Häät – Jumalan huolenpito ja siunaus avioliitolle

Kirkolliset toimitukset, eli kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset, toimitetaan kulloinkin voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Tilaisuuksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä koskee tilaisuuden osallistujia ja työntekijöitä.

Seurakunnan palvelutoimisto ja oman tilaisuuden pappi antavat lisätietoa mahdollisista ajankohtaisista rajoituksista .

Hääjuhlat seurakunnan tiloissa, kodeissa ja yksityistiloissa ovat yksityisiä juhlia, joiden turvallisuudesta vastaavat niiden järjestäjät.

Palvelutoimisto palvelee kirkollisten toimitusten järjestelyissä arkisin klo 9–12 ja 13–15. Palvelutoimiston yhteystiedot. Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että vihittävät ovat evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä ja rippikoulun käyneitä. Toinen vihittävistä voi kuitenkin olla myös jonkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Mikäli toinen vihittävistä ei kuulu ev. lut. kirkkoon tai muuhunkaan kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan, voidaan avioliitto siunata siviilivihkimisen jälkeen.

Avioliiton solmimisen ehtona oleva esteidentutkinta ja vihkiminen ovat maksuttomia. Oman seurakunnan jäsenille myös kirkko tai kappeli vihkipaikkana on maksuton.

Jos olette aiemmin solmineet siviiliavioliiton, voidaan teille järjestää kirkossa avioliiton siunaus tai rukoushetki.

Näin varaat vihkiajan Hämeenlinnan, Rengon ja Vanajan kirkkoihin

Varaa vihkiaika numerosta 040 804 9333 (arkisin klo 9-12 ja 13–15).

Vihkiaika kesälle 2023: Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenet voivat varata vihkiaikoja vuoden 2023 touko-syyskuulle tiistaista 1.11.2022 klo 9 alkaen Hämeenlinnan, Vanajan ja Rengon kirkkoihin. Tämä koskee myös niitä pareja, joista jommankumman vanhemmat tai vanhempi on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsen.

Muiden seurakuntien jäsenet voivat varata vihkiaikoja kirkkoihin kesälle 2023 maanantaista 2.1.2023 klo 9 alkaen.

Vihkiaikojen varaus muihin tiloihin

Vihkiminen voidaan toimittaa myös vaikkapa omassa kodissa tai muussa tilassa. Vihkiajat varataan numerosta 040 804 9333 (arkisin klo 9-12 ja 13–15).

Huolettomat ja kauniit häät Hääyö-tapahtumassa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään vuosittain Hääyö-vihkitapahtuma, jossa vihitään useita pareja saman illan aikana. Tänä vuonna  Hääyö-tapahtuma järjestetään 22.10.2022 Vanajan kirkossa.

Tahdon voit sanoa klo 18-24 välisenä aikana.

Hääyössä kaikki on tehty teille valmiiksi, naimisiin pääsee vaivattomasti, mutta arvokkaasti.

Mukaan tarvitset vain: tulevan puolisosi ja sormukset, avioliiton esteettömyystodistuksen ja molempien henkilöllisyystodistukset.

Tiedustelut ja puolen tunnin vihkiaikojen varaukset palvelutoimistosta, p. 040 804 9333

Lue lisää Hääyö-tapahtumasta.

Hääpari halaa toisiaan.

Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki. Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa, virran tulva ei vie sitä mukanaan. Jos joku tarjoaisi talot ja tavarat rakkauden hinnaksi, hän saisi vain toisten pilkan.
(Laulujen laulu 8:6–7)