Lenkkitossut näkyvät alban alta. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Rippikoulu

Korona ja rippikoulu 
Tammikuun 2021 rippikoulutapaamiset tehdään etäyhteyksin, koska koronarajoitukset ovat voimassa. 
Toimimme rippikouluissa viranomaisten ohjeiden ja suositusten mukaan, ja seuraamme viranomaisohjeistusta tarkasti. Rippikoululaiset ja heidän perheensä saavat rippikoulua koskevat tiedot oman rippikoulunsa työntekijöiltä. 
Rippikouluryhmien tapaamisia ei peruta, vaan kevään tapaamiset toteutetaan rajoituksista riippuen joko etätapaamisina tai kasvokkain. 
Tarkoitus on toteuttaa kesän leirijaksot normaalisti, mutta jos se ei ole mahdollista, päätökset leirijaksoista tehdään toukokuun aikana koronatilanteen mukaan.  

Rippikoulu on ainutlaatuinen kokemus. Riparilla voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämänkysymyksiä, uskoa ja omaa elämää. Riparilla käydään läpi kristinuskon keskeisiä asioita. Opiskelu on yhdessä tekemistä. Riparilla myös pelataan, leikitään ja pidetään hauskaa. Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen voit toimia kummina.

Koska rippikoulu käydään?

Rippikouluun osallistutaan sinä vuonna, jona täyttää 15 vuotta. Jos on mennyt vuotta aiemmin kouluun, voi rippikoulunkin käydä 14-vuotiaana. Tällöin asiasta pitää sopia rippikoulupapin kanssa. Rippikoulun käymisen voi myös siirtää vuotta myöhemmäksi.

Rippikoulu on mahdollista käydä myös aikuisena aikuisrippikoulussa, jolloin rippikoulun suoritustapa sovitaan papin kanssa. 

Miten ja milloin ilmoittaudutaan?

Seurakunta postittaa rippikouluikäisille kutsun syksyllä. Kutsusta selviävät käytännön ohjeet ja tarjolla olevien riparien ajat ja paikat. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu sähköisesti. Rippikouluja ei täytetä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rippikoulut vuonna 2021: Kutsukirje rippikouluun 

Millaisia rippikouluja järjestetään?

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on kolmenlaisia rippikouluja:

  • leirit Loimalahdessa ja Syöksynsuussa
  • vaellusrippikoulu
  • leiritön kaupunkirippikoulu.

Mitä rippikoulu sisältää?

Rippikouluun kuuluu aloitusjakso, johon sisältyy ennakkotapaamisia, jumalanpalveluskäyntejä ja osallistumista nuorten toimintaan. Aloitusjakson jälkeen on joko viikon mittainen leirijakso tai kaupunkijakso.

Rippikoulu oman seurakunnan ulkopuolella?

Tässäkin tapauksessa tulee ilmoittautua rippikouluun. Kokoamme muualle menevistä riparilaisista oman ryhmän, joka suorittaa saman aloitusjakson kuin muutkin. Aloitusjakson jälkeen annetaan todistus jakson suorittamisesta, joka toimitetaan rippikoulua pitävälle papille.

Ota yhteyttä

kappalainen
Verhonkatu 25-27
13130 Hämeenlinna

nuorisotyö

Erityisrippikoulu

Erityisrippikoulu on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille. Leirille voi osallistua Hämeenlinna-Vanajan, Hattulan, Hauhon, Lammin ja Kalvolan seurakunnista. Seuraava erityisrippikoululeiri järjestetään vuonna 2021. Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös päiväkouluna.

Lisätietoja kehitysvammaisten rippikouluista antaa kehitysvammaistyön eteläisen Hämeen alueen pappi Jenni Riihimies. p. 044 719 1522, jenni.riihimies@evl.fi