Perheneuvonnan ryhmät ja kurssit

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perheneuvonta järjestää vuosittain erilaisia ryhmiä ja kursseja, joilta voit saada vertaistukea tai apua parisuhteeseen. Alta löydät tiedot kursseista.

 

Elämäni suhteet

14 kertaa kokoontuva aikuisten terapiaryhmä. Seuraavan ryhmän aloittamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Miten ryhmä toimii?

Perheasiain neuvottelukeskus ja diakoniatyö järjestävät terapiaryhmän kuudelle aikuiselle, jotka haluavat yhdessä toisten kanssa ja ryhmän tuella tutkia itseään ja merkityksellisiä ihmissuhteitaan. Keskustelun lisäksi ryhmässä käytetään kuvia, kirjoittamista ja patsastyöskentelyä. Jokaisella on mahdollisuus tulla kuulluksi ja liittyä toistensa kokemuksiin. Usein kaikkein henkilökohtaisin osoittautuukin sellaiseksi, josta monella on omakohtaista kokemusta.

Kokoontumisten välille annetaan pieniä välitehtäviä. Lisäksi jokaiselle tulee kevään aikana kaksi suurempaa tehtävää, jotka hän esittelee koko ryhmälle. Tehtäviä ei missään vaiheessa arvioida.

Sopiiko ryhmä sinulle?

Osallistujilta odotetaan sitoumista ryhmän kaikkiin tapamisiin. Ryhmä ei sovi akuutisa elämänkriisisä olevalle. Ryhmä on maksuton Hämeenlinnassa, Janakkalasa ja Valkeakoskella asuvile.

Ryhmään hakeutuminen

Ryhmään haketuvat haastatellaan etukäteen.

Lisätiedot

Ryhmää ohjaavat perheneuvoja Sini Rantakari sini.rantakari@evl.fi ja diakoniatyöntekijä Tiina Hämäläinen tiina.s.hamalainen@evl.fi.

 

Eroryhmässä opitaan uuteen elämäntilanteeseen

Järjestämme vuosittain syksyllä eroryhmän. Ryhmään otetaan 12 osallistujaa ja se kokoontuu 10 kertaa viikoittain. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Perheneuvoja haastattelee jokaisen osallistujan ennen ryhmän alkamista.

Ryhmässä käsitellään sopeutumista haastavaan elämäntilanteeseen. Lisäksi käsitellään eroon liittyviä tunteita. Eroseminaarissa rakennetaan uutta käsitystä itsestä ja pohditaan, mitä eroprosessi on opettanut elämästä.

Ilmoittautuminen eroryhmään

Lisätietoja saa jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä perheneuvoja Sari Paanulle numeroon 040 804 9343, niin hän ottaa yhteyttä.

 

Luova suhde on taideterapeuttinen parisuhderyhmä

Luova suhde -ryhmä on tarkoitettu 4–6 pariskunnalle, jotka haluavat syventää keskinäistä tuntemista ja löytää uudenlaisia kohtaamisen tapoja.

Ryhmässä on mahdollisuus tutkia omaa parisuhdetta tekemällä eikä vain puhumalla. Kuvataiteelliset työskentelyt tehdään yksin tai yhdessä oman parin kanssa. Painopiste on tekemisessä ja parin keskinäisessä jakamisessa. Minkäänlaisia taiteellisia taitoja ei tarvita.

Ryhmä ei sovellu akuutissa kriisissä oleville.

Seuraavan luovan ryhmän alakamisesta ilmoitetaan näillä verkkosivuilla.

Lisätiedot

Sini Rantakari, sini.rantakari@evl.fi tai p. 040 804 9405.