Perheasioiden sovittelu erotilanteessa

Vanhempien erotilanteessa kaikilla perheenjäsenillä on vahvoja ja ristiriitaisia tunteita. Vanhemmat kantavat usein huolta siitä, mitä ero tai sen uhka merkitsee lapselle. Vanhempien kesken tarvitaan paljon pohdintaa ja keskustelua lasten huollosta, tapaamisista ja arkielämän järjestämisestä. Nämä asiat askarruttavat ja huolestuttavat myös lasta.

Perheasioiden sovittelun tarkoituksena on löytää tasapuolinen ja kaikkien perheenjäsenten kannalta hyvä ratkaisu. Sovittelussa tarkastellaan perheen tilannetta sekä aikuisten että lasten näkökulmasta. Tavoitteena on lasten suhteiden säilyminen molempiin vanhempiin sekä perheen arjen sujuminen.

Mitä perhesovittelussa tapahtuu?

Perhesovittelija on ulkopuolinen ja puolueeton ammattilainen, joka on tottunut työskentelemään erilaisten perheiden kanssa. Sovittelussa on mukana kaksi perhesovittelijaa. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Sovittelukeskustelussa ei oteta kantaa eropäätökseen. Ratkaisu erosta tai liiton jatkamisesta on aina perheen aikuisilla.

Sovittelussa pohditaan mm. sellaisia lasten huoltoon, asumiseen tai tapaamisiin liittyviä kysymyksiä, joista vanhempien on vaikea päästä yksimielisyyteen. Elatusmaksuasioita hoitavat kotikunnan lastenvalvojat.

Sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisellä alkutapaamisella, jossa vanhemmille kerrotaan sovittelusta. Lisäksi kartoitetaan lapsiin liittyvät asiat, joista vanhempien pitäisi sopia. Sovittelun aikana vanhempia tavataan 1-3 kertaa joko yhdessä tai erikseen.

Kenelle sovittelua on tarjolla?

Perheasiain sovittelu on maksutonta. Sovittelua on tarjolla Hattulassa, Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa asuville perheille. Perheenjäsenten ei tarvitse olla seurakunnan jäseniä.

Varaa aika perheasioiden sovitteluun

Sovittelutyön koordinaattori, p. 050 463 8320.

Toivomme, että jätät yhteystietosi vastaajaan. Soitamme sinulle takaisin kahden työpäivän kuluessa.