Kuvassa vasara ja taltta puun työstämiseen, pellillä kohoavia pullia kaulimen kanssa, kahvia kaadetaan pannusta kuppiin. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Toiminnallisissa ryhmissä liikutaan, valmistetaan ruokaa ja harjoitetaan kädentaitoja

Koronarajoitusten vuoksi seurakunnan aikuisille suunnattu kokoava toiminta on tauolla 28.3.2021 asti.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnalliset ryhmät tarjoavat aikuisille ja eläkeikäisille virkistävää tekemistä mukavassa seurassa. Ota yhteyttä ryhmän vetäjään ja tule mukaan!

Ruoanvalmistusta ja kahvitusta

Missioköksät

Missioköksät toteuttavat lähetysemännän johdolla ruokatilauksia, kahvituksia ja myyjäisiä lähetystyön hyväksi. Joukkoon tarvitaan aina uusia kotileipureita, kahvinkaatajia, pakkaajia, paistajia ja muita apukäsiä. Missioköksät kokoontuvat satunnaisesti. Tule mukaan ottamalla yhteyttä lähetysemäntä kansainvälisyystyön ohjaaja Paula Harjuun.

Kädentaitoja

Lähetysaskartelijat Puupäät

Puupäät kokoontuvat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9, ajalla 11.1.-21.5.2021 Poltinahon seurakuntatalon askarteluhuoneessa. Toimintaa vetävät Taisto Jurvanen, p. 040 564 8935 ja Lauri Mattila, p. 044 570 3548. Lähetyspiirissä tehdään lähetystyön hyväksi myytäviä puuesineitä ja pieniä tilaustöitä askartelutilan sallimissa rajoissa. Seurakunnalla on myös muita kohtaamispaikkoja miehille.

Käsityöpiiri Nypyttäjät

Käsityöpiiri Nypyttäjät kokoontuvat joka toinen torstai klo 13-16, parillisilla viikoilla 4.1.-20.5.2021. Tuotteet myydään myyjäisissä lähetystyön hyväksi. Ryhmä kokoontuu Poltinahon seurakuntatalon musiikkisalissa. Ota yhteyttä Laura Nurminen, p. 040 703 4497 ja Laila Patronen-Jurvanen, p. 040 719 4996.

Näpertäjät-ryhmä

Näpertäjät-ryhmä koontuu parittomien viikkojen keskiviikkoina klo 12.30–15.30 keskusseurakuntatalon Valon salissa. Käynti pääovesta, Rauhankadulta. Tule viettämään iltapäivähetki kahvitellen ja askarrellen mukavassa seurassa. Lahjoitamme tuotteet diakoniatyölle. Ohjaajana toimii Liisa Piirainen. Tiedustelut diakoniatyöntekijä Seija Puusaari p. 040 804 9358, seija.puusaari@evl.fi.

Kudontapiiri

Kudontapiiri 1.9.2020 alkaen Jukolan lintukodossa, Eeronkuja 5, siipirakennus (Huom! muuttunut paikka). Kutominen on mahdollista sopimuksen mukaan muinakin aikoina. Kudontapiirin tuotto ohjataan lähetystyöhön. Kuukauden ensimmäinen keskiviikko on ryhmän yhteinen tapaaminen. Tervetuloa uudet kutojat, opastusta saat paikanpäällä! Tilassa on kuudet kangaspuut. Toimintaa vetää Marita Kinnunen p. 040 547 7319. Omia mattoja varten loimi ostetaan kudontapiiristä, kuteet voi tuoda itse, tai ostaa kudontapiiriltä. Isoimpien puiden loimen leveys on 140 cm. Kutoa voi myös lähetystyön hyväksi. Vapaaehtoinen kahvimaksu.

Kudontapiiriin voi tulla myös leikkaamaan ja kerimään kuteita lähetystyön hyväksi, vaikka ei haluaisi kutoa. Kutomoon voi tulla myös neulomaan omia neuleita kivassa seurassa, jos kangaspuiden meteli ei häiritse.

Lähetyspiirit

Merimieskirkkopiiri

Merimieskirkkopiirin toiminta tauolla.  Merimieskirkkopiiri kokoontuu parillisten viikkojen torstaina klo 14-16 ajalla 14.1.-6.5.2021. Piiri kokoontuu keskusseurakuntatalon Valon salissa. Toiminta kokoaa seurakuntalaisia Sanan ja kahvin ääreen tukemaan Suomen Merimieskirkon työtä. Piiriä vetää Helena Nissilä p. 050 584 8742.

Toivoa Naisille -piiri/Hannat

Toivoa Naisille -piiri/Hannat on Medialähetys Sanansaattajien alainen ryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa klo 18.30 keskusseurakuntatalon alakerran kerhohuoneessa. Kokoontumiskerrat ovat syyskaudella kevätkaudella 2021 11.1., 22.2., 22.3., 26.4., 24.5. Toivoa Naisille illoissa kuullaan ajankohtaisia terveisiä Sanansaattajien työstä maailmalla. Vaikka Suomessa tasa-arvo on itsestäänselvyys, miljoonille naisille vapaus kulkea, ilmaista mielipiteitään ja toimia itsenäisesti on vain unelma. Naisen elämää voivat rajoittaa hyväksikäyttö, köyhyys, häpeä, sairaus, kouluttamattomuus tai yhteisön arvojärjestys. Esimerkiksi Intiassa ajatellaan yleisesti, että tyttö on rasite, sillä hänelle on annettava myötäjäiset. Naisten ympärileikkaus jatkuu Afrikassa, vaikka monessa maassa laki kieltää sen. Toimintaa vetää Ainikki Mustakallio p. 045 773 32555.

Kansainvälinen Toivoa naisille -työ toimii sen puolesta, että yhä useammat naiset ympäri maailmaa voisivat kuulla olevansa arvokkaita, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän. Liikkeen ydin on rukouskalenteri, jossa on jokaiselle päivälle yksi lyhyt rukous. Samalla kalenteri välittää tietoa naisten tilanteista eri puolilla maailmaa. Työhön liittyvät Toivoa naisille -radio-ohjelmat. Puolet ohjelma-ajasta on käytännön neuvoja, toinen puoli kristillistä sisältöä (Sansa).

Liikuntaa

Liikuntaa ja rukousta

Liikuntaa ja rukousta -ryhmä on tauolla. Liikuntaa ja rukousta keskiviikkoisin klo 16-17 ajalla 13.1.-28.4.2021 keskusseurakuntatalon liikuntasalissa. Oma matto, vesipullo ja virsikirja mukaan. Toimintaa vetää Arja Turunen, p. 040 719 1613.

Höntsäkorista

Höntsäkorista keskiviikkoisin klo 19 keskusseurakuntatalon liikuntasalissa. Alkaa 26.8. Ei ilmoittautumista. Lisätietoja antaa Ville Halkoluoto, p. 040 804 9302.