Maahanmuuttajalle

Hän osoitti heille tien, ja niin he löysivät kaupungin, jossa asua. PS. 107:7

Tervetuloa Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaan! 

Seurakunta on Jumalan perhe. Seurakuntalaiset kokoontuvat yhteisiin jumalanpalveluksiin ja tekemään yhdessä erilaisia asioita.  Seurakunnassa järjestetään  tapahtumia, konsertteja, leirejä, retkiä ja kerhotoimintaa kaiken ikäisille. Toimintaa on osittain myös arabiaksi ja englanniksi (in English)

Seurakunnassa autetaan ihmisiä elämän eri tilanteissa, kuten

  • avioliiton ongelmissa
  • surussa
  • lasten kasvatuksessa
  • oman talouden järjestelemisessä
  • yksinäisyydessä 

Apua voi kysyä diakoniatyöltä. Diakonia tarkoittaa auttamista. Diakoniatyössä ei kysytä uskontokuntaa, vaan autetaan kaikkia ihmisiä. 

Oletko kiinnostunut kristinuskosta?

Jos olet kiinnostunut kristinuskosta, voit tulla tutustumaan jumalanpalveluksiin ja muuhun toimintaan sekä käydä rippi-/kastekoulun.  Rippikoulussa opitaan lukemaan Raamattua ja tutustutaan kolmiyhteiseen Jumalaan sekä seurakuntaelämään.  Rippikoulu päättyy kasteeseen, jos rippikoulun käynyt niin haluaa.  

Arabiankielinen raamattupiiri toimii sovitusti. Ota yhteys pastori Heikki Toivioon

Tutustu kirkon selkokielisiin sivuihin! 

Tietoa yhteistyötahoille, jotka työskentelevät maahanmuuttajien parissa

Seurakunta kohtaa Suomeen muuttaneita ulkomaalaisia, tukee kotoutumisessa uuteen kotimaahan sekä tarjoaa yhteyksiä seurakuntaan ja suomalaisiin ihmisiin. Seurakunta työskentelee mielellään myös eri maahanmuuttajatoimijoiden kanssa. 

Maahanmuuttajille on tarjolla yksilöllistä tukea ja keskusteluapua eri elämäntilanteissa riippumatta heidän uskonnollisesta taustastaan.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan monikulttuurinen työ järjestää yhteisiä tapahtumia ja retkiä. Halukkaille opetetaan kristinopin alkeita rippikoulussa. Seurakunnassa järjestetään kansainvälisiä jumalanpalveluksia, joita suunnittelemassa on eri kulttuurien edustajia. Teemme yhteistyötä yli seurakuntarajojen. 

Diakoniset asiat, retket ja leirit Tiina Kröger 

Kaste-/rippikoulu Mirja Lassila ja Heikki Toivio

Muut kansainväliset asiat Paula Harju