Uutislistaukseen

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset toiminnassamme

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset jatkuvat – kaikista muista tilaisuuksista luovumme 5.4. asti. 

Mustalla pohjalla teksti: Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä ole...

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta seuraa viranomaisten koronaohjeita. Kirkolliset toimitukset kuten kaste, vihkiminen ja hautaukset toimitetaan.  Hämeenlinnan kirkossa pidetään totutusti ehtoollismessu, muissa kirkoissamme sanajumalanpalvelukset. Muut kirkkohetket, kuten ensi sunnuntain Jukolan kirkon klo 12 messu ja Valomessu, on peruttu 5.4. asti. Ensi sunnuntain konfirmaatiomessun käytänteistä informoidaan perheitä erikseen. Kaikista muista tilaisuuksista luovumme 5.4. asti. 

Meille työntekijöiden ja seurakuntalaisten hyvinvointi on kaikkien tärkeintä. Teemme parhaamme, että tilamme ovat turvallisia. Tehostamme tilojemme puhtaanapitoa ja ohjeistamme henkilökuntaa asianmukaisesti. Kehotamme seurakuntalaisia käyttämään messuissa virsikirjojen sijaan puhelimien virsikirjasovellusta, joka löytyy osoitteesta www.virsikirja.fi.

Älä tule flunssaisena jumalanpalvelukseen
On tärkeää, että me kaikki huolehdimme toinen toisistamme ja yritämme estää virustartunnat: Pesemme kätemme huolella, yskimme kertakäyttönenäliinaan/hihaan ja tervehdimme toisiamme koskettamatta. Ja jäämme kotiin, jos tunnemme itsemme sairaaksi. 

Olemme läsnä myös etänä
Olemme teitä kaikkia varten. Olemme tavoitettavissa, jos kaipaat keskusteluseuraa. Hämeenlinnan kirkko on avoinna klo 11–13, maanantaista 16.3. alkaen paikalla pappi ja diakoniatyöntekijä.

Tarjoamme videohartauspalveluita hoitokoteihin. Videot saatavilla hartauden jälkeen myös Youtube-, Facebook- ja Instagram-kanavillamme. 

Diakonia tarjoaa puhelinvastaanottoja ja diakonian työntekijät voivat vierailla kohtaamassa ihmisiä. Mahdollistamme yksityisehtoollisen saatavuuden. Diakonian vastaanotoissa etusijalla ovat eniten tukea tarvitsevat. Vastaanotot toimivat ajanvarauksella.

Perheneuvonnan vastaanottotoiminta jatkuu normaalisti.

Iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa seuraten koulujen ratkaisuja asiassa. Koulu- ja päiväkotivierailuissa noudatamme yksiköiden toiveita. 

25.3. jaettava Kotikirkko-lehti tuo pääsiäisen sanoman koteihin. Lehteä on saatavilla myös useista jakelutelineistä Hämeenlinnassa ja Hämeenlinnan seurakuntayhtymän muiden seurakuntien alueella. Alle kouluikäisten lasten Kirjepyhis lähetetään suurjakeluna kaikille 4–6-vuotiaille seurakunnan jäsenille. 

Työntekijämme ovat saavutettavissa myös puhelimitse. Kirkon keskusteluapua saa numerossa 0400 22 11 80, sivustolla www.kirkonkeskusteluapua.fi on palveleva chat ja palveleva netti.

Seuraamme tiiviisti viranomaisohjeita ja tiedotamme toiminnastamme verkkosivullamme.

Lisätietoja: Kimmo Reinikainen, kirkkoherra, 040 804 9330, kimmo.reinikainen@evl.fi

Edit 16.3.2020: Jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina keskeytetään Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa 14.4. saakka. Muut tapahtumat ja kokoontumiset on peruttu. Pääsiäisen jumalanpalvelukset toimitetaan sanajumalanpalveluksina ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Ne kuvataan ja lähetetään suorana Hämeenlinnan kirkosta.

13.3.2020 14.21