Käsitöillä voit tehdä monenlaista hyvää

Lohtuhuivit

Lohtuhuivi ajatus on lähtenyt liikkeelle Tampereelta. Huivi on tarkoitettu heille, jotka kaipaavat lohtua. Haluaisitko tehdä huivin ja lahjoittaa sen seurakunnalle annettavaksi eteenpäin?

Huivin mallina voi olla mikä tahansa sinulle jo ennestään tuttu huivimalli. Huiveja tarvitaan sekä miehille että naisille.

Alkuperäinen huiviohje on puolalaisen neulojan Marysia Nodzykowskan suunnittelema pitkä ja kapea huivi.

Ohje lohtuhuivin suomalaisesta mukaelmasta (pdf, lähde: Helsingin seurakunnat)

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa huiveja jaetaan sitä mukaa, kun niitä saadaan neulojilta.

Muualla verkossa

Lue artikkeli lohtuhuiveista Kotimaa24 -sivuilta

Ylen artikkeli lohtuhuiveista

Pysyvätkö puikot käsissä?

Otamme vastaan valmiita käsin neulottuja lämpimiä sukkia lahjoitettavaksi hoivayksiköissä ja kodeissa asuville vanhuksille tervehdyskäyntien yhteydessä. Sukkien materiaaliksi kannattaa valita pehmyt, ihoystävällinen ja konepestävä lanka. Sukkia toivotaan miesten ja naisten koissa. Malli ja kuviointi ovat jokaisen neulojan itse valittavissa.

Sukkia voi toimittaa Diakoniakeskukseen (Birger Jaarlin katu 3) aukioloaikoina ma, ti, to, pe klo 9–12. Sukkia ottavat vastaan myös vanhustyön diakoniatyöntekijät Riitta Savander ja Seija Puusaari. Heiltä voit myös tarvittaessa kysyä lisää sukka-asioista.

Haluatko tehdä käsitöitä yhdessä muiden kanssa?

Toiminnallinen ryhmä Näpertäjät