Sydänlehtenä Kristus-puussa

Jokainen kastettu saa oman nimikoidun sydänlehtensä Hämeenlinnan kirkossa olevaan kastepuuhun. Kastepuu kuvaa yhteyttä Kristukseen ja seurakuntaan. Raamatussa Jeesus vertaa itseään puuhun ja opetuslapsiaan oksiin. ”Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää”, hän sanoo.

Kastetun nimi luetaan seurakunnan messussa noin viikon kuluttua kasteesta. Messussa hänen puolestaan myös rukoillaan. Hämeenlinnan kirkon sunnuntain klo 10 messussa kastetun nimen lukemisen yhteydessä pappi ripustaa kastepuuhun puusydämen, jossa on kastetun nimi ja kastepäivä. Myös perheenjäsen tai muu kastetun läheinen voi ripustaa sydänlehden, jolloin se haetaan papilta kirkon sakastista ennen messun alkua.

Kaikki vuoden aikana kastetut kutsutaan perheineen henkilökohtaisella kutsulla ensimmäisen adventin vauvakirkkoon, jossa kastesydämet jaetaan muistoksi kastetuille. Sydänlehti lähetetään kotiin, jos perhe ei pääse kirkkoon.