Tekstilainaus:

Vanhempainryhmistä vertaistukea ja uusia näkökulmia vanhemmuuteen

Järjestämme erilaisia vanhempainryhmiä, joissa on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja keskustella lapseen sekä vanhemmuuteen liittyvistä aiheista.

Odottavien äitien ryhmä

Ryhmässä juttelemme rennolla otteella mm. tunteista sekä vauvan ja vanhemman varhaisesta vuorovaikutuksesta. Lisäksi valmistamme jotakin pientä syntyvälle lapselle, mahdollisesti myös laulamme masuvauvalle sekä rentoudumme. Ryhmään voit tulla esim. äitiysloman aikana.

Ryhmä kokoontuu viikoittain ja voit aloittaa minä torstaina vain tulemalla paikalle. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua. Kokoontumisissa on neljä vaihtuvaa aihetta peräkkäisinä viikkoina. Kahvi/ teetarjoilu.

Poltinahon seurakuntatalolla tiistaisin klo 14-15.30. Alkaen 16.8.22.

Ryhmän ohjaus Päivi Leivo, p. 040 8049 389.

Mama lounge

Uusi ryhmä alkaa myöhemmin syksyllä. Äideille, jotka haluavat pysähtyä oman hyvinvointinsa äärelle ja juoda kahvin kuumana. Vain aikuisille!

Lastenhoito järjestetty, ilmoitathan tarpeesta etukäteen.

Ryhmän ohjaajina Päivi Leivo ja Hanna-Leena Henriksson.

Vauvan aika-ryhmä

Vauvan aika-ryhmä on tarkoitettu äideille ja vauvoille. Ryhmän alkaessa vauvojen ikä olisi hyvä olla noin 2-5 kuukautta.

Vauvan aika-ryhmä on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin vertaistukiryhmä, jossa

• keskustellaan vauvaperheen tärkeistä asioista
  • opetellaan varhaista vuorovaikutusta oman vauvan kanssa laululeikkien avulla.

Alkaen 22.8.22. Ilmoittautuminen mira.maattanen@hameenlinna.fi 15.8.22 mennessä.

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä on tarkoitettu pienten vauvojen perheille. Ryhmään voi osallistua molemmat vanhemmat sekä lapset, jotka ovat 2-4 kuukauden ikäisiä ryhmätapaamisten alkaessa. Ryhmässä

• pohditaan sekä omia että vauvan kokemuksia, tunteita ja reaktioita arjen tilanteissa
  • vahvistetaan vauvojen ja vanhempien myönteistä vuorovaikutusta ja turvallista kiintymyssuhdetta
  • vahvistetaan tasavertaista vanhemmuutta
  • tuetaan vanhempien parisuhdetta
  • lisätään koko perheen hyvinvointia.

Kokoontumisia on 8 kertaa. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä. Jokaisella kerralla tarjotaan pieni välipala. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä on järjestettynä lastenhoito vanhemmille sisaruksille.

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä järjestetään Mannerheimin lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Ei alkavia ryhmiä tällä hetkellä.

Lapsi mielessä- vanhempainryhmä

Lapsi mielessä -vanhempainryhmä on tarkoitettu 3-5-vuotiaiden lasten vanhemmille.

Ryhmässä

• keskustellaan lapsiperheen arjen eri tilanteista
  • opit ymmärtämään entistä paremmin lapsesi tarpeita ja käyttäytymistä, pohtimalla omia ja lapsesi kokemuksia
  • ohjatun keskustelun kautta saattaa avautua myös uusia näkökulmia vanhemmuuteen tai puolison näkemyksiin
  • tapaat myös toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia.

Kokoontuminen kahdeksan kertaa ja jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä ja lastenhoito on järjestetty. Jokaisella kerralla tarjotaan myös pieni välipala ryhmän alkaessa. Osallistuminen on maksutonta.

Lapsi mielessä -ryhmä järjestetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Uusi ryhmä alkaa ti 6.9.22 Poltinahon seurakuntatalossa. Lisätiedot ja ilmoittautuminen ryhmään 29.8. mennessä: johanna.sundman-korelin@evl.fi/ 040 8049 390, tai eija.kortesoja@evl.fi/ 040 8049 395.