Rippijuhla on nuoren oma juhla

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kesän 2020 rippikoulut järjestetään aiemmin talvella sovitun aikataulun mukaisesti ja konfirmaatio rippikoulun päättyessä. Ensimmäiset leirit alkavat kesäkuun alussa. Järjestämme 13 leiririppikoulua, kaksi kaupunkirippikoulua ja vaellusrippikoulun. Kaikki rippikoulujärjestelyt tehdään aluehallintoviranomaisten ja paikallisten infektioasiantuntijoiden ohjeistuksen mukaan. Konfirmaatiot pidetään sinä sunnuntaina, jolloin leiri päättyy. Jokaiselle ryhmälle on oma konfirmaatiotilaisuutensa saman päivän aikana, eri aikaan. Vaellusrippikoulun konfirmaatio päättyy sunnuntaina, maanantaina menee paluumatkaan ja konfirmaatio järjestetään heti tiistaina. Rippikoululaisten vanhemmat voivat osallistua tilaisuuteen. Leirien ohjaajat tiedottavat vanhemmille konfirmaatioiden kellonajan. Lisätietoa rippikoulun uutisesta.

Rippikoulu on monille nuorille yksi nuoruuden kohokohdista, jota kannattaa juhlia!

Rippikoulun jälkeen nuoret tunnustavat konfirmaatiossa uskonsa ja tulevat seurakunnan täysivaltaisiksi jäseniksi.  Konfirmaatio toimitetaan kirkossa joko messun tai erillisen konfirmaatiomessun yhteydessä.

Konfirmaatio vahvistaa kasteen. Siksi konfirmoitavan tulee olla kastettu kirkon jäsen. Moni nuori kastetaankin rippikoulun yhteydessä.

Konfirmaatiossa rippikoulun käyneet saavat siunauksen ja tunnustavat uskonsa yhtymällä samaan uskontunnustukseen, joka luettiin heidän kastetilaisuudessaan. Kummi tai muu läheinen aikuinen voi konfirmaatiossa osallistua nuoren siunaamiseen seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Koko seurakunta rukoilee konfirmoitujen nuorten puolesta ja he käyvät ensimmäisen kerran itsenäisesti ehtoollisella.

rippikoululaisia kirkossa

Konfirmaatio tuo oikeuksia

Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen nuori on täysivaltainen seurakunnan jäsen ja saa useita oikeuksia kirkossa:

• Voi toimia kummina
  • Voi käydä itsenäisesti ehtoollisella
  • Voi äänestää seurakuntavaaleissa (16-vuotiaana) ja asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa (18-vuotiaana)
  • Voi mennä kirkossa naimisiin (18-vuotiaana)