Tutki uskoa

Kanssamme voit hiljentyä, tutkia uskoa ja kulkea Pyhän Hengen johdatuksessa.

Seurakuntalaiset ja työntekijämme lausuivat videolle yhdessä Isä meidän -rukouksen, niin kuin Herramme Jeesus Kristus sen meille opetti. Liity mukaan yhteiseen rukoukseen.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet verkossa

Tervetuloa osallistumaan sanajumalanpalveluksiin ja hartauksiin verkon välityksellä! Tilaisuudet kuvataan ilman läsnä olevaa seurakuntaa 31.5. asti.

Striimattavat jumalanpalvelukset

Helluntain 31.5. jumalanpalvelus klo 10 Vanajan kirkosta

YouTube-video

Tallenteet jäävät katsottavaksi kahden viikon ajaksi tilaisuuksien jälkeen. Jumalanpalvelusten kolehtikohteisiin voi tutustua rauhassa täältä.

Erikoismessut

Valomessu on astetta rennompi yhdessä tehty messu, jossa pääasiana on ilo, ylistys ja yhdessä olo. Reilun tunnin aikana lauletaan yhdessä bändin kanssa ja etsitään omaa suhdetta Jumalaan kuunnellen ja rukoillen.

Musamessu on nimensä mukaisesti musiikkipitoinen messu, jossa lauletaan esimerkiksi ripareilta tuttuja lauluja mutta myös paljon muita. Musasta vastaa työntekijöiden ja vapaaehtoisten bändi.

Iltahartaudet

Illan rukoushetkissä rauhoitutaan musiikin ja sanan äärelle. Hartauden kesto noin kymmenen minuuttia. Videoissa on tekstitys.

Podcastit

Ristiriita Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pastorit Elias Riikonen ja Mirja "Mimmu" Lassila ovat sopuisasti eri mieltä uudessa Ristiriita-podcastissa. Ristiriita on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa. Uudet jaksot julkaistaan perjantaisin.

Ruuhkahuokauksia – kristillisen meditaation podcast

Suhde klinikalla – kysymyksiä rakkaudesta ja ihmissuhdekiemuroista

Nojatuoli-ilta: Näe minut

Uusi keskusteluohjelmamme Nojatuoli-ilta tuo sunnuntai-iltoihin keskustelua, musiikkia ja välähdyksiä elämän tärkeisiin teemoihin.

Nojatuoli-ilta su 24.5. Teemana Näe minut.

YouTube-video

Vieraana mm. toimittaja Petteri Sihvonen ja sairaanhoitaja Jutta Sinisalo. Musiikki Osku Paappanen. Tallenne jää katsottavaksi kahden viikon ajaksi tilaisuuden jälkeen.

Verkkoraamis

Verkkoraamiksessa kokoonnutaan yhteen Raamatun ja rukouksen äärelle torstaisin 23.4. klo 18 lähtien. Raamattupiirissä kokoontuminen tapahtuu verkon välityksellä, vetäjänä ja koollekutsujana toimii Tuomo Ylhäisi. Raamattutyöskentely pohjautuu Ilosanomapiiri-sivuston materiaaliin.

Ilmoittaudu verkkoraamikseen viestillä osoitteeseen verkkoraamis@gmail.com. Verkkoraamis on tarkoitettu aikuisille ja nuorille aikuisille.

Kotikirkko-lehti

Pyhitä lukuhetkesi – ajankohtaisia ilmiöitä, kiinnostavia henkilöitä ja hengellisyyttä pääsiäisen lukupaketissa.

Kotikirkko-lehti on ensimmäistä kertaa tarjolla myös lehtitelineissä, joita on noin 20 pisteessä Hämeenlinnan alueella, esimerkiksi marketeissa. Katso Kotikirkon noutopisteet

Seurakunnan kirjeet

Kirjepyhis – Haluatko saada postia Onni-karhulta? Kirjepyhäkoulu 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille perheineen.

Ystäväkirje – Sydämellistä postia seurakuntayhteyteen kaipaaville yli 65-vuotaille

• Tilaa kirje joko itselle tai tutulle ikäihmiselle luvan kysyttyäsi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Diakoniakeskuksen toimistoon. Ystäväkirjeen voi tilata myös kirjeitse: Diakoniakeskus, Ystäväkirje, Birger Jaarlin katu 3, PL 65, 13100 Hämeenlinna.