Häät – Jumalan huolenpito ja siunaus avioliitolle

Palvelutoimisto palvelee kirkollisten toimitusten järjestelyissä arkisin klo 9–12 ja 13–15. Palvelutoimiston yhteystiedot. Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkot ovat avoinna kaikille. 

 

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että vihittävät ovat evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä ja rippikoulun käyneitä. Toinen vihittävistä voi kuitenkin olla myös jonkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Mikäli toinen vihittävistä ei kuulu ev. lut. kirkkoon tai muuhunkaan kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan, voidaan avioliitto siunata siviilivihkimisen jälkeen.

 

Avioliiton solmimisen ehtona oleva esteidentutkinta ja vihkiminen ovat maksuttomia. Hämeenlinnan seurakuntien jäsenille kirkko tai kappeli vihkipaikkana on maksuton. Lue lisää varattavista vihkipaikoista. 

Jos olette aiemmin solmineet siviiliavioliiton, voidaan teille järjestää kirkossa avioliiton siunaus tai rukoushetki. Voit varata ajan avioliiton siunaukseen noudattamalla vihkiajanvarauksen ohjeita. 

Vihkiajanvarauksessa tarvitaan seuraavat tiedot: vihkiparin nimet, osoitteet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Huomaathan, että varausta tehdessä tarvitaan molempien vihittävien tiedot. 

Näin varaat vihkiajan

Voit varata vihkiajan Hämeenlinnan, Vanajan, Kalvolan ja Rengon kirkkoihin. Vihkiminen voidaan tehdä myös muualla kuten omassa kodissa tai juhlapaikalla. Jos haluat vihkimisen muualle kuin kirkkoon, teethän varauksen puhelimitse.  

Vihkiaikojen varaus 31.5.2026 asti on nyt auki!
 

  • verkkopalvelussa 
  • numerosta 040 804 9333 (arkisin klo 9-12 ja 13–15)

Varaa vihkiaika verkkopalvelussa ->Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Huolettomat ja kauniit häät Hääyö-tapahtumassa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään vuosittain Hääyö-vihkitapahtuma, jossa vihitään useita pareja saman illan aikana.

Tahdon voit sanoa klo 18-24 välisenä aikana. 

Hääyössä kaikki on tehty teille valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti.  

Mukaan tarvitset vain: tulevan puolisosi ja sormukset, avioliiton esteettömyystodistuksen ja molempien henkilöllisyystodistukset.   

Tiedustelut ja puolen tunnin vihkiaikojen varaukset palvelutoimistosta, p. 040 804 9333 (Huom! Hääyön vihkiaikaa ei voi varata verkkoajanvarauksessa) 

Lue lisää Hääyö-tapahtumasta.

 

Hääpari halaa toisiaan.

Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki. Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa, virran tulva ei vie sitä mukanaan. Jos joku tarjoaisi talot ja tavarat rakkauden hinnaksi, hän saisi vain toisten pilkan. 
(Laulujen laulu 8:6–7)

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sateenkaaripappien yhteystiedot löydät sateenkaaripapit-sivustolta.