Vexi-vesper musiikitapahtuma

VexiVesper Hämeenlinnan kirkossa

Hämeenlinnan kirkko

Iltajumalanpalvelus, eli vesper, jonka sisällä kulkee tarina. Tarinaa kuljettavat eteenpäin Vexi Salmen sanoittamat kappaleet sekä teksti, joka peilaa Vexin elämäntarinaa ja hänen ajatuksiaan Luojasta, elämästä ja unelmista.

Vexi Salmen merkitys lyriikan kirjoittajana ja intohimoisena taiteenkeräilijänä on kiistaton niin Hämeenlinnalle kuin koko Suomen kulttuurielämälle. Kirkkoherra Kimmo Reinikainen heitti pari vuotta sitten käsikirjoittaja- ohjaaja Arto Mylläriselle idean; mitä jos rakentaisimme kirkkoillan, jolla voisimme tuoda esiin Vexin elämäntyötä sekä koota ihmiset yhteen Vexin elämänkarheiden laulujen äärelle.

Tämä ajatus saa muotonsa marraskuussa toteutettavassa Vexi-vesperissä. Tarinan koostamisessa on Myllärisen tukena ollut hänen assistenttinsa Ani Hassinen. Musiikkia tulkitsevat paikalliset muusikot ja kerrontaa kuljettavat Kimmo Reinikainen sekä Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio. Myös yhteiselle laulukokemukselle on mahdollisuus!

Bändi:

Vesa-Heikki Mikkola, kosketinsoittimet + laulu
Harri Salminen, kitara, basso, haitari/kosketinsoittimet + laulu
Raimo Mattila, kitara + laulu
Kasimir Kawka, rummut

Lisäksi vierailevana solistina Mirja Lassila.

• Musiikki Musiikki