Tekstilainaus:

Vanhempainryhmistä vertaistukea ja uusia näkökulmia vanhemmuuteen

Järjestämme erilaisia vanhempainryhmiä, joissa on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja keskustella lapseen sekä vanhemmuuteen liittyvistä aiheista.

Odottavien äitien- ryhmä

Ryhmässä

• Juttelemme rennolla otteella mm. tunteista sekä vauvan ja vanhemman varhaisesta vuorovaikutuksesta
  • valmistamme jotakin pientä syntyvälle lapselle
  • mahdollisesti myös laulamme masuvauvalle sekä rentoudumme.

Ryhmä kokoontuu viikoittain ja voit aloittaa minä torstaina vain tulemalla paikalle. Etukäteen ei tarvitse ilmoittutua. Kokoontumisissa on neljä vaihtuvaa aihetta peräkkäisinä viikkoina. Kahvi-/teetarjoilu.

Uusi alkava ryhmä: Poltinahon seurakuntatalolla torstaisin klo 13.30- 15.00. Ajalla 3.9- 10.12.

Lisätiedot ryhmästä: Lastenohjaaja Päivi Leivo, 0408049389 tai lastenohjaaja Johanna Sundman-Korelin, 0408049390.

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä on tarkoitettu pienten vauvojen perheille. Ryhmään voi osallistua molemmat vanhemmat sekä lapset, jotka ovat 2-4 kuukauden ikäisiä ryhmätapaamisten alkaessa. Ryhmässä

• pohditaan sekä omia että vauvan kokemuksia, tunteita ja reaktioita arjen tilanteissa
  • vahvistetaan vauvojen ja vanhempien myönteistä vuorovaikutusta ja turvallista kiintymyssuhdetta
  • vahvistetaan tasavertaista vanhemmuutta
  • tuetaan vanhempien parisuhdetta
  • lisätään koko perheen hyvinvointia.

Kokoontumisia on 8 kertaa. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä. Jokaisella kerralla tarjotaan pieni välipala. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä on järjestettynä lastenhoito vanhemmille sisaruksille.

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä järjestetään Mannerheimin lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Uusi alkava ryhmä: Poltinahon seurakuntatalolla, alkaen maanantai 7.9. klo 17.30. HUOM! Ryhmä täynnä! Kysy mahdollisia vapaita paikkoja Minna Leppänen, 040 8049 397, minna.leppanen@evl.fi tai Johanna Sundman-Korelin, 040 8049 390, johanna.sundman-korelin@evl.fi.

Vauvakynkkä-ryhmä

Vauvakynkkä-ryhmä on tarkoitettu äideille ja vauvoille. Ryhmän alkaessa vauvojen ikä olisi hyvä olla noin 2-5 kuukautta.

Vauvakynkkä-ryhmä on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin vertaistukiryhmä, jossa

• keskustellaan vauvaperheen tärkeistä asioista
  • opetellaan varhaista vuorovaikutusta oman vauvan kanssa laululeikkien avulla.

Ei alkavia ryhmiä tällä hetkellä.

Lapsi mielessä- vanhempainryhmä

Lapsi mielessä -vanhempainryhmä on tarkoitettu 3-5-vuotiaiden lasten vanhemmille.

Ryhmässä

• keskustellaan lapsiperheen arjen eri tilanteista
  • opit ymmärtämään entistä paremmin lapsesi tarpeita ja käyttäytymistä, pohtimalla omia ja lapsesi kokemuksia
  • ohjatun keskustelun kautta saattaa avautua myös uusia näkökulmia vanhemmuuteen tai puolison näkemyksiin
  • tapaat myös toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia.

Kokoontuminen kahdeksan kertaa ja jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä ja lastenhoito on järjestetty. Jokaisella kerralla tarjotaan myös pieni välipala ryhmän alkaessa. Osallistuminen on maksutonta.

Lapsi mielessä -ryhmä järjestetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Ei alkavia ryhmiä tällä hetkellä.