Uutislistaukseen

Kesän 2024 vihkiajan voi varata helposti verkossa 

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta avaa tiistaina 6.6. klo 9 verkkoajanvarauksen vihkimisiin ja avioliiton siunauksiin aina 31.5.2025 asti. 

Hääauto jonka perässä roikkuu tölkkejä narussa.

Vihkiaikoja voi varata verkkopalvelun kautta aikaisintaan kahden viikon päähän. Samaan aikaan verkkoajanvarauksen kanssa avataan myös vihkiajanvaraukset aina 31.5.2025 asti. Tiistaista 6.6. alkaen kesän 2024 vihkiparit pääsevät siis jo varaamaan aikoja.

- Haluamme helpottaa ja nopeuttaa ajanvarauksen tekemistä. Varsinkin nuoret aikuiset ovat tottuneet tekemään kaiken netissä, kertoo johtava kappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio.  

Ajanvarauksessa valitaan vihkiaika sekä vihkipaikka, mikäli morsiuspari haluaa tulla vihityksi Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkoissa tai muissa tiloissa. Vihkiminen onnistuu myös muissa kuin seurakunnan tiloissa. 

- Jokin verran varsinkin kesäisin hääparit toivovat vihkimistä juhlapaikalla tai muussa heille merkityksellisessä paikassa.  

Myös vihkipapista voi esittää toiveen ajanvarauksen yhteydessä tai ilmoittaa, mikäli pappi on tulossa muualta. Monesti muualta tuleva pappi on pariskunnan tuttava tai sukulainen.  

- Pyrimme täyttämään hääparien toiveet vihkipapista, jos se vain on työvuorojen puitteissa mahdollista. Papeillakin on vapaapäiviä ja lomia, joten aina emme pysty kaikkia toiveita toteuttamaan, Kevätsalo-Vuorio kuvailee.  

Vihkiajanvarauksen voi tehdä netissä kumpi tahansa hääparista. Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Varaaja saa varausvahvistuksen sähköpostiinsa 1–2 arkipäivän kuluessa varauksen teosta.  

Palvelu on uusi, joten toivomme saavamme paljon palautetta vihkipareilta palvelun käytöstä ja yleensäkin vihkimisiin liittyviä toiveita.  

Hääajan voi edelleen varata myös puhelimitse seurakunnan Palvelutoimistosta, p. 040 804 9333 (arkisin klo 9–12 ja 13–15). Myös erityisten toiveiden suhteen kannattaa olla yhteydessä Palvelutoimistoon. Hääyö-tapahtuman vihkiaikoja ei voi varata verkosta.  

Varaa vihkiaika helposti verkossa: 

www.hameenlinna-vanajanseurakunta.fi/haat (Huom! Linkki verkkopalveluun aktivoituu sivuilla tiistaina 6.6.2023 klo 9).

 

Lisätiedot: 

Johtava kappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio, 040 804 9316 
Viestintäpäällikkö Reetta Laaksonen, 040 804 9325 
Hämeenlinna-Vanajan seurakunta 

 

 

2.6.2023 15.40