Sururyhmä – sinun surusi on totta

Läheisen ihmisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Jokaisen suru on ainutlaatuinen ja oma. Surun jakaminen toisten kanssa auttaa jaksamaan ja siksi seurakunta tarjoaa vertaistukea sureville.

Sururyhmä on vertaistukea

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sururyhmässä saa jakaa omia ajatuksiaan ja tunteitaan muiden läheisensä menettäneiden tuella. Ryhmässä on lupa surra ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä. Kokoontumiset päätetään lyhyeen hartauteen.

Sururyhmää ohjaa työpari, jonka muodostavat joko seurakunnan työntekijät tai työntekijä ja vapaaehtoinen.

Ryhmät ovat luottamuksellisia.

Sururyhmään sitoutuminen

Ryhmät ovat määräaikaisia ja kokoontuvat 6–7 kertaa, puolitoista tuntia kerrallaan. Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Yhteen ryhmään voidaan ottaa kahdeksan henkilöä.

Suosittelemme, että menetyksestä on kulunut muutama kuukausi (2–6 kuukautta) ryhmän alkaessa.

Syksy 2022

Syksyllä alkaa aikuisille kaksi sururyhmää: syyskuussa ja marraskuussa. Molemmat ryhmät kokoontuvat seitsemän kertaa kantakaupungin alueella.
Tarkempia tietoja ryhmistä ja ilmoittautumiset ilmoitetaan myöhemmin tällä sivulla sekä Kaupunkiuutisten kirkolliset ilmoituksissa.

Syyskuun sururyhmästä tiedotetaan myös kesäkuun Kotikirkko - lehdessä

Sururyhmä aikuisille syyskuussa

Uusi sururyhmä alkaa syyskuussa. Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa ajalla 22.9. - 3.11.2022 torstaisin kello 18-19.30. Tarkempi paikka kerrotaan ilmoittautuneille. Ohjaajina toimivat seurakunnan vapaaehtoinen Päivi Tjukanov sekä pastori Marja Vainikka, jolle ilmoittautumiset ja tiedustelut  24.8. - 4.9. välisenä aikana puh. 040 8049 314 tai marja.vainikka@evl.fi

Marraskuussa alkavasta ryhmästä tiedot ilmoitetaan myöhemmin

Henkilökohtaista keskusteluapua voi pyytää seurakuntamme papeilta ja diakoniatyöntekijöiltä.

Lapsille suunnattu Helmijengi-sururyhmä

Katso myös lapsille suunnattu Helmijengi-sururyhmä.

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia.