Perhemessut ja muut lapsiperheiden kirkkotilaisuudet

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään noin kerran kuukaudessa perhemessu. Perhemessu on erityisesti lapsiperheille suunniteltu jumalanpalvelus. Perhemessu toteutetaan aina lasten ehdoilla musiikkia ja puheita myöden. Saarna sisältää ajateltavaa myös aikuisille, joten perhemessuun ovat tervetulleita ihan kaikki. 

Perhemessu sisältää aina ehtoollisen. Lapset voivat tulla siunattaviksi tai halutessaan ottaa ehtoollisen. Päätöksen ehtoollisen antamisesta tekee lapsen kanssa tuleva aikuinen. Asiasta suositellaan keskusteltavan lapsen kanssa jo kotona. Pyydettäessä tarjolla on alkoholitonta viiniä ja gluteenitonta leipää. 

Alta näet seuraavien perhemessujen ajat ja saat lisää tietoa siunaamisesta ja ehtoollisen jakamisesta lapsille.

Lue lisää lasten ehtoollisesta ja siunaamisesta

  • Perhemessu 2.2. klo 12 Poltinahon seurakuntatalo. Messun jälkeen maksuton lounas.
  • Perhemessu 8.3. klo 12 Poltinahon seurakuntatalo. Messun jälkeen maksuton lounas.
  • Lasten ja lapsiperheiden pääsiäishartaus. Hartaus on katsottavissa ma 6.4. klo 9 lähtien. Pääsiäiskertomus laulaen, leikkien ja tarinoiden. Kesto noin puoli tuntia.
  • Metsäkirkko 17.5. klo 13 Loimalahden leirikeskus. Metsäkirkko osana kummien ja perheiden leiripäivää. Koronaepidemian vuoksi peruuntuminen mahdollista.

Tiesithän että perheen pienimmille on kirkoissa aina puuhaa jumalanpalveluksien ajan. Jokaisesta kirkosta löytyy lapsille myös lelukorit sekä kirkkopussukat, joissa hiljaista tekemistä vietäväksi vaikka kirkon penkille.

Lisätiedot

seurakuntapastori
Rauhankatu 14
13100 Hämeenlinna

varhaiskasvatus, Perhemessut