Tutki uskoa

Kanssamme voit hiljentyä, tutkia uskoa ja kulkea Pyhän Hengen johdatuksessa.

Seurakuntalaiset ja työntekijämme lausuivat videolle yhdessä Isä meidän -rukouksen, niin kuin Herramme Jeesus Kristus sen meille opetti. Liity mukaan yhteiseen rukoukseen.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet verkossa

Tervetuloa osallistumaan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jumalanpalveluksiin ja hartauksiin verkon välityksellä!

Erikoismessut

Musamessu on nimensä mukaisesti musiikkipitoinen messu, jossa lauletaan esimerkiksi ripareilta tuttuja lauluja mutta myös paljon muita. Musasta vastaa työntekijöiden ja vapaaehtoisten bändi.

Iltahartaudet

Illan rukoushetkissä rauhoitutaan musiikin ja sanan äärelle. Hartauden kesto noin kymmenen minuuttia. Videoissa on tekstitys.

Nojatuoli-illat

Uusi keskusteluohjelmamme Nojatuoli-ilta tuo sunnuntai-iltoihin keskustelua, musiikkia ja välähdyksiä elämän tärkeisiin teemoihin. Iltaa kuljettaa pastori Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio. Illan musiikista vastaa houseband.

Nojatuoli-illat ovat seurattavissa Hämeenlinnan seurakunnat -YouTube-kanavalla. Lähetys alkaa klo 20.

Syksyn Nojatuoli-iltojen teemat

• 30.8. Arjen ihanuus
  • 27.9. Onneksi olkoon (huom ke)
  • 25.10. Kuolema
  • 22.11. Käänteinen tuomiosunnuntai
  • 20.12. Joulu.

Nojatuoli-ilta on katsottavissa Youtube-kanavallamme 2 viikkoa striimauksen jälkeen.

Podcastit

Ristiriita Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pastorit Elias Riikonen ja Mirja "Mimmu" Lassila ovat sopuisasti eri mieltä uudessa Ristiriita-podcastissa. Ristiriita on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa. Uudet jaksot julkaistaan perjantaisin.

Ruuhkahuokauksia – kristillisen meditaation podcast

Suhde klinikalla – kysymyksiä rakkaudesta ja ihmissuhdekiemuroista

Kotikirkko-lehti

Pyhitä lukuhetkesi – ajankohtaisia ilmiöitä, kiinnostavia henkilöitä ja hengellisyyttä yhdessä lukupaketissa.

Kotikirkko-seurakuntalehti jaetaan Hämeenlinnan kantakaupungin ja Rengon alueella kotitalouksiin, jossa ei ole ilmaisjakelukieltoa. Katso Kotikirkon noutopisteet.

Seurakunnan kirjeet

Kirjepyhis – Haluatko saada postia Onni-karhulta?

• Kirjepyhäkoulu 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille perheineen.
  • Kirjepyhäkoulu 8–10-vuotiaille koululaisille perheineen.
  • Ilmoittaudu Kirjepyhikseen tästä tai sähköpostilla osoitteeseen kirjepyhis.hml@evl.fi.

Ystäväkirje – Sydämellistä postia seurakuntayhteyteen kaipaaville yli 65-vuotaille

• Tilaa Ystäväkirje joko itselle tai tutulle ikäihmiselle luvan kysyttyäsi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Diakoniakeskuksen toimistoon. Ystäväkirjeen voi tilata myös kirjeitse: Diakoniakeskus, Ystäväkirje, Birger Jaarlin katu 3, PL 65, 13100 Hämeenlinna.

Alakoululaisten uutiskirje – ajankohtaista tietoa ja tapahtumia alakoululaisille perheineen. Kirjeessä kerromme alakouluikäsille suunnatuista tapahtumista ja niistä jutuista, jotka kiinnostavat koululaisia. Tilaajana saat uutiskirjeen noin neljä kertaa vuodessa.