Papin käsissä avoinainen kirja, kirjan sivun päällä vihkisormus.

6 hengen rajoitus kirkollisiin toimituksiin

26.2.2021 10.00

Koronarajoitusten vuoksi seurakuntien tiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa osallistujia saa olla korkeintaan 6 henkilöä. Tällaisia tilaisuuksia ovat mm. muistotilaisuudet ja kastejuhlat.

Hautaan siunaamisissa voivat olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka heitä olisi enemmän kuin kuusi. Ylityksestä sovitaan etukäteen papin kanssa.

Tilaisuuksissa noudatetaan myös edelleen voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä: Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä koskee tilaisuuden osallistujia ja työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1-2 metrin turvavälejä.

Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus.

Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Seurakunnan palvelutoimisto ja oman tilaisuuden pappi antavat lisätietoa.

Kirkko on auki

Hämeenlinnan kirkko on auki joka päivä klo 11-13 yksityistä hiljentymistä ja rukousta varten.  Seurakunnan tiloissa noudatetaan henkilömäärärajoituksia ja muita viranomaisohjeita, joten paikalla saa olla korkeintaan 6 henkilöä kerrallaan.

Diakoniatyöntekijä päivystää

Hämeenlinnan kirkossa maanantaisin klo 13-15. päivystää seurakunnan diakoniatyöntekijä. Voit tulla juttelemaan mieltä painavista asioista.
Voimme ottaa kirkkoon korkeintaan 3 henkilöä kerrallaan.

Diakonian ruokajakelu

Ruokajakelu pyritään turvaamaan mahdollisimman normaalisti ja seurakunta toimittaa jatkossakin ruoka-apua myös yhteistyökumppanien kautta. Lisätietoa tästä linkistä.

Tapahtumia ulkona ja verkossa

Suurin osa tilaisuuksista toteutetaan edellen verkossa. Vaeltavassa jumalanpalveluksessa pystymme kohtaamaan turvallisesti Vanajan kirkon piha-alueella joka toinen viikko. Verkkoon lähetettävän messun jälkeen on tarjolla ehtoollinen Vanajan kirkossa joka toinen viikko.

Katso tapahtumat tapahtumakalenterissamme (linkki).