Uutislistaukseen

Piirroskuva kiipeilijästä, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tulevaisuussuunnitelmasta

Seurakunnan tulevaisuussuunnitelma on valmis kommentoitavaksi

16.3.2021 15.54

Tervetuloa tutustumaan seurakunnan tulevaisuuden suunnitelmiin ja vaikuttamaan niiden toteutumiseen! 

Suunnitelma antaa suuntaviivoja seurakunnan toiminnalle vuosille 2021–2029. Tulevaisuussuunnitelmaa on valmisteltu yhdessä työntekijöidemme ja luottamushenkilöidemme kanssa. Prosessin aikana on haettu eri tavoin tietoa siitä, mitä eri yhteistyökumppanit ja hämeenlinnalaiset seurakunnalta toivovat. Tulevaisuussuunnitelmaa tehtäessä on ollut ajatus, että suunnitelma elää toimintaympäristön muutosten mukana ja sitä arvioidaan säännöllisesti.

Haluamme olla läsnä hämeenlinnalaisten pyhässä ja arjessa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan tulevaisuussuunnitelma 2021–2029

Tulevaisuustyöskentelyssä toiminnalle on valikoitunut neljä painopistettä:

Kokeilemme rohkeasti

Ehdotan rohkeasti uutta ja kokeilen sen toimivuutta. Kokeilu on nimittäin ainut mahdollisuus löytää uusia polkuja. Voitan pelkoni, että asiani, ideani tai minut hylätään.  En pelkää epäonnistumista, vaan hymyilen sille lempeästi. Otan riskin leppoisasti!  Juuri minä olen uuden avauksen löytäjä ja ehdottaja. Sanon hulluimmatkin ajatukseni ääneen! 

Luotamme tulevaisuuteen ja luomme toivoa. Uusiudumme ja kehitämme.

Kohtaamme ja vaikutamme 

Jeesuksen mallin mukaisesti kohtaan elämän kolhiman ja satuttaman ihmisen. Autan häntä, vaikka kukaan muu ei auttaisi. Seurakuntaan voi ja saa tulla myös ihan ilman hätää, jopa viihtymään ja virkistymään. Ihan huvikseen! Keskustelen rohkean avoimesti ja olen valmis ottamaan vastaan myös toisella tavoin ajattelevat. Opettelen kuuntelemaan ja kuulemaan muita.  

Olemme läsnä, ihmisiä varten. Luomme tilaa kohtaamiselle. Tuemme hädässä. Käymme avointa vuoropuhelua. Kuuntelemme ja keskustelemme. 

Teemme yhdessä 

Paras lopputulos syntyy, kun saan liittyä joukkoon ja mahdollistaa yhdessä tekemistä.  Kutsun itseni ja ystäväni mukaan. Etsin oman oloiseni ja kokoiseni palvelemisen paikan. Kerron toiveeni, osaamiseni ja intohimoni toisille, koska saamme yhdessä enemmän aikaan. Seurakunta on paikka johon kuulun, ei vain paikka jossa käyn. 

Arvostamme koko yhteisön osaamista ja opimme yhdessä. Olemme avoimia uudelle tiedolle ja kehitämme työtämme.

Opimme ja arvostamme 

Arvostan kaiken ikäisten läsnäoloa ja käden ojennusta. Saan elää seurakunnassa vain olemassa olevien voimavarojeni mukaan enkä aliarvioi merkitystäni. Katson maailmaa uteliaasti ja olen avoin uusille tiedoille ja taidoille. Arvostan ja haluan palautetta ja opettelen sen antamista myös toisille. Ei parjaava kolaute, vaan korjaava palaute!  

Kutsumme hämeenlinnalaisia toimimaan yhdessä kanssamme. Annamme vastuuta seurakuntalaisille ja kehitämme vapaaehtoistoimintaa. Toimimme yhteistyökumppanina monissa verkostoissa.

 

Katso tulevaisuusuunnitelmasta kertova video: https://youtu.be/bOSKgyoZ1fQ

Keräämme suunnitelmista palautetta kyselyn avulla. Palautetta voi antaa 1.4. saakka: https://forms.office.com/r/Wjjaxf2VzV  

Lisätietoja suunnitelmista verkkosivuillamme.