Uskottu, toivottu, rakastettu -seurakuntavaalit 2022

Valitsijayhdistykset - etsi itsellesi sopiva ryhmä tai perusta uusi

Jokaisen ehdokkaan tulee kuulua jonkin valitsijayhdistyksen ehdokaslistalle. Keräämme tälle sivulle valitsijayhdistysten tietoja ja julkaisemme niitä sitä mukaan kun saamme niitä.

Valitsijayhdistyksiin kannattaa tutustua rauhassa, sillä niiden taustalla voi olla esimerkiksi herätysliike tai poliittinen puolue, jokin teema tai yhteinen ajatus kirkon tulevaisuudesta. Varmista siis että liityt sellaiseen joukkoon, joka sopii juuri sinulle! Kysy rohkeasti lisää tietoa valitsijayhdistyksen yhteyshenkilöiltä.

Valitsijayhdistyksen perustaminen

Jos et löydä itsellesi sopivaa ehdokaslistaa ja valitsijayhdistystä, voit myös perustaa uuden valitsijayhdistyksen. Valitsijayhdistyksen perustamiseksi sinun pitää kerätä vähintään 10 oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Lue lisää valitsijayhdistyksen perustamiseen seurakuntavaalit.fi-sivuistolta. Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat voit tulostaa info.seurakuntavaalit.fi-sivustoltaLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Huomaa, että vallitsijayhdistyksen perustamisasiakirjan lisäksi jokaisen yhdistyksen tulee täyttää myös valitsijayhdistyksen asiamiehen vakuutus -lomake.

Kaikki lomakkeet pitää palauttaa 15.9. klo 16 mennessä Reskalle seurakunnan palvelutoimistoon.

Ohje valitsijayhdistyksille Hämeenlinna-Vanajan ja Kalvolan seurakunnissa (pdf)

Valitsijayhdistykset

Lisäämme tähän tietoja eri valitsijayhdistyksistä sitä mukaa kun saamme niitä. Jos oman valitsijayhdistyksesi tiedot puuttuvat, voit ilmoittaa ne sähköpostilla viestintäpäällikkö Reetta Laaksoselle (reetta.laaksonen@evl.fi).

Ota yhteyttä:

Kokoomus

Kysy lisää: Jarmo Vainio, p. 040 161 4544, jarmo.vainio@hotmail.com

Kokoomus järjestää Teams-kokouksenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 15.8.2022 klo 17:30-19:30, jossa käydään läpi kokoomuslaisten seurakuntavaalityötä. Tervetuloa mukaan!

Jos ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, voit ilmoittautua mukaan osoitteessa https://www.kokoomus.fi/seurakuntavaalit/ Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa Kokoomuksella tullee olemaan oma ehdokaslista ja kokoomuslaisia on myös mukana yhteislistoilla, kuten Seurakuntaväen listalla.

Tutustu myös Kokoomuksen puoluehallituksen hyväksymään kokoomuksen seurakuntavaaliohjelmaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntademarit

Kysy lisää: Ulla Appelroth. p. 050 364 9450, ulla.appelroth@gmail.com

Seurakuntaväki

Kysy lisää: Iija Filén, p. 045 633 6944, iija.filen@gmail.com

Seurakuntaväen valitsijayhdistykseen kuuluu ihmisiä eri ammateista, ikäluokista ja herätysliikkeistä.

Olemme puoluepoliittisesti sitoutumattomia ja arvopohjamme on kristillinen, jokaisen henkilökohtaisen vakaumuksen mukaan. Olemme myös Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan suurin valitsijayhdistys.

Tavoitteemme on, että seurakunnan muodostavat seurakuntalaiset. Asioita tehdään yhdessä työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa. Vapaaehtoisuus on tärkeä voimavara seurakunnassa.

Olemme sitoutuneita kehittämään seurakuntaa ja seurakuntayhtymää päätösten ja strategioiden kautta. Seurakunnassa toiminta on tärkeintä, mutta myös sen tukirakenteet kuten talous ja tilat täytyy hoitaa hyvin. Tulevalla vaalikaudella haluamme lisätä yhteistyötä ja turvata seurakuntamme toiminnan hyvällä taloudenhoidolla.

Teesit

• Seurakuntamme on hengellinen yhteisö, jossa on tilaa myös heille, jotka etsivät ja kyselevät omaa uskoaan. Kirkko on turvallinen paikka hoitaa uskonelämää ja kohdata lähimmäisiä sekä kasvaa ja uudistua ihmisenä.
  • Seurakuntamme on myös maallinen yhteisö, jota tulee kehittää. Sen taloutta ja kiinteistöjä on hoidettava vastuullisesti, eettiset ja ekologiset näkökulmat huomioiden. Henkilöstön hyvinvoinnista on pidettävä huolta.
  • Seurakunnassamme on monta työmuotoa, mutta vain yksi päämäärä.
  • Seurakunnassamme on tilaa vapaaehtoisuudelle. Työntekijät ja maallikot toimivat yhdessä. Seurakuntalainen ei ole toiminnan kohde, vaan itsekin aktiivinen toimija. Perille pääsemisen lisäksi myös yhteisen matkan tekeminen on tärkeää.
  • Seurakuntamme toiminnot kohtaavat ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa niin arjessa kuin juhlassa. Seurakunnassamme on toimintaa muun muassa lapsille, nuorille, perheille, työikäisille, työttömille, eläkeläisille, yksinäisille, vammaisille ja maahanmuuttajille.
  • Seurakuntaväen valitsijayhdistys edustaa kaiken ikäisiä seurakuntalaisia seurakunnan koko alueelta. Meitä yhdistää aktiivinen suhde seurakuntamme toimintaan.
  • Seurakuntaväen valitsijayhdistys on poliittisesti sitoutumaton, mutta avoin eri puolueissa ja herätysliikkeissä toimiville.
  • Seurakuntamme velvollisuutena on tukea ihmisiä henkisesti ja aineellisesti yli maan rajojen.  Lähimmäisenrakkaus on tärkeä arvo meille.