Maahanmuuttajalle

Hän osoitti heille tien, ja niin he löysivät kaupungin, jossa asua. PS. 107:7

Tervetuloa Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaan! 

Seurakunta on Jumalan perhe. Seurakuntalaiset kokoontuvat yhteisiin jumalanpalveluksiin ja tekemään yhdessä erilaisia asioita. Seurakunnassa järjestetään myös tapahtumia, konsertteja, leirejä, retkiä ja kerhotoimintaa kaikenikäisille. 

Apua ja tukea maahanmuuttajille

Seurakunnassa autetaan ihmisiä elämän eri tilanteissa, kuten

  • parisuhteissa ja avioliiton ongelmissa
  • surussa
  • lasten kasvatuksessa
  • oman talouden järjestelemisessä
  • yksinäisyydessä.
  • maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä

Apua voi kysyä diakoniatyöltä tai perheneuvonnasta. Diakonia tarkoittaa auttamista. Diakoniatyössä ei kysytä uskontokuntaa, vaan autetaan kaikkia ihmisiä. 

Oletko kiinnostunut kristinuskosta?

Jos olet kiinnostunut kristinuskosta, voit tulla tutustumaan jumalanpalveluksiin ja muuhun toimintaan sekä käydä rippi- tai kastekoulun.  Rippikoulussa opitaan lukemaan Raamattua ja tutustutaan kolmiyhteiseen Jumalaan sekä seurakuntaelämään. Rippikoulu päättyy kasteeseen, jos rippikoulun käynyt niin haluaa.  

Tietoa yhteistyötahoille, jotka työskentelevät maahanmuuttajien parissa

Seurakunta kohtaa Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia. Tuemme kotoutumisessa uuteen kotimaahan. Tarjoamme yhteyksiä seurakuntaan ja suomalaisiin ihmisiin. Seurakunta työskentelee mielellään myös eri maahanmuuttajatoimijoiden kanssa. 

Maahanmuuttajille on tarjolla yksilöllistä tukea ja keskusteluapua eri elämäntilanteissa riippumatta heidän uskonnollisesta taustastaan.

Seurakunta järjestää maahanmuuttajille yhteisiä tapahtumia ja retkiä. Halukkaille opetetaan kristinopin alkeita rippikoulussa. Seurakunnassa järjestetään ajoittain kansainvälisiä jumalanpalveluksia, joita suunnittelemassa on eri kulttuurien edustajia. Teemme yhteistyötä yli seurakuntarajojen. 

Ota yhteyttä kansainvälisestä toiminnasta

Apua ja tukea: Diakoniakeskus, Birger Jaarlin katu 3, Hämeenlinna. Tiedustelut ja ajanvaraus arkisin ti, to ja pe klo 9-12, p. 040 804 9350.
Muissa asioissa tiedustelut: Tiina Hämäläinen, tiina.s.hamalainen@evl.fi p.040 804 9353

Kaste tai rippikoulu Mirja Lassila, mirja.lassila@evl.fi tai puhelinnumero 040 804 9310 

Muut kansainväliset asiat: Ukraina-koordinaattori, rauhankasvatus, globaali- ja lähetyskasvatus, ystävyysseurakuntatyö, yhteydet lähetysjärjestöihin, Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kotouttamistyöryhmä Paula Harju, paula.harju@evl.fi tai puhelinnumero 040 804 9349.

Muualla verkossa

Katso kirkon selkokieliset verkkosivut.Linkki avautuu uudessa välilehdessä