Vapaaehtoistyö seurakunnassa

Jokainen haluaa tuntea olevansa tarpeellinen ja tuottaa iloa lähimmäisilleen. Ehkä siksi noin puolet suomalaista osallistuu johonkin vapaaehtoistoimintaan.

Seurakunnan vapaaehtoistoiminta tuottaa iloa, onnellisuutta, viihtymistä ja arvokkuuden kokemuksia niin tekijälle kuin vastaanottajallekin. Vapaaehtoistoiminnasta voit löytää oman paikkasi toimia ja vaikuttaa seurakunnassa.

Monta tapaa auttaa

Seurakunnassa on runsaasti mahdollisuuksia vapaaehtoistoimintaan kaikenikäisten ihmisten parissa. Vanhukset, sairaat ja vammaiset tarvitsevat auttajia ja ystäviä sekä kotonaan että laitoksissa. Näissä tehtävissä voi toimia diakoniatyön tai esim. Vapaaehtoiskeskus Pysäkin kautta.

Vapaaehtoiset toimivat aikuisten pienpiirien vetäjinä sekä ohjaajina kerhoissa, partiossa tai sururyhmissä. Vapaaehtoiset vastaavat myös monien tilaisuuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta joko yksin tai yhdessä työntekijöiden kanssa.

Jumalanpalvelukset ja messut ovat myös luonteva ja tärkeä paikka toimia vapaaehtoisena ja osallistua yhteisen juhlan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Messusta löytyy jokaiselle mielekäs tehtävä palvella.

Vuoden aikana seurakunnissa järjestetään paljon juhlia, tapahtumia, tilaisuuksia, retkiä ja leirejä, joiden toteuttamisessa seurakuntalaiset ovat mukana. Vuoden mittaan vapaaehtoiset ovat mukana  lipaskeräyksissä Yhteisvastuulle ja Kirkon ulkomaanavulle.

Kesällä kohdataan Vanajan kirkon porttikahveilla, juhannusjuhlilla ja avoimissa leiripäivissä, joista löytyy monenelaisia palvelutehtäviä.

Etsi tehtävää, tilaa uutiskirje

Voit löytää mielekkään tehtävän myös vapaaehtoistyö.fi -sivustolta, joka tarjoaa kertaluonteisista vapaaehtoistehtävistä pidempikestoisiin vapaaehtoistehtäviin. Jos haluat tietää lisää vapaaehtoistoiminnasta, jätä tietosi tällä yhteystietolomakkeella, niin otamme sinuun yhteyden.

Vapaaehtoistoiminnan sähköisen uutiskirjeen voit tilata tästä linkistä. Uutiskirje ilmestyy n. kuusi kertaa vuodessa ja kertoo ajankohtaisia uutisia vapaaehtoistoiminnasta ja sen tekijöistä.

Jokaisen vapaaehtoisen jaksaminen tehtävässään on tärkeää. Vapaaehtoisella on oikeus ohjaukseen, perehdytykseen, tukeen ja yhteiseen virkistykseen. Seurakunta järjestää vapaaehtoisille mm. retkiä, yhteisiä tapaamisia ja kiitosjuhlan vuoden lopussa.

9.8. klo 16.30-20 Vapaaehtoisten kotilta Aulangon tekosaarten varauskodalla. Ilmoittaudu Elinalle 0408049348

Vapaaehtoisten iltapäiväkahvit

Vapaaehtoiset kokoontuvat iltapäiväkahville klo 15-17 Reskan Kulmaan kerran kuussa tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia. Iltapäiväkahville voit tulla oman aikataulusi mukaan. Klo 15.30 on yhteinen ohjelmatuokio.

Mukaan voi tulla kaikki uudet ja vanhat vapaaehtoiset!

14.9.  Musiikki vapaaehtoistoiminnan tukena. Laulattamassa ja musiikin käyttämiseen rohkaisemassa kanttori Sonja Seppänen

16.11. Joulu- tuttu sanoma, uudet tavat kertoa. Tutustumme uusiin tapoihin pitää esillä joulun sanomaa. 

 

Tiesithän, että seurakunnan jäsenenä olet mukana auttamassa lähimmäisiäsi. Suuri osa kirkollisveron tuotosta ohjataan lapsi- ja nuorisotyöhön sekä diakoniaan.

  • Etkö löydä mielekästä tehtävää?
  • Tai haluaisitko antaa osaamistasi ja aikaasi johonkin aivan uudenlaiseen toimintaan?
  • Ota rohkeasti yhteys, niin tehdään toiveistasi totta! Seurakunnan toiminnassa on aina tilaa uusille tuulille ja toiminnalle. 

Mielenkiintoiset tehtävät odottavat sinua, tule mukaan seurakunnan vapaaehtoistoimintaan!