Kohtaamisia naisille

Naisten kirjallisuuspiiri kevät 2022

Naisten kirjallisuuspiiri kokoontuu kerran kuussa maanantaisin klo 18.30 Poltinahon seurakuntatalon takkahuoneessa. Ryhmään voi liittyä mihin aikaan vuodesta tahansa. Ryhmä keskustelee lukukokemuksista kuukauden kirjan pohjalta. Toimintaa vetää Marja Savolainen 040 450 9990.

Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi aikuisten kokoava harrastustoiminta on keskeytetty 12.1.2022 saakka (AVI 21.12.2021).

10.1.  Leena Kaartinen, Talebaanien takana, peruttu

Lastenlääkäri Leena Kaartinen on palvellut köyhiä, sotien runtelemia ihmisiä Afganistanissa 1970-luvulta alkaen. Hän pohtii kristillistä kutsumustaan, naimattomuuttaan, naisen asemaa muslimiyhteisössä, lännen ja idän ajattelun erilaisuutta.

7.2.    Alex Schulman, Eloonjääneet

Kolme veljestä matkustaa maan toiselle laidalle levittääkseen äitinsä tuhkat torpan viereen, jossa kukaan heistä ei ole käynyt 20 vuoteen. Eloonjääneet on koskettava romaani lapsuuden kokemisesta uudelleen aikuisena.

7.3.    Zadie Smith, Aavistuksia JA/TAI Alexandra Salmela, 56 oletan

Aavistuksia on koskettava ja ajankohtainen kirjoituskokoelma yhdeltä aikamme näkemyksellisimmistä kirjailijoista. Vuoden 2020 eristysaikana kirjoitetuissa esseissä Smith käsittelee ennenkokemattoman tilanteen synnyttämiä kysymyksiä: Miten siirtyä uuteen todellisuuteen? Miten puhua kärsimyksestä, kun se on suhteellista? Miten osoittaa myötätuntoa? Mitä yllättävä tilanne paljastaa sitä edeltäneestä maailmasta? Syvän henkilökohtaisessa ja lempeässä kirjassaan Smith raivaa tilaa ajatuksille ja antaa lukijan reflektoida niin mennyttä kuin tulevaa.

11.4.  Rosa Liksom, Väylä

Romaani pienen kylän tytöstä ja Lapin sodasta. Syyskuu 1944. Kymmenet tuhannet ihmiset hylkäävät kotinsa paetakseen Lapin sodan nimellä tunnetun hävityksen jaloista. Kaiken keskellä on kotitilansa karjaa kuljettava tyttö, jonka perheen sota on hajottanut.
Väylä on vangitseva romaani vaelluksesta, pakolaisleireistä ja joesta, joka kotinsa jättäneille merkitsi elämän ja kuoleman rajaa. Se on vuodenkierron mittainen kasvukertomus, tarina pienen kylän tytöstä ja poluiksi vaihtuvista teistä, luonnosta ja äidin etsimisestä. Liksomin kerronta saa loankin loistamaan. ”Meitä kaikkia yhisti yksi asia, olima tien päälä ja kuljima kohti länttä.”

9.5.    Anneli Kanto, Rottien pyhimys

Vereväkielinen romaani Hattulan Pyhän Ristin kirkon maalaamisesta 1500-luvulla. Keitä olivat maalarit, jotka koristivat Suomen keskiaikaisia kirkkoja pyhimysten ja Raamatun kertomusten kuvin? Miten he maalasivat, mitä he tavoittelivat, mitä ajattelivat? Hattulan kirkon maalaaminen on valtava urakka. Jotta työ valmistuisi ajoissa, maalareiden on pakko pestata ryhmäänsä omituisena pidetty tyttö, Pelliina, koska hän osaa piirtää. Kirkko, työtoveruus ja kesä mullistavat kaikkien elämän. Hersyväjuoninen tarina perustuu sekä tunnettuun että kuviteltuun historiaan ja kuvaa kiehtovasti keskiaikaisen kirkon maalaamista sekä kyläyhteisön silmäätekeviä ja rahvasta.

Naisten hiljaisuuden illat kevät 2022

Naisten hiljaisuuden illoissa on mahdollisuus saunomiseen, oman elämän kuulosteluun hiljaisuudessa, iltatee ja rukoushetki. Hiljaisuuden illat ovat maksuttomia. Paikka Loimalahden leirikeskus (Majalahdentie1). Tiedustelut Heini Aronkoski p. 040 804 9311 heini.aronkoski@evl.fi. Kevään hiljaisuuden iltoja ei ole vielä päätetty.

Kysy lisää!

retriitti, sururyhmät, Tuomasmessu