Kuvassa vasara ja taltta puun työstämiseen, pellillä kohoavia pullia kaulimen kanssa, kahvia kaadetaan pannusta kuppiin. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Toiminnallisissa ryhmissä valmistetaan ruokaa ja harjoitetaan kädentaitoja

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan toiminnalliset ryhmät tarjoavat aikuisille ja eläkeikäisille virkistävää tekemistä mukavassa seurassa. Ota yhteyttä ryhmän vetäjään ja tule mukaan!

Urheilua

Höntsäkorisliiga

Höntsäkoripalloa korista harrastaneille ja niille joiden mielestä "lahjattomat harjoittelee". Ryhmä on siis kaikenikäisille ja kaikentaitoisille. Mukaan kaivataan lisää hyviä tyyppejä osasitpa koripalloa ennestään tai et. Kiinnostuitko? Laita viestiä Ville Halkoluodolle 0408049302, niin saat lisätietoa.

Ruoanvalmistusta ja kahvitusta

Missioköksät (tauolla)

Missioköksät toteuttavat lähetysemännän johdolla ruokatilauksia, kahvituksia ja myyjäisiä lähetystyön hyväksi. Joukkoon tarvitaan aina uusia kotileipureita, kahvinkaatajia, pakkaajia, paistajia ja muita apukäsiä. Missioköksät kokoontuvat satunnaisesti. Tule mukaan ottamalla yhteyttä lähetysemäntä kansainvälisyystyön ohjaaja Paula Harjuun.

Kädentaitoja

Lähetysaskartelijat Puupäät

Puupäät kokoontuvat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9 Poltinahon seurakuntatalon askarteluhuoneessa. Toimintaa vetävät Taisto Jurvanen, p. 040 564 8935 ja Lauri Mattila, p. 044 570 3548. Lähetyspiirissä tehdään lähetystyön hyväksi myytäviä puuesineitä ja pieniä tilaustöitä askartelutilan sallimissa rajoissa. Seurakunnalla on myös muita kohtaamispaikkoja miehille.

Käsityöpiiri Nypyttäjät

Käsityöpiiri Nypyttäjät kokoontuvat joka toinen torstai klo 13-16, parillisilla viikoilla. Tuotteet myydään myyjäisissä lähetystyön hyväksi. Ryhmä kokoontuu Poltinahon seurakuntatalon musiikkisalissa. Ota yhteyttä Laura Nurminen, p. 040 703 4497 ja Laila Patronen-Jurvanen, p. 040 719 4996.

Kudontapiiri

Kudontapiiri Jukolan lintukodossa, Eeronkuja 5, siipirakennus. Kutominen on mahdollista sopimuksen mukaan muinakin aikoina. Kudontapiirin tuotto ohjataan lähetystyöhön. Kuukauden ensimmäinen keskiviikko on ryhmän yhteinen tapaaminen. Tervetuloa uudet kutojat, opastusta saat paikanpäällä! Tilassa on kuudet kangaspuut. Toimintaa vetää Marita Kinnunen p. 040 547 7319. Omia mattoja varten loimi ostetaan kudontapiiristä, kuteet voi tuoda itse, tai ostaa kudontapiiriltä. Isoimpien puiden loimen leveys on 140 cm. Kutoa voi myös lähetystyön hyväksi. Vapaaehtoinen kahvimaksu.

Kudontapiiriin voi tulla myös leikkaamaan ja kerimään kuteita lähetystyön hyväksi, vaikka ei haluaisi kutoa. Kutomoon voi tulla myös neulomaan omia neuleita kivassa seurassa, jos kangaspuiden meteli ei häiritse.

Lähetyspiirit

Merimieskirkkopiiri

Hämeenlinnastakin on iät ajat lähdetty ulkomaille työhön, opiskellakseen, perustaakseen perheen tai seikkaillakseen. Välillä myrskyt heiluttavat matkailijan venettä ja silloin turvasatamana toimivat Merimieskirkot ympäri maailmaa.  Merimieskirkot Euroopassa ovat kuin suomalaisuuden keskuksia, joista saa erilaisia palveluja ja tarvittaessa myös apua ongelmiensa keskellä. Jokainen suomalainen kantaa sisällään palan kotimaata ja tarve kokoontua yhteen mahdollistuu Merimieskirkkojen kautta.  Toiminta ei keskity vain henggellisiin asioihin, vaan sillä on merkitystä myös sosiaalisessa, kulttuurisessa ja diakonisessa ulottuvuudessa.

Merimieskirkkopiiri kokoontuu parillisten viikkojen torstaina klo 14-16 9.9.2021 alkaen. Piiri kokoontuu Poltinahon seurakuntatalon kokoushuoneessa kirkkosalin vieressä (vanha musiikkisali). Toiminta kokoaa seurakuntalaisia Sanan ja kahvin ääreen tukemaan Suomen Merimieskirkon työtä. Piiriä vetää Helena Nissilä p. 050 584 8742.

Kaikkivaltias Jumala, kiitämme kaikkia heitä, jotka työskentelevät merellä.
Me tiedämme, että tarvitsemme ruokaa ja raaka-aineita, joita he kuljettavat.
Ymmärrämme, että he ovat toisinaan vaarassa ja että heidän  pitkät työjaksot aiheuttavat uhrauksia perhe-elämälle. Auta meitä osoittamaan kiitollisuuttamme sanoissamme, mutta myös toimissamme. Aamen.

Toivoa Naisille -piiri/Hannat

Hanna-piiri on Medialähetys Sanansaattajien alainen ryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa klo 18.30. Syksyn alussa kokoontumispaikka voi vaihdella, kysy kokoontumispaikkaa ryhmän vastuuhenkilöltä. Toivoa Naisille illoissa kuullaan ajankohtaisia terveisiä Sanansaattajien työstä maailmalla, sekä rukoillaan näiden asioiden puolesta. Vaikka Suomessa tasa-arvo on itsestäänselvyys, miljoonille naisille vapaus kulkea, ilmaista mielipiteitään ja toimia itsenäisesti on vain unelma. Naisen elämää voivat rajoittaa hyväksikäyttö, köyhyys, häpeä, sairaus, kouluttamattomuus tai yhteisön arvojärjestys. Esimerkiksi Intiassa ajatellaan yleisesti, että tyttö on rasite, sillä hänelle on annettava myötäjäiset. Naisten ympärileikkaus jatkuu Afrikassa, vaikka monessa maassa laki kieltää sen. Toimintaa vetää Ainikki Mustakallio p. 045 773 32555.

Kansainvälinen Toivoa naisille -työ toimii sen puolesta, että yhä useammat naiset ympäri maailmaa voisivat kuulla olevansa arvokkaita, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän. Liikkeen ydin on rukouskalenteri, jossa on jokaiselle päivälle yksi lyhyt rukous. Samalla kalenteri välittää tietoa naisten tilanteista eri puolilla maailmaa. Työhön liittyvät Toivoa naisille -radio-ohjelmat. Puolet ohjelma-ajasta on käytännön neuvoja, toinen puoli kristillistä sisältöä (Sansa).