Uutislistaukseen

Kolmasluokkalaiset menestyvät The Young Audiences Music Awards –kilpailussa!

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori Ismo Savimäki, Taina-Maria Savimäki sekä 1000 kolmasluokkalaista Hämeenlinnasta, Janakkalasta ja Hattulasta menestyvät The Young Audiences Music Awards –kilpailussa!

The Young Audiences Music Awards –kilpailu kokoaa eri puolilta maailmaa taiteilijoita, jotka valmistavat musiikkiproduktioita lapsille ja nuorille. Tavoitteena on tarjoilla unohtumattomia taidekokemuksia sekä rakentaa dialogia ja ymmärrystä yli kulttuurirajojen.

Hämäläiset kolmasluokkalaiset kilpailevat sarjassa Best Participatory Project teoksella "Poika, joka katseli puiden latvoja". Konsertti sai ensiesityksensä vuonna 2015. Teoksen aiheena on Sibelius ja maailma, josta pikku Janne-poika sai innoituksensa säveltämiseen. Konsertin ovat suunnitelleet Ismo ja Taina-Maria Savimäki. Mukana konsertissa on myös Sibelius-opiston kamariorkesteri sekä tanssijoita. Voit katsella trailerin konsertista.

Viime vuonna "Poika, joka katseli puiden latvoja" -konsertti jäi koronan vuoksi väliin, mutta kaikki sen harjoitelleet lapset pääsivät toteuttamaan musiikkivideon. Videolle valittiin konsertista kolme laulua.

Konsertin idea syntyi Ismo Savimäen projektista "Virsiä!", jota on toteutettu vuodesta 2009. Projektissa ovat mukana Hämeenlinnan nelosluokkalaiset.

29.9.2021 20.31