Helmijengi – sururyhmä lapsille

Lapsille suunnattu sururyhmä, Helmijengi-ryhmä, on vertaistukiryhmä 6–10-vuotiaille lapsille, joiden vanhempi tai muu läheinen ihminen on kuollut.

Sururyhmässä jaetaan kokemuksia muiden samanlaisessa tilanteessa olevien lasten kanssa. Ryhmässä lapsi saa tietoa surusta ja kuolemasta. Lapsi saa apua etsiessään sanoja tunteilleen sekä keinoja tunteiden käsittelemiseen.

Ryhmä työskentelee toiminnallisten menetelmien avulla. Helmijengi-ryhmä ei sovellu akuutissa kriisissä olevalle lapselle. Parhaimmillaan ryhmä soveltuu lapsille, joiden läheisen menetyksestä on kulunut aikaa puolesta vuodesta vuoteen.

Helmijengi-ryhmän kanssa rinnan kokoontuu lapsen vanhempien tai huoltajien ryhmä. Aikuisten vertaisryhmässä käsitellään perheen ja lapsen surua, kuullaan muiden kokemuksia ja etsitään keinoja tukea lapsia surun keskellä. On tärkeää, että jokaisen helmijengiläisen vanhempi tai huoltaja osallistuu aikuisten ryhmään.

Aikuisten ja lasten ryhmää ohjaavat seurakunnan työntekijät.

Seuraava ryhmä aloitetaan syksyllä 2020. Tiedotus lähempänä ajankohtaa.

Rauhankatu 14
13100 Hämeenlinna