Uutislistaukseen

Ilmoittautuminen päättynyt: Onnex ollaan me – parisuhdeperjantaissa etsitään yhteyttä ja rakennetaan ymmärrystä

Parisuhteessa eletään yhteydessä itseen ja yhteydessä toiseen. Yhteyden säilyminen ei kuitenkaan ole itsestään selvää. Maksutonta apua on nyt saatavilla Pe 7.10. klo 17.30 Poltinahon seurakuntatalossa.

Parisuhdeperjantai 7.10. Pariskunta puutarhatöissä.

Perheneuvoja Sini Rantakarin mukaan parisuhdetta voivat haastaa erilaiset elämänvaiheet, kuormitus ja yhteisen ajan puute.

– Kumppanit kasvavat ja suhde muuttuu ajan myötä. Itseen ja toiseen tutustuminen on aina uudelleen ajankohtaista, jotta yhteys säilyisi ja ymmärrystä riittäisi, Rantakari kertoo.

Parisuhdeperjantaissa yhteyttä tarkastellaan vuorovaikutuksen, tunteiden, unelmien, läheisyyden ja etäisyyden sekä suhteessa olemisen tapojen näkökulmista. 

– Ymmärrys siitä, millaisia tunteita, toiveita ja kokemuksia kumppanin sanojen tai käyttäytymisen taustalla voi olla, auttaa yhteyteen. Ymmärrys ei rakennu samanlaisuudelle, vaan kuuntelemiselle ja toisen ainutlaatuisuuden kunnioittamiselle, korostaa Rantakari.

Parisuhdeilta alkaa rasteilla, joilla voi yhdessä kumppanin kanssa kuulostella omaa parisuhdetta, syventää keskinäistä ymmärrystä ja vahvistaa yhteyttä.

– Rasteilla käytetään erilaisia kohtaamisen keinoja, kuten keskustelua, liikettä, piirtämistä, kirjoittamista ja kuvia, perheneuvoja Rantakari kuvailee. – Perheneuvojat ohjaavat aina eteenpäin. Uuden kokeileminen avaa usein uusia näkökulmia ja auttaa tutustumaan paremmin itseen ja toiseen. 

Illan aikana Suvimaaria ja Ilkka Puusaari kertovat yhteyden etsimisestä ja ymmärryksen rakentamisesta omassa parisuhteessaan. Ilta sisältää myös ruokailun ja musiikkiesityksen. Ruokailun lomassa soittaa Vox Stellarum, jonka musiikissa yhdistyvät kansanmusiikki ja vanha musiikki. Illassa esitetään myös englantilaista ja ranskalaista renessanssimusiikkia sekä folkbarokkia. Vox Stellarumissa soittavat Lauri Keskinen (ukulele) ja Päivi Kuusisto (harppu). Ilta päättyy noin 20.30. 

Tapahtuma on maksuton. Iltaan mahtuu mukaan 15 paria. Seurakunnan lastenohjaajat tarjoavat mahdollisuuden lastenhoitoon yli kaksivuotiaille lapsille. 

Ilmoittautuminen viimeistään 26.9. https://www.hameenlinna-vanajanseurakunta.fi/tapahtumat/2022-10-07/onnex-ollaan-me-parisuhdeperjantaiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

19.9.2022 19.14