Alfa-kurssilla, aikuisrippikoulussa ja katekumenaatissa syvennytään kristilliseen uskoon

Alfa-kurssilla opiskellaan kristinuskon perusasioita

Alfa-kurssilla opitaan kristinuskon perusasioita rennossa ilmapiirissä. Alfa-kurssi on kaikille avoin: etsijöille, epäilijöille ja hiljaittain uskon löytäneille ja niille, jotka haluavat päivittää tietonsa kristinuskosta. '

Kurssiin kuuluu yhteinen ruokailu, alustuksia aiheista sekä ryhmäkeskusteluja vetäjien johdolla. Kaikesta aiheista voi keskustella, eikä huonoja kysymyksiä ole. Alfa-kurssi on maksuton.

Ilmoittaudu syksyn 2022 kurssille! Kurssi toteutetaan 13.10-15.12. Reskan Kulmassa.

Tiedustelut ja viimeinen ilmoittautuminen 11.10. 2022 pastori Mirja Lassila p. 040 804 9310 tai mirja.lassila@evl.fi.

Ohjelma:
1. Mikä merkitys elämällä on? 13.10. Pastori Mirja Lassila
2. Kuka Jeesus on? 20.10. Nuorisotyönohjaaja Julianna Rantanen
3. Miten on mahdollista uskoa? 27.10. Pastori Heikki Toivio
4. Miksi ja miten rukoilla? 3.11. Diakoni Lauri Nurmi

5. Alfa-päivä Poltsarilla La 12.11. :Miksi ja miten lukisin Raamattua? Kuka Pyhä Henki on? Miten Pyhä Henki toimii? Miten suhtautuisin
kärsimykseen?
6. Miten Jumala johdattaa meitä? 17.11.Pastori Heini Aronkoski
7. Miten suhtautua pahuuteen? 24.11. Pastori Ville Halkoluoto
8. Miksi ja miten kertoisimme toisille? 1.12.
9. Entä sitten seurakunta? 8.12.
10. Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin? Alfan päätösjuhla 15.12. Pastori Mirja Lassila

Alfa-kurssi osallistuu myös Valomessuun 30.10. ja 13.11. klo 17.00 Hämeenlinnan kirkossa.

Aikuisrippikoulu 9.-11.9.2022

Kummiksi pyydetty ja kirkkohäät haluava! Jäikö rippikoulu käymättä? Ei hätää, sillä ehdit käymään sen yhden viikonlopun aikana.
Rippikouluviikonloppu aikuisille järjestetään 9.-11.9. Reskan Kulmassa. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon 11.9. klo 17.30 Vanajan kirkossa.

Rippikouluviikonloppu aikuisille järjestetään 9.-11.9. Reskan Kulmassa (Raatihuoneenkatu 19) Rippikoulu päättyy konfirmaatioon 11.9. klo 17.30 Vanajan kirkossa.
Voit ilmoittautua 2.9. asti pastori Mirja Lassilalle puh: 040-8049310 tai meilitse mirja.lassila@evl.fi

Katekumenaatti-ryhmissä seurataan kirkkovuotta

Mitä tarkoittaa katekumentaatti?

Katekumenaatti tulee sanasta kateketai, joka tarkoittaa rinnallakulkemista ja hengellistä matkakumppanuutta. Katekumenaatti on aikuiseen uskoon perehdyttävä yhteinen matka. Katekumenaatti on noin vuoden mittainen kirkkovuoden rytmiä seuraava kokoontumisten jakso. Tarkoitus on kasvaa ja syventyä kristillisen uskon tuntemisessa, perehtyä seurakunnan yhteiseen jumalanpalveluselämään ja rukoukseen keskustellen pienryhmissä.

Katekumenaattiryhmässä on etsijöitä, ohjaajia, hengellisiä matkakumppaneita ja ryhmän pappi. Katekumenaatti sisältää neljä vaihetta, joihin jokaiseen kuuluu yksi jumpalanpalvelus. Katekumenaatti soveltuu myös osaksi aikuisrippikoulua.

Kysy seuraavaa ryhmän alkamisajankohtaa!

Tiedustelut pastori Mirja Lassila p. 040 804 9310 tai mirja.lassila@evl.fi.