Kaste on rakkautta ja turvaa

Kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua 1.8. alkaen alle 500 henkeä ilman erityisehtoja. Seurakunta kantaa huolta ihmisten terveydestä suosituksia turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta noudattamalla.

Toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat – kuten kastejuhlat, hääjuhlat sekä muistotilaisuudet – samoin kuin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavat kirkolliset toimitukset ovat yksityistilaisuuksia. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat 1.8. alkaen 500 henkeä. Lisäksi viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa tai ota yhteyttä palvelutoimistoon puhelimitse 040 804 9333 arkisin klo 9–12 ja 13–15 tai sähköpostilla. Palvelutoimiston yhteystiedot.

Kasteessa Jumala kutsuu ihmisen nimeltä omakseen ja Jeesuksen opetuslapseksi. Jeesus itse käski opetuslapsiaan - kastakaa ja opettakaa - ja hän lupasi olla aina omiensa kanssa.

Kasteessa lapsi liitetään seurakunnan yhteyteen, se on kristittynä olemisen perusta. Muut kirkolliset toimitukset perustuvat kasteeseen.

Pienen ihmisen ristiäisissä hänen läheisensä kokoontuvat ensimmäistä kertaa muodostamaan yhdessä turvaverkon, joka suojaa lasta läpi elämän.