Häät – Jumalan huolenpito ja siunaus avioliitolle

Kesän 2021 hääaikojen varaaminen alkaa maanantaina 2.11.2020 klo 9 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenille. Muiden seurakuntien jäsenille vihkiaikojen varaaminen kesälle 2021 alkaa maanantaina 4.1.2021 klo 9 alkaen.

Kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua 1.8. alkaen alle 500 henkeä ilman erityisehtoja. Seurakunta kantaa huolta ihmisten terveydestä suosituksia turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta noudattamalla.

Toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat – kuten kastejuhlat, hääjuhlat sekä muistotilaisuudet – samoin kuin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavat kirkolliset toimitukset ovat yksityistilaisuuksia. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat 1.8. alkaen 500 henkeä. Lisäksi viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa tai ota yhteyttä palvelutoimistoon puhelimitse 040 804 9333 arkisin klo 9–12 ja 13–15 tai sähköpostilla. Palvelutoimiston yhteystiedot.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että vihittävät ovat evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä ja rippikoulun käyneitä. Toinen vihittävistä voi kuitenkin olla myös jonkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Mikäli toinen vihittävistä ei kuulu ev. lut. kirkkoon tai muuhunkaan kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan, voidaan avioliitto siunata siviilivihkimisen jälkeen.

Siviiliavioliiton solmineille samaa sukupuolta oleville puolisoille voidaan järjestää rukoushetki.

Avioliiton solmimisen ehtona oleva esteidentutkinta ja vihkiminen ovat maksuttomia. Oman seurakunnan jäsenille myös kirkko tai kappeli vihkipaikkana on maksuton.

Näin varaat vihkiajan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa

Hämeenlinnan, Rengon ja Vanajan kirkon vihkiajat vuodelle 2020 varataan numerosta 040 804 9333 (arkisin klo 9-12 ja 13–15).

Kesän 2021 varaaminen: Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenet voivat varata vihkiaikoja vuoden 2021 touko-syyskuulle maanantaista 2.11.2020 klo 9 alkaen Hämeenlinnan, Vanajan ja Rengon kirkkoihin. Tämä koskee myös niitä pareja, joista jommankumman vanhemmat tai vanhempi on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsen.

Muiden seurakuntien jäsenet voivat varata vihkiaikoja kesälle 2021 maanantaista 4.1.2021 klo 9 alkaen.

Huolettomat ja kauniit häät Hääyö-tapahtumassa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään vuosittain Hääyö-vihkitapahtuma, jossa vihitään useita pareja saman illan aikana. Tänä vuonna hääyö on 10.10.2020 Vanajan kirkossa. Lue lisää hääyö-tapahtumasta.

Hääpari halaa toisiaan.

Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki. Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa, virran tulva ei vie sitä mukanaan. Jos joku tarjoaisi talot ja tavarat rakkauden hinnaksi, hän saisi vain toisten pilkan.
(Laulujen laulu 8:6–7)