Papin käsissä avoinainen kirja, kirjan sivun päällä vihkisormus.

Kesällä suositaan kirkollisia toimituksia ulkona

7.6.2021 10.00

Koronarajoitusten vuoksi seurakuntien sisätiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa osallistujia saa olla korkeintaan 10 henkilöä. Tällaisia tilaisuuksia ovat mm. muistotilaisuudet, vihkiäiset ja kastejuhlat.

Kesäkuussa tapahtumiin ja kirkollisiin toimituksiin voi osallistua ulkona 50 henkilöä, sisällä 10 henkilöä.

Suosittelemmekin arkkuhautauksien pitämistä haudalla. Samoin kasteita ja vihkimisiä voidaan pitää ulkona, niin mukaan mahtuu enemmän vieraita.

Nämä ohjeet koskevat edelleen sisätiloja:

Kesäkuun loppuun asti voimassaolevan suosituksen mukaan kirkollisissa toimituksissa voi edelleen olla paikalla 10 henkilöä. Papin kanssa voi keskustella osallistujamäärästä etukäteen, jotta läheisimmät voivat osallistua toimituksiin.

Tilaisuuksissa noudatetaan myös voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä: Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä koskee tilaisuuden osallistujia ja työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1-2 metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus.

Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Seurakunnan palvelutoimisto ja oman tilaisuuden pappi antavat lisätietoa.

Kirkko on auki

Hämeenlinnan kirkko on auki kesäkuussa joka päivä klo 10– 17. Paikalla on kesäopas. Sisällä saa oppaan lisäksi olla korkeintaan 9 henkilöä kerrallaan.

Diakoniatyöntekijä päivystää

Hämeenlinnan kirkossa maanantaisin klo 13–15. päivystää seurakunnan diakoniatyöntekijä. Voit tulla juttelemaan mieltä painavista asioista.
Voimme ottaa kirkkoon korkeintaan 3 henkilöä kerrallaan.

Diakonian ruokajakelu

Ruokajakelu pyritään turvaamaan mahdollisimman normaalisti ja seurakunta toimittaa jatkossakin ruoka-apua myös yhteistyökumppanien kautta. Lisätietoa tästä linkistä.

Tapahtumia ulkona ja verkossa

Suurin osa tilaisuuksista toteutetaan edellen verkossa. Verkkoon lähetettävän messun jälkeen on tarjolla ehtoollinen Hämeenlinnan kirkossa joka sunnuntai n. klo 11. Lisäksi pystymme kohtaamaan turvallisesti vaeltavissa jumalanpalveluksissa.

Katso tapahtumat tapahtumakalenterissamme (linkki).

Uutinen päivitetty 7.6.2021