Uutislistaukseen

Päävesijohdon siirtotyöt alkavat Vanajan kirkolla

HS-Veden kyltti Vanajan hautausmaalla.

HS-Vesi aloittaa viemärityöt Vanajan kirkolla.

Vanajan kirkon piha-alueella tehdään maansiirto- ja viemäritöitä kesä- ja heinäkuun aikana. Rakennuttajana toimii HS-Vesi. Vesi- ja viemärityöt voivat aiheuttaa lyhyitä vesikatkoja kirkossa, seurakuntakodissa ja hautausmaalla.  

- Puita joudutaan kaatamaan tien vierestä viemärityön tieltä. Osa puista pystytään toivottavasti istuttamaan takaisin ja osa korvataan uusilla. Saatamme myös vaihtaa puulajeja samalla, kertoo hautaustoimen päällikkö Piia Suonpää.  

Vanjan kirkossa ja seurakuntakodilla on vihkimisiä ja muuta toimintaa lähinnä viikonloppuisin, jolloin maanrakennustöitä ei tehdä. Myös juhannusviikko on maanrakentajilla vapaata.  

- Parkkipaikat säilyvät käytössä ja seurakunnan tiloja pystytään käyttämään normaalisti. Suurin maanrakennustyö tehdään kirkolta Voimapihan suuntaan lähtevällä tiellä, jossa ei muutenkaan saa ajaa autolla.  

Työt on tarkoitus saada valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä, sillä piispa Matti Repo tulee 11. elokuuta vihkimään Vanajan hautausmaan laajennusosan käyttöön.  

- Laajennusosaan kirkon eteläpuolelle istutimme syksyllä lehmuksia ja pelto niiden takana on tällä hetkellä pörriäisten käytössä, Suonpää sanoo.  

 

Lisätiedot: 

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä, hautaustoimen päällikkö Piia Suonpää, p. 040 804 9440, piia.suonpaa@evl.fi 

6.6.2024 18.19