Vapaaehtoistyö seurakunnassa

Jokainen haluaa tuntea olevansa tarpeellinen ja tuottaa iloa lähimmäisilleen. Ehkä siksi noin puolet suomalaista osallistuu johonkin vapaaehtoistoimintaan.

Seurakunnan vapaaehtoistoiminta tuottaa iloa, onnellisuutta, viihtymistä ja arvokkuuden kokemuksia niin tekijälle kuin vastaanottajallekin. Vapaaehtoistoiminnasta voit löytää oman paikkasi toimia ja vaikuttaa seurakunnassa.

Monta tapaa auttaa

Seurakunnassa on runsaasti mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan kaikenikäisten ihmisten parissa. Vanhukset, sairaat ja vammaiset tarvitsevat auttajia ja ystäviä sekä kotonaan että laitoksissa. Näissä tehtävissä voi toimia diakoniatyön tai esim. Vapaaehtoiskeskus Pysäkin kautta.

Vapaaehtoiset toimivat aikuisten pienpiirien vetäjinä sekä ohjaajina kerhoissa, partiossa tai sururyhmissä. Vapaaehtoiset vastaavat myös monien tilaisuuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta joko yksin tai yhdessä työntekijöiden kanssa.

Jumalanpalvelukset ja messut ovat myös luonteva ja tärkeä paikka toimia vapaaehtoisena ja osallistua yhteisen juhlan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Messusta löytyy jokaiselle mielekäs tehtävä palvella.

Vuoden aikana seurakunnissa järjestetään paljon juhlia, tapahtumia, talkoita,tilaisuuksia, retkiä ja leirejä, joiden toteuttamisessa seurakuntalaiset ovat mukana. Vuoden mittaan vapaaehtoiset ovat mukana lipaskeräyksissä Yhteisvastuulle ja Kirkon ulkomaanavulle.

Kesällä kohdataan Vanajan kirkon porttikahveilla ja avoimissa leiripäivissä, joista löytyy monenelaisia palvelutehtäviä.

Etsi tehtävää, tilaa uutiskirje

Voit löytää mielekkään tehtävän myös vapaaehtoistyö.fi -sivustolta, joka tarjoaa kertaluonteisista vapaaehtoistehtävistä pidempikestoisiin vapaaehtoistehtäviin. Jos haluat tietää lisää vapaaehtoistoiminnasta, jätä tietosi tällä yhteystietolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä. 

Vapaaehtoistoiminnan sähköisen uutiskirjeen voit tilata tästä linkistä. Uutiskirje ilmestyy n. kuusi kertaa vuodessa ja kertoo ajankohtaisia uutisia vapaaehtoistoiminnasta ja sen tekijöistä.

Jokaisen vapaaehtoisen jaksaminen tehtävässään on tärkeää. Vapaaehtoisella on oikeus ohjaukseen, perehdytykseen, tukeen ja yhteiseen virkistykseen. Seurakunta järjestää vapaaehtoisille koulutuksia, retkiä, yhteisiä tapaamisia ja kiitosjuhlan vuoden lopussa.

4.5. klo 9-15 Vapaaehtoisten Lauantai on kaikille vapaaehtoisille tarkoitettu virkistyspäivä Loimalahden leirikeskuksessa. Aamukahvien jälkeen mukavaa pajatyöskentelyä jossa pääsee tutustumaan monenlaisiin mielenkiintoisiin juttuihin. Lounaan jälkeen kuullaan onnellisuusprofessori Markku Ojasen luentoa aiheesta usko ja onnellisuus. Päivän päättää viikkomessu ja kirkkokahvit. Halukkailla on mahdollisuus jäädä saunomaan ja uimaan klo 18 saakka. Päivässä mukana Elina Virtanen, Hanna-Leena Nieminen ja Maija-Leena Mäkäläinen. Päivä on vapaaehtoisille maksuton. Ilmoittautuminen 26.4. mennessä. Voit ilmoittautua myös oheisen linkin kautta.

Vapaaehtoisten iltapäiväkahvit

Vapaaehtoiset kokoontuvat iltapäiväkahville klo 15-17 Reskan Kulmaan 11.1. ja 13.3. tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia. Iltapäiväkahville voit tulla oman aikataulusi mukaan. Klo 15.30 on yhteinen ohjelmatuokio. 

6.6. 16-20 Vapaaehtoisten retki Syöksynsuuhun. Vietämme kesäkuun iltaa syöksynsuun leirikeskuksen nuotiolla, Mahdollisuus saunoa ja uida sekä pelata pihapelejä ja kiertää luontopolkua. Tule oman aikataulun mukaan ja omalla kyydillä. Jos tarvitset kyytiä, ota yhteys Elinaan. Seurakunta tarjoaa makkaat, kahvit ja pullat. Retki on maksuton. Ei ilmoittautumista!

  • Klo 16.30-18.00 Naisten sauna
  • Klo 18 Hartaus
  • Klo 18.30-20 Miesten sauna
  • klo 17-19.30 Nuotiolla mahdollisuus paistaa makkaraa, tarjolla kahvia, teetä, pullaa ja mehua. 

 

Tiesithän, että seurakunnan jäsenenä olet mukana auttamassa lähimmäisiäsi. Suuri osa kirkollisveron tuotosta ohjataan lapsi- ja nuorisotyöhön sekä diakoniaan.

  • Etkö löydä mielekästä tehtävää?
  • Tai haluaisitko antaa osaamistasi ja aikaasi johonkin aivan uudenlaiseen toimintaan?
  • Ota rohkeasti yhteys, niin tehdään toiveistasi totta! Seurakunnan toiminnassa on aina tilaa uusille tuulille ja toiminnalle. 

Mielenkiintoiset tehtävät odottavat sinua, tule mukaan seurakunnan vapaaehtoistoimintaan!