Kaste on rakkautta ja turvaa

Kirkolliset toimitukset pidetään koronapandemian vuoksi toistaiseksi poikkeusjärjestelyin. Kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua 31.5. asti korkeintaan 10 henkilöä ja 1.6 alkaen yli 50 henkeä. Toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat – kuten kastejuhlat, hääjuhlat sekä muistotilaisuudet – samoin kuin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavat kirkolliset toimitukset ovat yksityistilaisuuksia, ja niitä koskee näin ollen valtioneuvoston linjauksen mukainen 50 hengen enimmäisosallistujamäärä. Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa tai ota yhteyttä palvelutoimistoon puhelimitse 040 804 9333 arkisin klo 9–12 ja 13–15 tai sähköpostilla. Palvelutoimiston yhteystiedot

Kasteessa Jumala kutsuu ihmisen nimeltä omakseen ja Jeesuksen opetuslapseksi. Jeesus itse käski opetuslapsiaan - kastakaa ja opettakaa - ja hän lupasi olla aina omiensa kanssa.

Kasteessa lapsi liitetään seurakunnan yhteyteen, se on kristittynä olemisen perusta. Muut kirkolliset toimitukset perustuvat kasteeseen.

Pienen ihmisen ristiäisissä hänen läheisensä kokoontuvat ensimmäistä kertaa muodostamaan yhdessä turvaverkon, joka suojaa lasta läpi elämän.