Sururyhmä – sinun surusi on totta

Läheisen ihmisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Jokaisen suru on ainutlaatuinen ja oma. Surun jakaminen toisten kanssa auttaa jaksamaan ja siksi seurakunta tarjoaa vertaistukea sureville.

Sururyhmässä saa jakaa omia ajatuksiaan ja tunteitaan muiden läheisensä menettäneiden tuella. Ryhmässä on lupa surra ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä. Kokoontumiset päätetään lyhyeen hartauteen.

Ryhmät ovat määräaikaisia ja kokoontuvat 6–7 kertaa, puolitoista tuntia kerrallaan. Suosittelemme, että menetyksestä on kulunut muutama kuukausi (2–6 kuukautta) ryhmän alkaessa. Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta ja yhteen ryhmään vodaan ottaa kahdeksan henkilöä.

Ryhmää ohjaa työpari, jonka muodostavat joko seurakunnan työntekijät tai työntekijä ja vapaaehtoinen.

Ryhmät ovat luottamuksellisia.

Uudet sururyhmät alkavat syksyllä 2020 seuraavasti: 1. ryhmä keskiviikkoisin 23.9.-4.11., ilmoittautumiset 26.8.-6.9. Heini Aronkoski, puh. 040 8049 311 tai heini.aronkoski@evl.fi, 2. ryhmä torstaisin 5.11.-17.12., ilmoittautumiset 8.-16.10. Tiina Kröger, puh. 040 8049 359 tai tiina.kroger@evl.fi.

Jos kaipaat keskusteluapua, työntekijämme ovat tavoitettavissa keskitetysti numerossa 040 8049 400 ma–pe klo 12–20. Henkilökohtaista keskusteluapua voi pyytää seurakuntamme papeilta ja diakoniatyöntekijöiltä. Koronapandemia-aikana tuki on puhelimitse käytävää. Henkilökunnan yhteystiedot

Ajankohtaista tietoa toiminnastamme, hengellistä verkkosisältöä ja yhteystiedot keskusteluavulle.

Katso myös lapsille suunnattu Helmijengi-sururyhmä.

voikukan haivenet

Sururyhmien tiedustelut

Rauhankatu 14
13130 Hämeenlinna