Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan uutisia

Uutislistaukseen

Häämenlinna-Vanajan seurakunta, Hääyö-vihkitapahtuma, Vanajan kirkko sisältä pääovelta alttarille päin.

Vihille Hääyössä 10.10.2020?

27.7.2020 08.00 Vanajan kirkon Hääyö

Vanajan kirkossa vihitään pareja tunnelmallisessa Hääyössä.

Hämeenlinnassa vihitään pareja tunnelmallisessa Hääyössä helposti muistettavana päivämääränä 10.10.2020. Tummuvassa syysillassa on tarjolla vihkiaikoja keskiaikaisessa Vanajan kirkossa iltakuudesta puoleen yöhön. Ajat varataan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan palvelutoimistosta, puhelinnumerosta 040 804 9333 (klo 9–15).

Idea vaivattomasta, mutta arvokkaasta vihkitapahtumasta on levinnyt alun perin Vantaalta useille paikkakunnille. Hämeenlinnassa Hääyö järjestetään nyt neljäntenä peräkkäisenä vuonna. 

Vaikka hämäläisessä Hääyössä parit varaavat kukin oman puolen tunnin vihkiaikansa, henkii tapahtuma yhteisöllisyyttä ja onnentunteiden jakamista muiden kanssa, kun paikalla on useampia pareja odottamassa omaa vihkivuoroaan.

Vihkimiseen tarvitaan esteettömyystodistus, joka on tilattava viimeistään kaksi viikkoa ennen Hääyötä seurakunnan palvelutoimistosta tai sivustolta esteidentutkinta.fi. Muutoin kirkkoon tarvitaan vain sormus ja oma rakas. Myös vihkimisessä tarvittavat kaksi todistaa löytyvät seurakunnasta, mikäli pari haluaa tulla kirkkoon kaksin

Mikäli kirkollisen vihkimisen edellytyksenä oleva rippikoulu on jäänyt käymättä, kannattaa olla seurakuntaan ajoissa yhteydessä aikuisrippikoulun järjestämiseksi. 

Vihkipari voi kutsua kirkkoon omia vieraitaan. Hääyön toteutuksessa tullaan luonnollisesti huomioimaan viranomaisten suositukset koronapandemiaan liittyen ja turvallisuusnäkökohdat. 

Lue lisää!