Toimintaa lapsille ja lapsiperheille

Seurakunnan varhaiskasvatus tukee kodin kristillistä kasvatusta ja lapsen turvallista kehitystä. Toimintamme lähtökohtana on yhteistyö perheiden kanssa kasteessa saadun yhteisen opetus- ja kasvatustehtävän mukaisesti.

Teemme myös yhteistyötä Hämeenlinnan kaupungin päivähoidon kanssa. Tarjoamme päiväkodeille tuumaustuokio-nimisiä hetkiä, joissa aiheina ovat muun muassa ystävyys, kaveritaidot, hyvyys ja luonnon kunnoittaminen.

Kaupungin ja seurakunnan yhteinen varhaiskasvatuksen vuosikello

Ajankohtaista

• Koronapandemian vuoksi emme toistaiseksi järjestä tapahtumia ja säännöllinen viikkotoimintamme on tauolla. Emme kokoonnu, mutta olemme läsnä.

Pandemia-aikana tarjoamme keskusteluapua sekä monenlaista toimintaa verkossa. Lisätietoa niistä Toivoa-sivulla.

• Lasten kevätkirkko löytyy nyt YouTubesta. Tule meidän kanssa viettämään kevätkirkkoa ja juhlimaan kesän alkamista. Suvivirsikin soi!

• Puuhaa perheille:

• Lastenohjaajat ovat tehneet YouTubeen puuhavinkkejä kotiin, käy kurkistamassa.
    • Voitte tulostaa kevätbingon ja lähteä etsintämatkalle!
    • Luontorastit perheille löytyvät nyt viidestä kohteesta! Lähdöt ovat 1. Aulangon luontoliikuntakeskuksen (retkeilymaja) opastetaulujen luota. 2. Kaupunginpuiston laululavan (parkkipaikan reunassa) vierestä. 3. Loimalahden leirikeskuksen pääovelta (Majalahdentie 1 HUOM! 29.5 asti, jonka jälkeen leirikeskus rauhoitetaan leirikäyttöön) 4. Käikälän valaistun kuntopolun opastetaulun luota ja 5. Rengon koulun urheilukentän vasemmalta laidalta pururataa pitkin. Tervetuloa ulkoilemaan perheenä! Kun kuljetaan luontorasteilla, muistetaan pitää etäisyyttä muihin perheisiin. Ei myöskään kosketa rastitehtäviin. Rastit tavoittaa myös lastenvaunuilla. Luontorastit vaihtuvat tiistai-iltapäivisin seuraavasti: 12.5. Kiitollisuus, 19.5. Mikä eläin? -arvuuttelua, 26.5. Jokamiehenoikeudet.
  • Koululaisten kesäkerhoihin (1-2- lk) on ilmoittautuminen käynnissä.
  • Syksyn 2020 päiväkerhoihin, luontokerhoihin ja metsämörrikerhoihin on ilmoittautumiset auki. Lisätietoja antaa lapsityönohjaaja Niina Huttunen, p. 040 804 9381, niina.huttunen@evl.fi

Perhemessut
Tervetuloa perhemessuun! Saarnat ja virret ovat lapsille suunnattuja. Lapsi voi myös tulla siunattavaksi tai halutessaan ehtoolliselle.
Lue lisää perhemessuista täältä

Pikkulapset leikkivät leluilla