Raamattuluennot ja teemaillat syksy 2021

Tahtosi tiellä -seurakuntailta

Ke 13.10 Klo 18.30 Hämeenlinnan kirkossa. Toiset meistä elävät ja työskentelevät syntymämaassaan, toisten tie voi viedä maan ääriin. Jotkut ovat kahden maan kansalaisia. On lähtijöitä ja matkaan lähettäjiä. Miten ja miksi? Mukana pastori Marja Vainikka kertomassa kolme tarinaa Etiopiasta ja muusikko Make Perttilä. Tervetuloa!

Vastuuviikon Afrikan tähden -konsertti

La 23.10. klo 18.00 Hämeenlinnan kirkossa 23.10. klo 18.00 Vastuuviikon Afrikan tähden –konsertti.

Narrow Way on Joensuun ev.lut. seurakunnan musiikkiryhmä, joka koostuu afrikkalaistaustaisista seurakuntalaisista. Ryhmä perustettiin maaliskuussa 2013 tuottamaan lisää vaihtelua kristillisen musiikin kentälle. Narrow-Way on erikoistunut rytmiseen afrikkalaiseen musiikkiin ja erityisesti accapellaan. Musiikissa hallitsevat paikalliset afrikkalaiset kielet, sekä laulut englanniksi ja suomeksi. Ryhmän missio on inspiroida, rohkaista ja motivoida kuulijoita elämään kristittyinä. Vapaa pääsy. Konsertissa kerätään kolehti Vastuuviikon kohteeseen.

Kahdenlaista kaipausta -seurakuntailta

Ke 17.11. klo 18.30 Hämeenlinnan kirkossa. Voiko kaivata sellaista mitä ei ole nähnytkään? Miten selvitä kun kaipaus ei täyty?
Mukana Lähetysyhdistys Kylväjän toimittaja ja toisesta elinsiirrostaan toipuva Marjaana Kotilainen. Musiikissa Eve&Ossi.

Suurten ja pienten kysymysten illat

Suurten ja pienten kysymysten ilta on tilaisuus, jossa keskustellaan mieltä askarruttaneista kysymyksistä kahvikupin ääressä. Joku miettii millaisia herätysliikkeitä kirkossa on ja miksi? Joku haluaa tietää miksi Juudas on niin kiistelty hahmo Raamatussa tai miten tulisi suhtautua eettisiin kysymyksiin. Voiko kysyä mitä vaan? Kokoonnumme Jukolan Lintukodossa 5.10., 26.10., 9.11., 23.11.,7.12. ja 21.12. Klo 18.00. Halutessasi voit lähettää kysymyksesi pastori Mirja Lassilalle etukäteen osoitteeseen mirja.lassila@evl.fi tai tulla kysymyksesi kanssa Lintukotoon.

Nojatuoli-illat

Nojatuoli-illat jatkuvat Hämeenlinnan kirkossa:

Su 31.10. klo 20.00. Aiheena on Irti häpeästä

Su 28.11. klo 20.00. Aiheena odottamisen vaikeus ja ihanuus, adventin tunnelmissa. Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio haastattelee kutsuvieraita. Mukana Houseband ja musavieras. Lämpimästi tervetuloa mukaan paikan päälle!

Ristiriita-Podcast

1.10. 2021 Ristiriita-podcast aloittaa jällee! Pastorit Elias Riikonen ja Mirja Lassila keskustelevat ja vääntävät kättä ajankohtaisista kirkkoon ja kristinuskoon liittyvistä aiheista ja ilmiöistä. Kuuntele uudet jaksot joka perjantai Spotifyssa.

Suomalaisia ja jouluisia lauluja

5.12. klo 18.00 Vanajan kirkossa suomalaisia ja jouluisia lauluja konsertti. Lauluja tulkitsevat Matti ja Maria Turunen pianisti Armaan Madarin säestämänä. Vapaa pääsy!

Sisarukset, Matti ja Maria Turunen konsertoivat Vanajan kirkossa 5.12.2021 klo 18. Sopraano, Maria Turunen on koulutukseltaan valtiotieteitten maisterim, musiikkipedagogi, kirkkomusiikin kanditaatti ja opiskelee parhaillaan Sibeliusakatiemian oopperakoulutuksessa Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Tällä hetkellä Maria on Kansallisoopperan vieraileva solisti.  Basso, Matti Turunen on musiikin maisteri, Kansallisoopperan oopperalaulaja. Matti on esiintynyt kirkkokonserteissa niin pianistina, urkurina kuin laulajana. Toiminut kanttorina useissa seurakunnissa, toimittajana Radio Dei -radioasemalla 2006-07 ja musiikin lehtorin viransijaisena useissa peruskouluissa ja lukioissa. Omia sävellyksiä: mm. Nuoren uskon messu (1997), Rauhan Messu (Loviisan rauhanfoorumi 2004). Levytyksiä: Kaipuun lauluja (Nuutinen), Vaeltajan lauluja 1 (Joensuun ortodoksinen mieskuoro), Suuren perjantain ehtoopalvelus (Joensuun ortodoksinen mieskuoro), Cafe Misery (Extreme Misery), Lähde-kuoro: Joensuulaista Gospelia, Hiljaiset virret 1-3, Kairos-live 2018. Tulenluojat–tanssiorkesterin kosketinsoittaja 2006-09, Huopalahden seurakunnan gospelkuoro Lähteen johtaja 2008-10.

Raamattuvartit Roomalaiskirjeestä 2021

Tervetuloa tutustumaan Roomalaiskirjeeseen verkon välityksellä pidettävien raamattuvarttien kautta. Keväällä 2021 on luvassa 9-osainen sarja. Matkaoppaina raamattuvarteissa ovat seurakuntamme pastorit Mirja Lassila, Heini Aronkoski, Sampo Kujala ja Mika Juppala. Mukana keskustelemassa seurakuntalaisia. Lue ennakkoon Roomalaiskirjeen luvut ja tule mukaan omaan tahtiisi.

Raamattuvartit löytyvät Youtubesta Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanavalta, jossa erillinen soittolista: Raamattuopetusta.

1. osa Ilosanoman voima, Roomalaiskirje 1-2:16

2. osa Kukaan ei ole täydellinen, Roomalaiskirje 2:17​-19, 3

3. osa Kristityn ylpeydenaiheet, Roomalaiskirje 4-5

4. osa Kaste ja uusi elämä, Roomalaiskirje 6-7