Otjiwarongo

 

Sijainti ja väestö

Otjiwarongo sijaitsee Namibiassa, maan keskisessä pohjoisosassa. Otjiwarongo on herero kieltä ja tarkoittaa kaunista paikkaa.  Otjiwarongo on Otjozondjupan alueen pääkaupunki ja kaupungin asukasluku on noin 28 000.  Kaupunki sijaitsee Ethosan kansallispuiston liepeillä. Kaupunki on siisti ja rauhallinen. Otjiwarongo on yksi namibian kaupungeista, joissa on paljon saksankielisiä ihmisiä. Saksalainen kulttuuri näkyy myös sen germaanisissa rakennuksissa. 

 

Otjiwarongossa kasvaa Ohoten evankelisluterilainen seurakunta

Ystävyysseurakuntamme, Ohoten evankelisluterilainen seurakunta, kuuluu Namibian evankelisluterilaisen kirkon (ELCIN) eteläisen hiippakunnan alueen Tsumebin rovastikuntaan. Ohote tarkoittaa suojapaikkaa ja turvapaikkaa. Kirkkoa johtaa kirkkoherra Josef Shitaleni. Kaupunki kasvaa nopeasti ja luterilainen kirkko sen mukana. Seurakunnassa on vuoden aikana konfirmoitu yli 100 seurakuntalaista ja pyhäkoululaisiakin on noin 200. Seurakunnassa toimii useita kuoroja, raamatturyhmiä ja toimintaa on myös nuorille. Hämeenlinnan ja Otjiwarongon yhteys on hyvällä pohjalla ja työntekijävaihtoakin on ollut seurakuntien välillä.

Ohoten seurakunnan väkimäärä on kasvanut niin paljon, että pian se tarvitsee kirkon viereen lisärakennuksen ja uuden pastorin, joka on haastavaa tänä taloudellisen epätasapainon aikaan. Ohoten seurakunta tarvitsee enemmän yhteistyötä muiden kanssa mahdollistaakseen kirkon tarjoamat palvelut Otjiwarongossa. 

You may keep us in prayers toward further development of mission in Namibia particularly the Ohote Lutheran Parish. 
- Josef Shitaleni