Toimintaa iltapäiviin

Hämeenlinnan kaupunki järjestää perusopetuslain mukaista koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, johon ovat oikeutettuja osallistumaan ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä erityisopetukseen otetut oppilaat. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on yksi iltapäivätoiminnan tuottajista.

Anttilankadun iltapäiväkoti

Tuomelan alakoulua käyvät lapset voivat hakea Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tuottamaan iltapäivätoimintaan Anttilankadun kerhohuoneelle (Anttilankatu 4). Ohjaajat tulevat koko vuoden ajan koululle lapsia vastaan koulun päätyttyä ja kävelevät heidän kanssaan kerhotilalle.

Iltapäiväkodissa lapsista huolehditaan sinä aikana, kun vanhemmat ovat työssä. Iltapäiväkodin toiminta on osa seurakunnan kristillistä kasvatusta. Toiminnassa pyritään luomaan välittävä ilmapiiri, jossa annetaan mahdollisuus lapsen kysymyksille, ilon ja surun ilmaisemiselle, toisista ihmisistä välittämiselle sekä vuorovaikutustaitojen kehittymiselle. Iltapäiväkodissa ulkoillaan, liikutaan, pelataan, syödään välipalaa, tehdään läksyjä, askarrellaan, leikitään... Kerran viikossa pidetään lasten kanssa ja lapsen tasoisesti hartaus tai jutusteluhetki kristillisistä aiheista.

Milloin ja missä toimintaa on?

Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivinä klo 7–17 jokaisessa koulussa/toimipaikassa, jossa vähintään seitsemän lasta osallistuu vakinaisesti toimintaan. Yleisimmin toimintaa järjestetään lapsen koulutyön päätyttyä klo 11–17. Aamulla ennen koulun alkua toimintaa järjestetään, jos saman koulun/toimipaikan oppilaista vähintään seitsemän lasta osallistuu toimintaan vakinaisesti.

Tavoitteena on järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa kaikille siihen oikeutetuille ja sitä tarvitseville lapsille. Jos johonkin kouluun/toimipaikkaan ilmoittautuu osallistujia enemmän kuin tilojen ja ohjaajaresurssien takia voidaan ottaa, osallistuminen määritellään arpomalla.

Hinta

Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistumisesta peritään 100 euron kuukausimaksu enintään neljän tunnin päivittäisestä osallistumisesta. Neljää tuntia pidempi osallistuminen  maksaa 120 € / kk. Lapsille tarjottava välipala sisältyy osallistumismaksuun. Jos lapsi etukäteen ilmoittaen osallistuu toimintaan enintään 10 päivänä kuukaudessa, osallistumismaksu on puolet koko kuukauden hinnasta.

Ohjeet toimintaan hakemisesta Hämeenlinnan kaupungin sivuilta.

Kysy lisää

johtava lapsityönohjaaja
Rauhankatu 14
13100 Hämeenlinna