lenkkitossut näkyvät alban alta

Rippikoulu

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kesän 2020 rippikoulut järjestetään aiemmin talvella sovitun aikataulun mukaisesti ja konfirmaatio rippikoulun päättyessä. Ensimmäiset leirit alkavat kesäkuun alussa. Järjestämme 13 leiririppikoulua, kaksi kaupunkirippikoulua ja vaellusrippikoulun. Kaikki rippikoulujärjestelyt tehdään aluehallintoviranomaisten ja paikallisten infektioasiantuntijoiden ohjeistuksen mukaan. Konfirmaatiot pidetään sinä sunnuntaina, jolloin leiri päättyy. Jokaiselle ryhmälle on oma konfirmaatiotilaisuutensa saman päivän aikana, eri aikaan. Vaellusrippikoulu päättyy sunnuntaina, maanantai menee paluumatkaan ja konfirmaatio järjestetään heti tiistaina. Rippikoululaisten vanhemmat voivat osallistua tilaisuuteen. Lisätietoa rippikoulun uutisesta.

Rippikoulu on ainutlaatuinen kokemus. Riparilla voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämänkysymyksiä, uskoa ja omaa elämää. Riparilla käydään läpi kristinuskon keskeisiä asioita. Opiskelu on yhdessä tekemistä. Riparilla myös pelataan, leikitään ja pidetään hauskaa. Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen voit toimia kummina.

Koska rippikoulu käydään?

Rippikouluun osallistutaan sinä vuonna, jona täyttää 15 vuotta. Jos on mennyt vuotta aiemmin kouluun, voi rippikoulunkin käydä 14-vuotiaana. Tällöin asiasta pitää sopia rippikoulupapin kanssa. Rippikoulun käymisen voi myös siirtää vuotta myöhemmäksi.

Rippikoulu on mahdollista käydä myös aikuisena, jolloin rippikoulun suoritustapa sovitaan papin kanssa.

Miten ja milloin ilmoittaudutaan?

Seurakunta postittaa rippikouluikäisille kutsun syksyllä. Kutsusta selviävät käytännön ohjeet ja tarjolla olevien riparien ajat ja paikat. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu sähköisesti.

Rippikoulut vuonna 2020:
Kutsukirje rippikouluun

Millaisia rippikouluja järjestetään?

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on kolmenlaisia rippikouluja:

• leirit Loimalahdessa ja Syöksynsuussa
  • vaellusrippikoulu
  • leiritön kaupunkirippikoulu

Mitä rippikoulu sisältää?

Rippikouluun kuuluu aloitusjakso, johon sisältyy ennakkotapaamisia, jumalanpalveluskäyntejä ja osallistumista nuorten toimintaan. Aloitusjakson jälkeen on joko viikon mittainen leirijakso tai kaupunkijakso.

Rippikoulu oman seurakunnan ulkopuolella?

Tässäkin tapauksessa tulee ilmoittautua rippikouluun. Kokoamme muualle menevistä riparilaisista oman ryhmän, joka suorittaa saman aloitusjakson kuin muutkin. Aloitusjakson jälkeen annetaan todistus jakson suorittamisesta, joka toimitetaan rippikoulua pitävälle papille.

Verhonkatu 25-27
13130 Hämeenlinna

nuorisotyö

Erityisrippikoulu

Erityisrippikoulu on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille. Leirille voi osallistua Hämeenlinna-Vanajan, Hattulan, Hauhon, Lammin ja Kalvolan seurakunnista. Seuraava erityisrippikoululeiri järjestetään vuonna 2021. Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös päiväkouluna.

Lisätietoja kehitysvammaisten rippikouluista antaa kehitysvammaistyön eteläisen Hämeen alueen pappi Jenni Jaakonsaari. p. 044 719 1522, jenni.jaakonsaari@evl.fi