Alfa-kurssilla ja katekumenaatissa syvennytään kristilliseen uskoon

Alfa-kurssilla opiskellaan kristinuskon perusasioita

Alfa-kurssilla opitaan kristinuskon perusasoita rennossa ilmapiirissä. Alfa-kurssi on kaikille avoin: etsijöille, epäilijöille ja hiljaittain uskon löytäneille ja niille, jotka haluavat päivittää tietonsa kristinuskosta. Alfa-kurssi sopii myös osaksi aikuisrippikoulua, jos ripari on jäänyt käymättä tai et ole saanut kristillistä kastetta.

Kurssiin kuuluu yhteinen ruokailu, alustuksia aiheista sekä ryhmäkeskusteluja vetäjien johdolla. Kaikesta aiheista voi keskustella.

Alfa-kurssi on maksuton. Halutessa voi antaa vapaaehtoisen ruokamaksun.

Syksyn 2020 Alfa-kurssi

Seuraava Alfa-kurssi alkaa tiistaisin 13.10.-15.12.2020 klo 18-21 Jukolan Lintukodossa. Osoite on Eeronkuja 5.

Kurssiryhmä kokoontuu 8 kertaa. Seuraaavasta näet päivämäärät ja teemat:

• 13.10. Mistä kristinuskossa on kysymys? Pastori Mirja Lassila.
  • 20.10. Kuka Jeesus on? Pastori Sinikka Tuori.
  • 3.11. Miksi Jeesus kuoli? Pastori Sampo Kujala.
  • 10.11. Miksi ja miten rukoilisin? Diakoni Lauri Nurmi.
  • 28.11. Alfa-päivä Loimalahden kurssikeskuksessa klo 10-20. Kuka Pyhä Henki on? Miten Pyhä Henki toimii? Parantaako Jumala edelleen? Miten voin löytää paikkani seurakunnassa?
  • 1.12. Miten voin vastustaa pahaa? Pastori Heikki Toivio.
  • 8.12. Miksi ja miten Jumala johdattaa meitä? Pastori Ville Halkosaari.
  • 15.12. Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin? Loppujuhla ja artistivieras.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut 7.10. mennessä pastori Mirja Lassilalle, p. 040-804 9310 tai mirja.lassila@evl.fi.

Katekumenaatti-ryhmissä seurataan kirkkovuotta

Mitä tarkoittaa katekumentaatti?

Katekumenaatti tulee sanasta kateketai, joka tarkoittaa rinnallakulkemista ja hengellistä matkakumppanuutta. Katekumenaatti on aikuiseen uskoon perehdyttävä yhteinen matka. Katekumenaatti on noin vuoden mittainen kirkkovuoden rytmiä seuraava kokoontumisten jakso. Tarkoitus on kasvaa ja syventyä kristillisen uskon tuntemisessa, perehtyä seurakunnan yhteiseen jumalanpalveluselämään ja rukoukseen keskustellen pienryhmissä.

Katekumenaattiryhmässä on etsijöitä, ohjaajia, hengellisiä matkakumppaneita ja ryhmän pappi. Katekumenaatti sisältää neljä vaihetta, joihin jokaiseen kuuluu yksi jumpalanpalvelus. Katekumenaatti soveltuu myös osaksi aikuisrippikoulua.

Seuraava katekumenaatti alkaa keväällä 2021.

Kysy lisää!

Rauhankatu 14