Perhekirkot ja muut lapsiperheiden kirkkotilaisuudet

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään noin kerran kuukaudessa perhekirkko. Perhekirkko on erityisesti lapsiperheille suunniteltu jumalanpalvelus. Perhekirkko toteutetaan aina lasten ehdoilla musiikkia ja puheita myöden. Saarna sisältää ajateltavaa myös aikuisille, joten perhemessuun ovat tervetulleita ihan kaikki.

Lapsen kanssa ehtoolliselle

Perhekirkko sisältää aina ehtoollisen. Lapset voivat tulla siunattaviksi tai halutessaan ottaa ehtoollisen. Päätöksen ehtoollisen antamisesta tekee lapsen kanssa tuleva aikuinen. Asiasta suositellaan keskusteltavan lapsen kanssa jo kotona. Pyydettäessä tarjolla on alkoholitonta viiniä ja gluteenitonta leipää.

Lue lisää lasten siunaamisesta ja ehtoollisen jakamisesta lapsille.

Kirkkokiska

Kirkkokiska on kioski, jossa ei tarvita rahaa, vaan josta lapsi voi hakea itselleen tehtävän perhekirkon aikana tehtäväksi. Tehtäviä on erilaisia. Jotkut tehtävistä ovat joka perhekirkossa samat, jotkut puolestaan vaihtuvat perhekirkon sisällön mukaan. Tehtäviä voi olla esimerkiksi erilaisten esineiden kantaminen alkukulkueessa, triangelin soittaminen ja laulun laulaminen ja leikkiminen. Kirkkokiskasta saa hakea myös kirkkokaverin, eli pehmolelun itselleen perhekirkon ajaksi.

Kirkoissa lelukoreja ja kirkkopussukka lapsille

Tiesithän, että perheen pienimmille on kirkoissa aina puuhaa jumalanpalveluksien ajan. Jokaisesta kirkosta löytyy lapsille lelukorit sekä kirkkopussukat, jotka sisältävät tekemistä vaikka kirkon penkille.

Syksyn 2024 kirkkohetket:

• 6.8. ekaluokkalaisten kirkko klo 18 Hämeenlinnan kirkko

• 25.8. Perheiden metsäkirkko klo 10 Loimalahti

• 29.9. Mikkelinpäivän perhekirkko klo 10 Poltinaho, jonka jälkeen keittolounas sekä lapsille puuhaa

• 3.11. Perhekirkko klo 16 Ahveniston kappeli

• 1.12. perhekirkko klo 10 Poltinaho, riisipuuro messun jälkeen

• 1.12. vauvakirkko klo 15 Poltinaho

• 15.12. joulujuhlakirkot klo 10 Kalvola, klo 15 Renko, klo 17 Poltinaho. Kalvolassa ja Rengossa perhekirkkoja, jotka sisältävät ehtoollisen sekä lasten joulujuhlaesityksiä. Poltinaholla ilman ehtoollista, lasten joulujuhlaesityksiä.

• 16.12. Perheiden joulukirkko Vuorentaan kappeli klo 10

• 18.12. Perheiden joulukirkko Jukolan Lintukoto klo 10