Häät – Jumalan huolenpito ja siunaus avioliitolle

Kesän 2021 hääaikojen varaaminen Hämeenlinnan, Vanajan ja Rengon kirkkoihin touko-syyskuulle 2021 alkaa maanantaina 2.11.2020 klo 9 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenille.

Maanantaina 2.11.2020 klo 9 alkaen olemme jakaneet kirkkojen varaukset kahteen numeroon mahdollisen ruuhkan helpottamiseksi: Hämeenlinnan tai Rengon kirkon varaukset p. 040 804 9444, Vanajan kirkon varaukset p. 040 804 9333.

Muiden seurakuntien jäsenille vihkiaikojen varaaminen kesälle 2021 alkaa maanantaina 4.1.2021 klo 9 alkaen.

Vihkimiset toimitetaan hyvät turvaetäisyydet säilyttäen ja hygieniaohjeita noudattaen. Hääjuhlat seurakunnan tiloissa, kodeissa ja yksityistiloissa ovat yksityisiä juhlia, joiden turvallisuudesta vastaavat niiden järjestäjät.

Palvelutoimisto palvelee kirkollisten toimitusten järjestelyissä arkisin klo 9–12 ja 13–15. Palvelutoimiston yhteystiedot. Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että vihittävät ovat evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä ja rippikoulun käyneitä. Toinen vihittävistä voi kuitenkin olla myös jonkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Mikäli toinen vihittävistä ei kuulu ev. lut. kirkkoon tai muuhunkaan kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan, voidaan avioliitto siunata siviilivihkimisen jälkeen.

Siviiliavioliiton solmineille samaa sukupuolta oleville puolisoille voidaan järjestää rukoushetki.

Avioliiton solmimisen ehtona oleva esteidentutkinta ja vihkiminen ovat maksuttomia. Oman seurakunnan jäsenille myös kirkko tai kappeli vihkipaikkana on maksuton.

Näin varaat vihkiajan Hämeenlinnan, Rengon ja Vanajan kirkkoihin

Vihkiajat vuodelle 2020: varaa vihkiaika numerosta 040 804 9333 (arkisin klo 9-12 ja 13–15).

Vihkiaika kesälle 2021: Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenet voivat varata vihkiaikoja vuoden 2021 touko-syyskuulle maanantaista 2.11.2020 klo 9 alkaen Hämeenlinnan, Vanajan ja Rengon kirkkoihin. Tämä koskee myös niitä pareja, joista jommankumman vanhemmat tai vanhempi on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsen.

Huom! Maanantaina 2.11.2020 klo 9 alkaen olemme jakaneet kirkkojen varaukset kahteen numeroon mahdollisen ruuhkan helpottamiseksi:

• Hämeenlinnan tai Rengon kirkon varaukset p. 040 804 9444
  • Vanajan kirkon varaukset p. 040 804 9333.

Muiden seurakuntien jäsenet voivat varata vihkiaikoja kirkkoihin kesälle 2021 maanantaista 4.1.2021 klo 9 alkaen.

Vihkiaikojen varaus muihin tiloihin

Vihkiminen voidaan toimittaa myös vaikkapa omassa kodissa tai muussa tilassa. Vihkiajat vuodelle 2020 ja 2021 varataan numerosta 040 804 9333 (arkisin klo 9-12 ja 13–15).

Huolettomat ja kauniit häät Hääyö-tapahtumassa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään vuosittain Hääyö-vihkitapahtuma, jossa vihitään useita pareja saman illan aikana. Tänä vuonna Hääyö-tapahtuma järjestettiin 10.10.2020 Vanajan kirkossa. Lue lisää Hääyö-tapahtumasta.

Hääpari halaa toisiaan.

Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki. Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa, virran tulva ei vie sitä mukanaan. Jos joku tarjoaisi talot ja tavarat rakkauden hinnaksi, hän saisi vain toisten pilkan.
(Laulujen laulu 8:6–7)