Toivon ikkunat kirkon ympärillä 28.3.–5.4.

Toivon ikkunat vievät meidät läpi hiljaisen viikon palmusunnuntaista
kiirastorstain ja pitkäperjantain kautta iloon, pääsiäiseen. #toivonikkunat

Ikkunat rakentuvat Hämeenlinnan kirkon ympärille pääsiäiseksi ja ovat kuljettavissa vapaasti koko pääsiäisen ajan.

Kaipaamme pääsiäisikkunoille viherkasveja ja kukkia. Mikäli, voit haluat auttaa, katso tästä ohjeet.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Alla olevaa kuvaa klikkaamalla löytyy äänimaailma, joka on luotu Toivon ikkunoihin. Voit laittaa sen kuulokkeisiisi soimaan, kun lähdet kiertämään ikkunoita. Ikkunat voi kulkea myös ilman äänimaailmaa.

Toivoa ja valoa pääsiäiseesi!

Kartta, josta näkyy Toivon ikkunoiden sijainnit.
Tässä kartta Toivon ikkunoiden sijainneista Hämeenlinnan torilla ja sen läheisyydessä.

Pääsiäisen toivo ei suostu kuolemaan

Vaikka asioita sulkeutuu, niin toivo ei umpeudu koskaan, aloittaa ohjaaja, käsikirjoittaja Arto Myllärinen, kun kysyn, miksi tehdään Toivon ikkunat?

Ensiapu ilosanoman kaipuuseen

Toivon ikkunat ovat Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tapa kertoa kristinuskon toivoa tuovaa sanomaa aikana, jolloin emme voi kokoontua. Toivon ikkunat ovat ensiapua ilosanoman kaipuuseen.

– Nyt jos koskaan meidän ihmisten pitää uskaltaa katsoa ulospäin ja etsiä toivon valoja, löytää uusia polkuja ja elää vielä rohkeammin kuin olemme jo eläneet tässä ajassa, Myllärinen kannustaa.

Armo ja rakkaus pysyvät

Hämeenlinnan kirkon ja torin ympärille rakennetaan näyteikkunoihin ja konttiin torille pääsiäisen ilosanoma. Matka alkaa murheesta, rukouksesta, taistelusta, ja päättyy iloon ja riemuun.

– Tässä ajassa monet asiat ovat epäselviä ja sekaisin. Mutta Kristuksen armo on edelleen sataprosenttinen, Jumalan rakkaus on edelleen sataprosenttinen ja ylösnousemuksen ihme on sama kuin ennen.

Auki koko hiljaisen viikon

Toivon ikkunat aukeavat sunnuntaina 28.3. kello 8 ja ne ovat nähtävillä toisen pääsiäispäivän 5.4. iltaan asti. Ensimmäinen ikkuna on osoitteessa Kirkkorinne 4, ja se kertoo palmusunnuntaista. Kiirastorstain tapahtumista kerrotaan muutaman askelen päässä Hallituskatu 10:ssä. Siitä matka jatkuu torin suuntaan Hallituskatu 14:n ikkunoiden luokse, joissa kuvataan pitkäperjantaita. Viimeiseksi pääsiäisilosta kerrotaan torille tuodun kontin luona. Voit kulkea ikkunalta toiselle omaan tahtiisi, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Voit tutustua ikkunoihin katselemalla, lukemalla ikkunoiden tekstejä sekä äänimaailmaa kuunnellen.

–Pääsiäisen ilosanomalle ei ole tapahtunut mitään. Se on koronasuojattua ja sataprosenttista parempina ja huonompina aikoina. Tule katsomaan! kutsuu Myllärinen