Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Virkatodistus

Kun tarvitset virkatodistusta, voit tilata sen virkatodistustilauslomakkeella tai ottamalla yhteyttä oman seurakuntasi kirkkoherranvirastoon.

Tilaa virkatodistus tästä

Virkatodistus henkilökohtaisilla tiedoilla on maksuton ja toimitetaan heti. Muutoin virkatodistuksen hinta määräytyy Kirkkohallituksen ohjeen mukaan. Hinnat ovat tämän sivun lopussa.

Sukuselvitykset

Tilaa sukuselvitys ottamalla yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Vainajasta tilataan sukuselvitys perunkirjoitusta varten siitä seurakunnasta, jonka jäsen vainaja oli kuollessaan. Tämä todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti. Vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia mahdollisista muista Suomen ev. lut. kirkon seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen.

Jos vainajasta tarvitaan todistuksia 1.10.1999 edeltävältä ajalta, tilataan niistä ev. lut. seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa hän on tuolloin ollut kirjoilla.

Sukuselvityksen toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

Sukututkimukset

Sukututkimuksia varten laadittavia sukuselvityksiä tehdään henkilöresurssien sallimissa rajoissa. Todistusten toimitusajat saattavat olla pitkiä. Kysy lisää kirkkoherranvirastosta.

Hinnat

Todistusten hinnat vaihtelevat niiden tekemiseen käytetyn työmäärän mukaan. Jotkin todistukset vaativat tiedon hakemista esimerkiksi vanhoista kirkon kirjoista kun toiset todistukset voidaan tulostaa kirkon sähköisestä jäsentietojärjestelmästä. Todistuksia voidaan joutua laatimaan manuaalisesti eli käsin myös todistuksen käyttötarkoituksen takia.

Virkatodistus elävästä henkilöstä eli ns. elää-todistus on maksuton, jos se voidaan tulostaa suoraan seurakunnan jäsenrekisteristä.

Maksulliset todistukset

Kirkon jäsentietojärjestelmästä tulostetut todistukset 9 €

Perhelehtien tietoihin perustuva todistus 9 €

Kirkonkirjojen perusteella tehtävä todistus 9 €,
kun tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä avioliitto-, muutto- tai kuolintietoa tai kirkollista toimitusta.

Muut todistukset kirkonkirjojen perusteella tehtävät todistukset 30 €
Jos tarvitset useamman saman sisältöisen todistuksen: ensimmäinen todistus 30 €, seuraavat 9 €.

Sukututkimusta varten laadittavat todistukset 30 €
Jos laatimisesta aiheutuu enemmän kuin 30 minuuttia työtä, veloitetaan sen jälkeen jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 euroa lisämaksua.

Tieteelliseen tutkimukseen laadittavat todistukset 30 €
Jos laatimisesta aiheutuu enemmän kuin 30 minuuttia työtä, veloitetaan sen jälkeen jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 12 euroa lisämaksua.

Kirkkoherranviraston tai keskusrekisterin hallussa olevan sukuselvitystoisteen kopio 9 €/sivu

Muut maksut

• Maksullisen todistuksen postittaminen 5,50 (sis. laskutus ja postitus)
  • Jos lasku lähetetään asiakkaan pyynnöstä eri osoitteeseen kuin todistus, veloitetaan myös laskun lähettämisestä 5,50 euroa.
  • Maksukehotus on 5 euroa.
  • Postiennakolla toimitettavasta todistuksesta peritään postiennakkomaksu.
  • Ulkomaille toimitettavasta todistuksesta peritään lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.

Hinnat perustuvat Kirkkolakiin (Kirkkolaki 1054/1993 ja 787/2010).

Rauhankatu 14
13100  Hämeenlinna

Avoinna arkisin klo 9–15. p. 040 804 9331, 040 804 9332, 040 804 9334 ja 040 804 9335. Tilavaraukset p. 040 804 9333. Hautauspalvelut p. 040 804 9444. Virkatodistukset p. 040 804 9300.