Uutislistaukseen

Juhannuksen viettoa vaeltaen

Juhannusaattona jumalanpalvelus vietetään vaeltaen Rengon kirkon pihalla ja seuraavana sunnuntaina on vaeltava jumalanpalvelus Vanajan kirkon piha-alueella. 

Avoin portti Vanajan kirkkomaalle

Avoin portti Vanajan kirkkomaalle


Pandemiatilanteen vuoksi seurakunta ei tänä kesänä kokoonnu perinteiselle juhannuskokolle, vaan juhannusta vietetään liikkeellä ollen. 
Juhannusaattona ja sitä seuraavana sunnuntaina jumalanpalvelukset tehdään vaeltaen kirkkomaalla. 
Tuleminen sunnuntaisin jumalanpalvelukseen on myös tavallaan pyhiinvaellus, jota kristikunta on katkeamattomana palveluksena tehnyt koko historiansa ajan.
Vaelluksilla kuljetaan perhekunnittain, omaan lähipiiriin kuuluvan kanssa tai yksin. Maskeja toivotaan pidettävän, jotta kaikilla olisi turvallista olla. 
Vaelluksen päätteeksi on mahdollisuus nauttia ehtoollinen paikan päällä annettavien ohjeiden mukaan.

  • Juhannuksen vaeltava jumalanpalvelus ja ehtoollinen Rengon kirkon pihalla pe 25.6. kello 18–19.30 
  • Vaeltava jumalanpalvelus ja ehtoollinen Vanajan kirkon pihalla su 27.6. kello 12–14
  • Muut juhannuksen ajan jumalanpalvelukset: Juhannuspäivänä la 26.6. sekä sunnuntaina 27.7. kello 10 jumalanpalvelus Hämeenlinnan kirkosta verkossa.  Sunnuntaina verkkojumalanpaveluksen jälkeen voi tulla nauttimaan ehtoollisen Hämeenlinnan kirkossa kello 11–12. Kirkkoon tullaan ehtoolliselle 5 henkilöä kerrallaan, turvaetäisyyksin. Maski otetaan pois vain ehtoollisella. Sisään pääovesta ja poistutaan Raatihuoneenkadun puoleisesta ovesta. Hallituskadun ovesta sisälle ja ulos vain esteettömyyttä tarvitsevat. 

Johannes Kastajan muistopäivä
Kristinuskon levitessä monet vanhat juhla-ajat saivat kristillisen sisällön. Keskikesän juhla on alettu viettää kristittyjen parissa 400-luvulla Johannes Kastajan muistopyhänä, mistä juhla on myös saanut nimensä. Johannes Kastaja oli Jeesuksen edelläkävijä, joka julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista. Juhannus on myös Suomen lipun päivä, lippua pidetään salossa koko yön, aatosta klo 18:sta juhannuspäivän iltaan klo 21:een. Keskikesän juhlaksi juhannusta sanotaan siksi, että aurinko pysyy juhannuksen aikoihin pisimpään yhtäjaksoisesti taivaalla. Kristikunnalle se symboloi valon lisääntymistä Kristuksen edellä ja hänen aloittaessa julkisen toimintansa.
 

2021-06-17 11:39:31.0