Alfa-kurssi ja katekumenaatti

Alfa-kurssi

Alfa-kurssi on kaikille avoin, erityisesti etsijöille ja hiljaittain uskon löytäneille suunnattu kokonaisuus, jossa kristinuskon perusasoita opitaan rennossa ilmapiirissä. Kurssiin kuuluu yhteinen ruokailu, alustuksia aiheista, sekä ryhmäkeskusteluja vetäjien johdolla. Kurssiryhmä kokoontuu 10 kertaa.  Alfa-kursseja järjestetään ympäri maailmaa ja kaikki ovat tervetulleita. Jokainen Alfa on omannäköisensä. 

Seuraava Alfa-kurssi alkaa syksyllä 2020 loka-marraskuussa.

Katekumenaatti 

Mitä tarkoittaa katekumentaatti?

Katekumenaatti tulee sanasta kateketai, joka tarkoittaa rinnallakulkemista ja hengellistä matkakumppanuutta.  Katekumenaatti on aikuiseen uskoon perehdyttävä yhteinen matka. Katekumenaatti on noin vuoden mittainen kirkkovuoden rytmiä seuraava kokoontumisten jakso. Tarkoitus on kasvaa ja syventyä kristillisen uskon tuntemisessa, perehtyä seurakunnan yhteiseen jumalanpalveluselämään ja rukoukseen keskustellen pienryhmissä. 

Katekumenaattiryhmässä on etsijöitä, ohjaajia, hengellisiä matkakumppaneita ja ryhmän pappi. Katekumenaatti sisältää neljä vaihetta, joihin jokaiseen kuuluu yksi jumpalanpalvelus.  Katekumenaatti soveltuu myös osaksi aikuisrippikoulua.

Seuraava katekumenaatti alkaa keväällä 2021.

Kysy lisää!

seurakuntapastori
Rauhankatu 14
13100 Hämeenlinna

aikuistyö, katekumenaatti