Pysähdy Pysäkille!

Pysäkki on Hämeenlinnan kaupungin ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ylläpitämä vapaaehtoistoiminnan keskus. Pysäkin toiminta alkoi vuonna 1994. Pysäkki toimii muiden yhteisöjen kanssa Kumppanuustalolla.

Pysäkin toimintaa on Kumppanuustalolla, Voutilassa, Keinusaaressa ja Rengossa. Lisää tietoa ohjelmista löydät Hämeenlinnan kaupungin Pysäkki-sivulta.

Koronapandemian vuoksi emme toistaiseksi järjestä tapahtumia ja Pysäkin säännöllinen viikkotoimintamme on tauolla. Emme kokoonnu, mutta olemme läsnä.

Jos kaipaat keskusteluapua, työntekijämme ovat tavoitettavissa. Yhteystiedot löydät sivun alareunasta.

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki on Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ja kaupungin yhteinen vapaaehtoistoiminnan keskus.

Pysäkin toiminta on kaikille avointa, maksutonta toimintaa, joka perustuu vapaaehtoisuuteen. Tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja hyvinvointia tarjoamalla mm. ulkoilu ja asiointiapua sekä tiloja, joissa voi kokoontua keskustellen tai toimintaan osallistuen.

Pysäkin Kulttuurikaari ry on Vapaaehtoiskeskus Pysäkin yhteistyökumppani. Pysäkki tekee yhteistyötä myös Hämeen kesäyliopiston Geronet-hankkeen ja Lahden Avainsäätiön Ruutuystävät-hankkeen kanssa.

• Pysäkin ja monen muun toimijan järjestämiä tapahtumia voi etsiä tapahtumakalenterista.
  • Vapaaehtoiskeskus Pysäkin toimitilat löytyvät Kumppanuustalolta
  • Vapaehtoiskeskus Pysäkki on myös Facebookissa
  • Yhteystietomme löytyvät tämän sivun oikeasta reunasta
  • Vapaaehtoiskeskus Pysäkin tulostettava esite.

Pysäkin toimintamuotoja ovat

• aamukorvasoitot

• kertaluonteinen apu

• laitostoiminta

• ystävätoiminta

• ohjelmahetket

• palveleva puhelin

• pikkaraistoiminta

• toimintaryhmät

• digijumpat

• digiauttajatoiminta

Toimintaryhmät

Toimintaryhmien tarkoituksena on luoda ikäihmisille avointa toimintaa, jonne voi tulla tapaamaan toisia, tekemään käsitöitä, juttelemaan tai vaikkapa jumppaamaan.

Toimintaryhmät kokoontuvat viikoittain Kumppanuustalolla, Keinusaaressa, Voutilakeskuksessa, Vanajaveden sairaalassa ja Rengossa.

Digijumpat

Keinusaaressa on tiistaisin digijumppaa, joka lähetetään pienille ryhmille tai yksittäisille henkilöille, jotka seuraavat jumppaohjeita tabletin tai tietokoneen ruudulta. Kysy lisätietoja Katja Kopralta

Voit myös katsoa Ikäinstituutin valmiita Voitas-jumppia liikepankista tai Youtubesta.

Kumppanuustalo

Toimintakalenteri on nähtävillä myös Kumppanuustalon ilmoitustaululla.

Kumppanuustalon auditoriota voi varata omaan käyttöön. Tarkemmin asiasta tiedustella Tuija Sipiläiseltä.
Kumppanuustalon auditorion varauskalenteri

Toimintakalenteri on nähtävillä myös Kumppanuustalon ilmoitustaululla.

Kumppanuustalon viikko-ohjelma 7.1.-31.5.2020 (päiv. 12.12.2019)
Kumppanuustalon esiintyjät tammi-helmikuu (päiv. 12.12.2019)
Kumppanuustalon esiintyjät maalis-toukokuu (päiv. 28.1.2020)

Kumppanuustalo