Toimintaa lapsille ja lapsiperheille

Seurakunnan varhaiskasvatus tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen turvallista kehitystä. Toimintamme lähtökohtana on yhteistyö perheiden kanssa kasteessa saadun yhteisen opetus- ja kasvatustehtävän mukaisesti.

Teemme myös yhteistyötä Hämeenlinnan kaupungin päivähoidon kanssa. Tarjoamme päiväkodeille tuumaustuokio-nimisiä hetkiä, joissa aiheina ovat muun muassa ystävyys, kaveritaidot, hyvyys ja luonnon kunnoittaminen.

Kaupungin ja seurakunnan yhteinen varhaiskasvatuksen vuosikello

Ajankohtaista

 • Hämeenlinna-Vanajan seurakunta haluaa omalta osaltaan ehkäistä covid-19-viruksen leviämistä ja minimoida tartuntariskejä. Tämän vuoksi olemme päättäneet keskeyttää ryhmätapaamiset ja tilaisuudet 14.3.-13.4. välisenä aikana. Tämä koskee kaikkia lapsille ja perheille suunnattuja kerhoryhmiä ja tapahtumia.
 • Lue lisää täältä: toivoa elämään ajankohtaista koronaepidemiasta.
 • Puuhaa perheille:
  • Lastenohjaajat ovat tehneet YouTubeen puuhavinkkejä kotiin, käy kurkistamassa.
  • Voitte tulostaa kaupunkibingo1 sekä kaupunkibingo2 ja lähteä kaupunkiseikkailulle!
  • Luontorastit perheille löytyvät kolmesta kohteesta! Lähdöt ovat 1. Aulangon luontoliikuntakeskuksen (retkeilymaja) opastetaulujen luota. 2. Kaupunginpuiston laululavan (parkkipaikan reunassa) vierestä ja 3. Loimalahden leirikeskuksen pääovelta (Majalahdentie 1). Tervetuloa ulkoilemaan perheenä! Kun kuljetaan luontorasteilla, muistetaan pitää etäisyyttä muihin perheisiin. Ei myöskään kosketa rastitehtäviin. Rastit tavoittaa myös lastenvaunuilla. Luontorastit vaihtuvat keskiviikkoisin seuraavasti: 25.3. alkaen Luontotietoutta, 1.4. alkaen Hyvä paimen, 8.4. Pääsiäinen, 15.4. Metsämatikkaa.
 • Koululaisten kesäkerhoihin (1-2- lk) on ilmoittautuminen käynnissä.
 • Syksyn 2020 päiväkerhoihin, luontokerhoihin ja metsämörrikerhoihin on nyt ilmoittautumiset auki. Lisätietoja antaa lapsityönohjaaja Niina Huttunen, p. 040 804 9381, niina.huttunen@evl.fi

Perhemessut
Tervetuloa perhemessuun! Saarnat ja virret ovat lapsille suunnattuja. Lapsi voi myös tulla siunattavaksi tai halutessaan ehtoolliselle.
Lue lisää perhemessuista täältä

Pikkulapset leikkivät leluilla

Ota yhteyttä

johtava lapsityönohjaaja
Rauhankatu 14
13100 Hämeenlinna