Helmijengi-sururyhmästä vertaistukea lapsille

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Helmijengi-ryhmä on lapsille suunnattu sururyhmä. Helmijengi-ryhmä on vertaistukiryhmä 6–10-vuotiaille lapsille, joiden vanhempi tai muu läheinen ihminen on kuollut.

Helmijengissä lapsi oppii ymmärtämää surua

Helmijengi-sururyhmässä jaetaan kokemuksia muiden samanlaisessa tilanteessa olevien lasten kanssa. Ryhmässä lapsi saa tietoa surusta ja kuolemasta. Lapsi saa apua etsiessään sanoja tunteilleen sekä keinoja tunteiden käsittelemiseen.

Ryhmä työskentelee toiminnallisten menetelmien avulla.

Helmijengi-ryhmä ei sovellu akuutissa kriisissä olevalle lapselle. Parhaimmillaan sururyhmä soveltuu lapsille, joiden läheisen menetyksestä on kulunut aikaa puolesta vuodesta vuoteen.

Helmijengi-ryhmää ohjaa seurakunnan työntekijät.

Aikuisten vertaistukiryhmä vanhemmille ja huoltajille

Helmijengi-ryhmän kanssa rinnan kokoontuu lapsen vanhempien tai huoltajien sururyhmä. Aikuisten vertaisryhmässä käsitellään perheen ja lapsen surua, kuullaan muiden kokemuksia ja etsitään keinoja tukea lapsia surun keskellä.

On tärkeää, että jokaisen helmijengiläisen vanhempi tai huoltaja osallistuu aikuisten ryhmään.

Aikuisten sururyhmää ohjaa seurakunnan työntekijät.

Seuraavan Helmijengi-ryhmän aikataulu

Ei alkavaa ryhmää syksyllä 2020.

Rauhankatu 14
13100 Hämeenlinna