Uutislistaukseen

Mustiin vaatteisiin ja diakoniatyöntekijöiden vihreään pantapaitaan pukeutunut nainen puhuu. Etualalla valk... Diakonissa Seija Puusaari.

Diakonian 150-vuotisjuhlavuosi käyntiin

3.2.2022 11.47

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomessa vihittiin virkaan ensimmäinen diakonissa, Matilda Hoffman. Sen kunniaksi vietämme diakonian juhlavuotta.

Diakonian juhlavuosi käynnistetiiin tiistaina 1.2.  seurakunnan uudessa kokoontumistilassa Reskan Kulmassa koronan vuoksi pienellä porukalla.

Diakoniatyöntekijät Seija Puusaari ja Katja Lahti kertooivat diakoniatyön historiasta ja nykyhetkestä.

Olli-Poika Parviainen painotti puheessaan seurakunnan ja kaupungin yhteistyötä.
– Seurakunnan tekemä arvokas yhteiskunnallinen työ, esimerkiksi diakonian, psykososiaalisen ja sosiaalisen tuen sekä ihmisten kannattelemisen osalta on kaupungille paitsi tärkeää, myös monin tavoin välttämätöntä.

– Nyt esimerkiksi yksinäisyyteen ja mielenterveyteen liittyvät kysymykset ovat nousseet keskusteluun, ja näihin puuttumista kannattaa tehdä mahdollisuuksien mukaan yhdessä, hän painottaa.

Kirkkoherra Kimmo Reinikainen ja muutosjohtaja Jukka Lindberg kertoivat vahvasta alueellisesta yhteistyöstä ja yhteisistä projekteista.

Juhlavuonna keskiössä ovat erityisesti diakonian vihkimysvirka, ammatillinen diakoniatyö sekä kaikki diakonian toimijat.  Tarkoituksena on edistää ihmisarvoista elämää ja toteuttaa lähimmäisrakkautta.

Juhlavuoden avajaisissa Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen ja muutosjohtaja Jukka Lindberg saivat omat diakoniavillasukat.
Nyt vuoden alussa diakonissa Seija Puusaari haastaa kaikki neulomaan juhlavuoden villasukkia kaikille niille, jotka lämpöisiä sukkia tarvitsevat. Malli on Seijan suunnittelema. Mallissa on käytetty pohjana Kirkon diakonian logoa, jossa neljä kättä muodostavat ristin. Värinä on vihreä, toivon ja kasvun väri. Vihreä on liturgisissa väreissä myös elämän ja arjen väri. Diakonia lähtee liikkeelle alttarilta ihmisten arkeen. Tätä kuvastaa käsien ympärille sijoitettu "paanukatto".

Tulossa on myös juhlavuoden laulu ja leivoskin sekä paljon tapahtumia, joista tiedotamme lähempänä.

Sukkaohje ja diakonian juhlavuodesta lisää tässä linkissä.