Perhemessut ja muut lapsiperheiden kirkkotilaisuudet

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään noin kerran kuukaudessa perhemessu. Perhemessu on erityisesti lapsiperheille suunniteltu jumalanpalvelus. Perhemessu toteutetaan aina lasten ehdoilla musiikkia ja puheita myöden. Saarna sisältää ajateltavaa myös aikuisille, joten perhemessuun ovat tervetulleita ihan kaikki. 

Kevään 2022 perhemessut

  • 6.2. klo 12 Vaeltava perhemessu Loimalahden leirikeskuksen piha-alueella klo 12-14. Viimeinen lähtö klo 13.30. Messun jälkeen tarjolla kahvia, mehua ja pullaa sekä makaronilaatikkoa kotiin vietäväksi.  
  • 20.3. klo 10 Rengon kirkko. Messun jälkeen maksuton lounas seurakuntatalolla.
  • 22.5. klo 13 Metsäkirkko Loimalahden leirikeskus.

Lapsen kanssa ehtoolliselle

Perhemessu sisältää aina ehtoollisen. Lapset voivat tulla siunattaviksi tai halutessaan ottaa ehtoollisen. Päätöksen ehtoollisen antamisesta tekee lapsen kanssa tuleva aikuinen. Asiasta suositellaan keskusteltavan lapsen kanssa jo kotona. Pyydettäessä tarjolla on alkoholitonta viiniä ja gluteenitonta leipää. 

Lue lisää lasten siunaamisesta ja ehtoollisen jakamisesta lapsille.

Kirkoissa lelukoreja ja kirkkopussukka lapsille

Tiesithän, että perheen pienimmille on kirkoissa aina puuhaa jumalanpalveluksien ajan. Jokaisesta kirkosta löytyy lapsille lelukorit sekä kirkkopussukat, jotka sisältävät hiljaista tekemistä vaikka kirkon penkille.

Lisätiedot