Tekstilainaus:

Vanhempainryhmistä vertaistukea ja uusia näkökulmia vanhemmuuteen

Järjestämme erilaisia vanhempainryhmiä, joissa on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja keskustella lapseen sekä vanhemmuuteen liittyvistä aiheista. Sivun alalaidassa näet uudet alkavat ryhmät sekä ilmoittautumisohjeet.

Lapsi mielessä- vanhempainryhmä

Lapsi mielessä -vanhempainryhmä on tarkoitettu 3-5-vuotiaiden lasten vanhemmille.

Ryhmässä pysähdytään yhdessä vanhempien kanssa keskustelemaan lapsiperheen arjen eri tilanteista. Pohtimalla omia ja lapsesi kokemuksia, opit ymmärtämään entistä paremmin lapsesi tarpeita ja käyttäytymistä. Ohjatun keskustelun kautta saattaa avautua myös uusia näkökulmia vanhemmuuteen tai puolison näkemyksiin. Ryhmässä tapaat myös toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia.

Kokoontuminen kahdeksan kertaa ja jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä ja lastenhoito on järjestetty. Jokaisella kerralla tarjotaan myös pieni välipala ryhmän alkaessa. Osallistuminen on maksutonta.

Lapsi mielessä -ryhmä järjestetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä on tarkoitettu pienten vauvojen perheille. Ryhmään voi osallistua molemmat vanhemmat sekä lapset, jotka ovat 2-4 kuukauden ikäisiä ryhmätapaamisten alkaessa.

Ryhmänohjaajat tukevat vanhempien mentalisaatiokykyä auttamalla vanhempia pohtimaan sekä omia että vauvan kokemuksia, tunteita ja reaktioita arjen tilanteissa. Toimiva suhde vanhemman ja lapsen välillä edistää lapsen kehitystä. Perheryhmän tavoitteena on myös vahvistaa vauvojen ja vanhempien myönteistä vuorovaikutusta ja turvallista kiintymyssuhdetta. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa tasavertaista vanhemmuutta, tukea vanhempien parisuhdetta ja lisätä koko perheen hyvinvointia.

Kokoontumisia on 8-12 kertaa. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä. Jokaisella kerralla tarjotaan pieni välipala. Osallistuminen on maksutonta.

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä järjestetään Mannerheimin lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Vauvakynkkä-ryhmä

Vauvakynkkä-ryhmä on tarkoitettu äideille ja vauvoille. Ryhmän alkaessa vauvojen ikä olisi hyvä olla noin 2-5 kuukautta.

Vauvakynkkä-ryhmä on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin vertaistukiryhmä, jossa keskustellaan vauvaperheen tärkeistä asioista ja opetellaan varhaista vuorovaikutusta oman vauvan kanssa laululeikkien avulla.

Vanhempainryhmien aikataulut

Tällä hetkellä ei alkavia ryhmiä.

Lisätietoja alkavista uusista ryhmistä antaa lastenohjaaja Katri Kivistö p. 040 804 9391.