Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta liittyi 1.1.2020 alkaen Tampereen aluekeskusrekisteriin. Aluekeskusrekisterissä hoidetaan kaikkien siihen kuuluvien seurakuntien kirkonkirjojen pito keskitetysti. Kirkonkirjojen pitoon sisältyy muun muassa virkatodistusten ja sukuselvitysten laatiminen, avioliiton esteiden tutkinta sekä kasteiden, avioliittojen, kirkosta eroamisten ja kirkkoon liittymisten rekisteröiminen.

Virkatodistus ja sukuselvitys

Kun tarvitset virkatodistusta tai sukuselvitystä, voit tilata sen helposti sähköisellä lomakkeella. Vainajasta tilataan sukuselvitys perunkirjoitusta varten siitä seurakunnasta, jonka jäsen vainaja oli kuollessaan. Tämä todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti. Vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia mahdollisista muista Suomen ev. lut. kirkon seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen.

1.1.2020 alkaen Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenten virkatodistuslomakkeet ja sukuselvitykset tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä.

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen perunkirjoitusta varten voi tilata Tampereen aluekeskusrekisteristä, puh. 03 2190 700 arkisin klo 9–15. Muut Tampereen aluekeskusrekisterin yhteystiedot löydät täältä.

Virkatodistus- ja sukuselvitystilauksen voi tehdä myös suoraan sähköisellä lomakkeella.

Sukututkimukset

Sukututkimuksia varten laadittavia sukuselvityksiä tehdään Tampereen aluekeskusrekisterissä, josta voit kysyä lisätietoa asiasta.

Hinnat

Todistusten hinnat vaihtelevat niiden tekemiseen käytetyn työmäärän mukaan. Jotkin todistukset vaativat tiedon hakemista esimerkiksi vanhoista kirkon kirjoista kun toiset todistukset voidaan tulostaa kirkon sähköisestä jäsentietojärjestelmästä. Todistuksia voidaan joutua laatimaan manuaalisesti eli käsin myös todistuksen käyttötarkoituksen takia.

Katso virkatodistusten, sukuselvitysten ja -tutkimusten hinnat Tampereen aluekeskusrekisterin sivuilta

Apua sähköiseen asiointiin

Rauhankatu 14
13100  Hämeenlinna