Papin käsissä avoinainen kirja, kirjan sivun päällä vihkisormus.

10 hengen rajoitus kirkollisiin toimituksiin

3.12.2020 15.40

Koronarajoitusten vuoksi seurakuntien tiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa osallistujia saa olla korkeintaan 10 henkilöä. Tällaisia tilaisuuksia ovat mm. muistotilaisuudet ja kastejuhlat.

Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka heitä olisi enemmän kuin kymmenen.

Tilaisuuksissa noudatetaan myös edelleen voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä: Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä koskee tileisuuden osallistujia ja työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1-2 metrin turvavälejä.

Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus.

Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Seurakunnan palvelutoimisto ja oman tilaisuuden pappi antavat lisätietoa.

Kirkko on auki

Hämeenlinnan kirkko on auki yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten 7.12. alkaen joka päivä klo 11–17. Seurakunnan tiloissa noudatetaan henkilömäärärajoituksia ja muita viranomaisohjeita, joten paikalla saa olla korkeintaan 10 henkilöä kerrallaan.
​​​​​​​Kirkossa on esillä adventtialttareita, jotka on toteuttanut Marja Vainikka.

Diakonian ruokajakelu

Ruokajakelu pyritään turvaamaan mahdollisimman normaalisti ja seurakunta toimittaa jatkossakin ruoka-apua myös yhteistyökumppanien kautta. Jouluruokakasseja jaetaan vähävaraisille 16.12. klo 12–14 Hämeenlinnan kirkolla. Jaossa on 400 ruokakassia.

Joulunajan tilaisuudet

Suurin osa tilaisuuksista toteutetaan joulukuun aikana verkossa. Seurakunta kutsuu hämeenlinnalaiset ulkoilemaan järjestämällä hartauspolkuja sekä lapsille että aikuisille.

Joulun valoa ulkoilijoille tuovat myös ikkunoihin ripustetut tähdet ja muut jouluvalot, joiden bongailuun voi osallistua #seuraatähteä-somehaasteessa.

Joulun ajan tapahtumat tapahtumakalenterissamme (linkki).