Kamarikuoro Kaamos

la 14.5. klo 18.00
O Miraculous May! Vihreä kukkakuva taustalla.

Hämeenlinnan kirkko

Kamarikuoro Kaamos on yksi Suomen korkeatasoisimmista kamarikuoroista. Tervetuloa konserttiin!

Johtaa Visa Yrjölä.
Vapaa pääsy, ohjelma 20/15/10 euroa

Kamarikuoro Kaamos juhlistaa konsertissaan tänä vuonna 50 vuotta täyttävää Alex Freemania, joka on yksi merkittävimpiä nykysäveltäjiä Suomen kuoroelämässä. Alun perin yhdysvaltalaisen mutta sittemmin Suomeen asettuneen Freemanin teosten pareina lauletaan samoja teemoja käsitteleviä megahittejä menneiden sukupolvien säveltäjiltä.

Konsertin avaava Morgensang on norjalaiseen virsimelodiaan perustuva Kamarikuoro Kaamoksen tilausteos, joka sai kantaesityksensä lokakuussa 2021.

Neljä laulua Aaro Hellaakosken runoihin edustaa Freemanin varhaisempaa tuotantoa ja käsittelee luontoa ja ihmisyyttä kauniin pohdiskelevasti.

Calle sin nombre vuodelta 2019 ottaa väkevästi kantaa Yhdysvaltojen silloisen hallinnon harjoittamaan turvapaikkapolitiikkaan ja kuulostaa kovin ajankohtaiselta kevään 2022 tapahtumien valossa.

Konsertin laajin teos Cathedral of Spring (2019) säteilee keväistä euforiaa ja rakkautta.

Helsinkiläinen Kamarikuoro Kaamos on yksi Suomen korkeatasoisimmista kamarikuoroista. Kuoro on perustamisestaan vuonna 2007 alkaen laulanut laajasti länsimaisen kuorokirjallisuuden teoksia renessanssista uusimpaan nykymusiikkiin, ja tätä monipuolisuutta kuoro vaalii ja kehittää edelleen. Kaamoksen laulussa selkeys ja kirkkaus yhdistyvät ilmeikkääseen ja pyöreään sointiin, ja laulajien pitkä kuorolaulukokemus sekä luontainen musikaalisuus mahdollistavat kunnianhimoisen ja yksityiskohtaisen työskentelyn korkein tavoittein.

  • Musiikki Musiikki
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä