Kaste on rakkautta ja turvaa

Kasteet toimitetaan hyvät turvaetäisyydet säilyttäen ja hygieniaohjeita noudattaen. Ristiäiset suositellaan siirrettäväksi seurakunnan tiloihin, jotta turvavälit toteutuvat paremmin. Tilat ovat ilmaisia seurakunnan jäsenille kastejuhlissa.

​​​​​​​Ristiäiset seurakunnan tiloissa, kodeissa ja yksityistiloissa ovat yksityisiä juhlia, joiden turvallisuudesta vastaavat niiden järjestäjät.

Palvelutoimisto palvelee kirkollisten toimitusten järjestelyissä arkisin klo 9–12 ja 13–15. Palvelutoimiston yhteystiedot

Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa.

Kasteessa Jumala kutsuu ihmisen nimeltä omakseen ja Jeesuksen opetuslapseksi. Jeesus itse käski opetuslapsiaan - kastakaa ja opettakaa - ja hän lupasi olla aina omiensa kanssa.

Kasteessa lapsi liitetään seurakunnan yhteyteen, se on kristittynä olemisen perusta. Muut kirkolliset toimitukset perustuvat kasteeseen.

Pienen ihmisen ristiäisissä hänen läheisensä kokoontuvat ensimmäistä kertaa muodostamaan yhdessä turvaverkon, joka suojaa lasta läpi elämän.