Tekstilainaus:

Vanhempainryhmistä vertaistukea ja uusia näkökulmia vanhemmuuteen

Järjestämme erilaisia vanhempainryhmiä, joissa on mahdollisuus tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja keskustella lapseen sekä vanhemmuuteen liittyvistä aiheista.

Mama lounge

Äideille, jotka haluavat pysähtyä oman hyvinvointinsa äärelle ja juoda kahvin kuumana. Vain aikuisille!

Torstaisin 10.3- 28.4. Poltinahon seurakuntatalossa klo 13.30- 15.30. Lastenhoito järjestetty, ilmoitathan tarpeesta etukäteen.

Ryhmän ohjaajina Päivi Leivo ja Hanna-Leena Henriksson. Ryhmä täynnä.

Vauvakynkkä-ryhmä

Vauvakynkkä-ryhmä on tarkoitettu äideille ja vauvoille. Ryhmän alkaessa vauvojen ikä olisi hyvä olla noin 2-5 kuukautta.

Vauvakynkkä-ryhmä on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinnan kaupungin vertaistukiryhmä, jossa

• keskustellaan vauvaperheen tärkeistä asioista
  • opetellaan varhaista vuorovaikutusta oman vauvan kanssa laululeikkien avulla.

Alkaen 17.1.22. Lisätiedot ja ilmoittautuminen paivi.leivo@evl.fi tai mira.maattanen@hameenlinna.fi 10.1.22 mennessä. Ryhmä täynnä.

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä on tarkoitettu pienten vauvojen perheille. Ryhmään voi osallistua molemmat vanhemmat sekä lapset, jotka ovat 2-4 kuukauden ikäisiä ryhmätapaamisten alkaessa. Ryhmässä

• pohditaan sekä omia että vauvan kokemuksia, tunteita ja reaktioita arjen tilanteissa
  • vahvistetaan vauvojen ja vanhempien myönteistä vuorovaikutusta ja turvallista kiintymyssuhdetta
  • vahvistetaan tasavertaista vanhemmuutta
  • tuetaan vanhempien parisuhdetta
  • lisätään koko perheen hyvinvointia.

Kokoontumisia on 8 kertaa. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä. Jokaisella kerralla tarjotaan pieni välipala. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä on järjestettynä lastenhoito vanhemmille sisaruksille.

Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmä järjestetään Mannerheimin lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Ei alkavia ryhmiä tällä hetkellä.

Lapsi mielessä- vanhempainryhmä

Lapsi mielessä -vanhempainryhmä on tarkoitettu 3-5-vuotiaiden lasten vanhemmille.

Ryhmässä

• keskustellaan lapsiperheen arjen eri tilanteista
  • opit ymmärtämään entistä paremmin lapsesi tarpeita ja käyttäytymistä, pohtimalla omia ja lapsesi kokemuksia
  • ohjatun keskustelun kautta saattaa avautua myös uusia näkökulmia vanhemmuuteen tai puolison näkemyksiin
  • tapaat myös toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia.

Kokoontuminen kahdeksan kertaa ja jokaisella tapaamiskerralla on oma teemansa.

Ryhmään mahtuu 4-6 perhettä ja lastenhoito on järjestetty. Jokaisella kerralla tarjotaan myös pieni välipala ryhmän alkaessa. Osallistuminen on maksutonta.

Lapsi mielessä -ryhmä järjestetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton koulutusmallin mukaisesti.

Ei alkavia ryhmiä tällä hetkellä.