Toimintaa ja tapahtumia vammaisille perheineen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta tarjoaa vammaisille ja heidän läheisilleen erilaista toimintaa. Diakoniatyöntekijä Henna Helmisen voi myös pyytää kotikäynnille, keskustelemaan tai pitämään hartaushetkeä.

Kehitysvammaisille

Kehitysvammaisille järjestetään selkomessuja, juhlia, retkiä ja leirejä. Lisäksi pidämme hartauksia asumisyksiköissä ja päivätoiminnassa. Kehitysvammaistyön diakoniatyöntekijänä toimii Henna Helminen.

Kehitysvammaistyöhön erikoistunut pappi Jenni Jaakonsaari työskentelee eteiläisen Hämeen alueella. Ota yhteyttä: Jenni Jaakonsaari, p. 044 719 1522, jenni.jaakonsaari@evl.fi.

Viittomakielinen työ

Helsingin piirin kuurojen pappi Janne Rissanen pitää vuosittain muutamia viittomakielisiä messuja Hämeenlinnassa. Hänen kanssaan on mahdollista sopia myös keskustelusta tai sielunhoidosta. Ota yhteyttä: Janne Rissanen, p. 050 371 1314, janne.rissanen@evl.fi.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää viittomakielisille lisäksi leiripäiviä ja muita tilaisuuksia. Tapahtumista tiedotetaan Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa sivulla 2 sekä Facebookin Viittova seurakunta -ryhmässä.

Näkö- ja liikuntavammaisten kerho on yhdistynyt Poltinahon avoimen päiväpiirin kanssa syksystä 2019 alkaen. Paikalla ovat tutut kerhoemännät, jotka avustavat tarvittaessa. Tule rohkeasti mukaan!

Erityisrippikoulu

Erityisrippikoulu on tarkoitettu kehitysvammaisille nuorille. Leirille voi osallistua Hämeenlinna-Vanajan, Hattulan, Hauhon, Lammin ja Kalvolan seurakunnista. Seuraava erityisrippikoululeiri järjestetään vuonna 2021. Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös päiväkouluna.

Lisätietoja kehitysvammaisten rippikouluista antaa kehitysvammaistyön eteläisen Hämeen alueen pappi Jenni Jaakonsaari. p. 044 719 1522, jenni.jaakonsaari@evl.fi

tulkki viittoo messua

Birger Jaarlin katu 3, PL 65