Sururyhmä – sinun surusi on totta

Läheisen ihmisen kuolema on syvä ja voimakas kokemus. Jokaisen suru on ainutlaatuinen ja oma. Surun jakaminen toisten kanssa auttaa jaksamaan ja siksi seurakunta tarjoaa vertaistukea sureville.

Sururyhmä on vertaistukea

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sururyhmässä saa jakaa omia ajatuksiaan ja tunteitaan muiden läheisensä menettäneiden tuella. Ryhmässä on lupa surra ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä. Kokoontumiset päätetään lyhyeen hartauteen.

Sururyhmää ohjaa työpari, jonka muodostavat joko seurakunnan työntekijät tai työntekijä ja vapaaehtoinen.

Ryhmät ovat luottamuksellisia.

Sururyhmään sitoutuminen

Ryhmät ovat määräaikaisia ja kokoontuvat 6–7 kertaa, puolitoista tuntia kerrallaan. Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Yhteen ryhmään voidaan ottaa kahdeksan henkilöä.

Suosittelemme, että menetyksestä on kulunut muutama kuukausi (2–6 kuukautta) ryhmän alkaessa.

Syksy 2021

Syyskuussa on alkanut sururyhmä, johon ei voi enää tulla mukaan.

Kevät 2022

Suruleiri Loimalahden leirikeskuksessa 29.-30.1.2022. Leirillä käsitellään tiivistetyssä ajassa samoja teemoja kuin ryhmissä. Leirin hinta 38 euroa. Ohjaajat: Diakonissa Tiina Kröger (Hämeenlinna-Vanajan srk), puh. 040 8049359, tiina.kroger@evl.fi ja diakonissa Elisa Peltonen (Kalvolan srk), puh. 040 8049482, elisa.peltonen@evl.fi. Ilmoittautuminen ohjaajille viimeistään 20.12.2021.

Henkilökohtaista keskusteluapua voi pyytää seurakuntamme papeilta ja diakoniatyöntekijöiltä.

Lapsille suunnattu Helmijengi-sururyhmä

Katso myös lapsille suunnattu Helmijengi-sururyhmä.

voikukan haivenet

Sururyhmien tiedustelut

retriitti, sururyhmät, Tuomasmessu

Birger Jaarlin katu 3, PL 65