396).

Koska rippikoulu käydään?

Rippikouluun osallistutaan sinä vuonna, jona täyttää 15 vuotta. Jos on mennyt vuotta aiemmin kouluun, voi rippikoulunkin käydä 14-vuotiaana. Tällöin asiasta pitää sopia rippikoulupapin kanssa. Rippikoulun käymisen voi myös siirtää vuotta myöhemmäksi.

Rippikoulu on mahdollista käydä myös aikuisena aikuisrippikoulussa, jolloin rippikoulun suoritustapa sovitaan papin kanssa.

Miten ja milloin ilmoittaudutaan?

Seurakunta postittaa rippikouluikäisille kutsun elokuussa. Kutsusta selviävät käytännön ohjeet ja tarjolla olevien riparien ajat ja paikat. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu sähköisesti tällä lomakkeella. Rippikouluja ei täytetä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rippikoulut vuonna 2022: Lataa tästä Rippikouluesite 2022 (PDF)

Millaisia rippikouluja järjestetään?

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on kolmenlaisia rippikouluja:

• leirit Loimalahdessa, Syöksynsuussa ja Kaunisniemessä
  • vaellusrippikoulu
  • leiritön kaupunkirippikoulu.

Mitä rippikoulu sisältää?

Rippikouluun kuuluu erilaisia tapaamisia oman ryhmän kanssa, jumalanpalveluskäyntejä ja osallistumista nuorten toimintaan sekä viikon mittainen intensiivijakso leirillä tai päiväkoulussa.

Rippikoulu oman seurakunnan ulkopuolella?

Tässäkin tapauksessa tulee ilmoittautua oman seurakunnan rippikouluun. Kokoamme muualle menevistä riparilaisista oman ryhmän, joka suorittaa saman aloitusjakson kuin muutkin. Aloitusjakson jälkeen annetaan todistus jakson suorittamisesta, joka toimitetaan rippikoulua pitävälle papille.

Verhonkatu 25-27
13130 Hämeenlinna

nuorisotyö

Erityisrippikoulu

Erityisrippikoulu on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille. Leirille voi osallistua Hämeenlinna-Vanajan, Hattulan, Hauhon, Lammin ja Kalvolan seurakunnista. Seuraava erityisrippikoululeiri järjestetään vuonna 2023. Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös päiväkouluna.

Lisätietoja kehitysvammaisten rippikouluista antaa kehitysvammaistyön eteläisen Hämeen alueen pappi Jenni Riihimies. p. 044 719 1522, jenni.riihimies@evl.fi