Alfa-kurssilla ja katekumenaatissa syvennytään kristilliseen uskoon

Alfa-kurssilla opiskellaan kristinuskon perusasioita

Alfa-kurssilla opitaan kristinuskon perusasioita rennossa ilmapiirissä. Alfa-kurssi on kaikille avoin: etsijöille, epäilijöille ja hiljaittain uskon löytäneille ja niille, jotka haluavat päivittää tietonsa kristinuskosta. Alfa-kurssi sopii myös osaksi aikuisrippikoulua, jos ripari on jäänyt käymättä tai et ole saanut kristillistä kastetta.

Kurssiin kuuluu yhteinen ruokailu, alustuksia aiheista sekä ryhmäkeskusteluja vetäjien johdolla. Kaikesta aiheista voi keskustella.

Alfa-kurssi on maksuton. Halutessa voi antaa vapaaehtoisen ruokamaksun.

Seuraavaa Alfa-kurssia suunnitellaan pidettäväksi verkossa keväällä 2021.

Tiedustelut p. 040-804 9310 pastori Mirja Lassila tai mirja.lassila@evl.fi.

Katekumenaatti-ryhmissä seurataan kirkkovuotta

Mitä tarkoittaa katekumentaatti?

Katekumenaatti tulee sanasta kateketai, joka tarkoittaa rinnallakulkemista ja hengellistä matkakumppanuutta. Katekumenaatti on aikuiseen uskoon perehdyttävä yhteinen matka. Katekumenaatti on noin vuoden mittainen kirkkovuoden rytmiä seuraava kokoontumisten jakso. Tarkoitus on kasvaa ja syventyä kristillisen uskon tuntemisessa, perehtyä seurakunnan yhteiseen jumalanpalveluselämään ja rukoukseen keskustellen pienryhmissä.

Katekumenaattiryhmässä on etsijöitä, ohjaajia, hengellisiä matkakumppaneita ja ryhmän pappi. Katekumenaatti sisältää neljä vaihetta, joihin jokaiseen kuuluu yksi jumpalanpalvelus. Katekumenaatti soveltuu myös osaksi aikuisrippikoulua.

Seuraava katekumenaatti on suunnitteilla syksyllä 2021.

Tiedustelut p 040-8049310 pastori Mirja Lassila tai mirja.lassila504@evl.fi

Kysy lisää!