Surun tai sairauden kohdatessa

Sairaalasielunhoito

Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan ihminen on ainutlaatuisen arvokas hauraanakin – kipeänä, kärsivänä, kärsimättömänä ja väsyneenä. Meidät on luotu vuoropuheluun Luojan kanssa kaikissa elämän tilanteissa.

Sairaalapappi on kiireetön lähimmäinen, pappi tai lehtori, jolla on sairaalasielunhoitajan erikoistumiskoulutus. Hän on potilaita, omaisia ja henkilökuntaa varten. Hän on käytettävissäsi, kun tarvitset kuuntelijaa ja haluat puhua jonkun kanssa mieltäsi askarruttavista kysymyksistä. Kun toivot puolestasi rukoiltavan, kun haluat viettää ehtoollista tai saada öljyllä voitelun, ota silloinkin yhteyttä sairaalapappiin.

Sairaalapapin tavoittaa hänen kiertäessään osastoilla, hartaustilaisuuksissa, henkilökunnan välityksellä tai puhelimitse.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sairaalapappien yhteystiedot

Saattohoito Koivikkokodissa

Saattohoitoon keskittyneessä Koivikkokodissa lähiseudun seurakunnat pitävät viikoittain hartaushetkiä. Seurakunnan työntekijät käyvät myös pyydettäessä keskustelemassa potilaiden ja hänen läheistensä kanssa.

Vanhusten hoivayksiköt Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueella

Koronaviruksen aikana säännölliset vierailut vanhusten hoivayksiköissä ovata tauolla. Ota kuitenkin rohkeasti yhteyttä puhelimella, whatsappilla tai sähköpostilla, niin mietitään sinulle tai läheisellesi paras tapa kohdata.

Hartaudet

Koronaviruksen aikana säännölliset hartaushetket ovat tauolla toistaiseksi.

Seurakunnan YouTube-kanavalla on hartauksia, joiden katsominen on mahdollista hoivakodissa. Hartauksia on tarkoitus tehdä lisää, niin kauan kun hoivakoteihin ei pääse.

Sururyhmät

Seurakunta järjestää ohjattuja sururyhmiä aikuisille ja lapsille suunnattua sururyhmää, Helmijengi-ryhmää.