Seurakuntamme palvelee koronaepidemian aikana

Olemme koonneet tälle sivulle hengellistä sisältöä ja vinkkejä kotoiluun. Löydät näiltä sivuilta myös tarjoamamme keskustelu-, sielunhoito- ja rukousavun. Laita viestiä tai soita, olemme sinua varten.

Jumalanpalvelukset myös verkossa

Jumalanpalveluksiin voi osallistua kesäkuun alusta alkaen. Jatkamme kuitenkin jumalanpalvelusten suoratoistopalvelua läpi kesän. Striimaamme jumalanpalveluksen joka toisena sunnuntaina ja lähiseurakuntamme striimaavat jumalanpalveluksen väliin jäävinä viikonloppuina. Tervetuloa osallistumaan jumalanpalveluksiin verkon välityksellä!

Striimattavat jumalanpalvelukset

Helluntain 31.5. jumalanpalvelus klo 10 Vanajan kirkosta

YouTube-video

Tallenteet jäävät katsottavaksi kahden viikon ajaksi tilaisuuksien jälkeen. Jumalanpalvelusten kolehtikohteisiin voi tutustua rauhassa täältä.

Erikoismessut

Valomessu on astetta rennompi yhdessä tehty messu, jossa pääasiana on ilo, ylistys ja yhdessä olo. Reilun tunnin aikana lauletaan yhdessä bändin kanssa ja etsitään omaa suhdetta Jumalaan kuunnellen ja rukoillen.

Musamessu on nimensä mukaisesti musiikkipitoinen messu, jossa lauletaan esimerkiksi ripareilta tuttuja lauluja mutta myös paljon muita. Musasta vastaa työntekijöiden ja vapaaehtoisten bändi.

Iltahartaudet

Illan rukoushetkissä rauhoitutaan musiikin ja sanan äärelle. Hartauden kesto noin kymmenen minuuttia. Videoissa on tekstitys.

Keskusteluapua hämeenlinnalaisille

Seurakuntamme työntekijät ovat kaikkien hämeenlinnalaisten tukena monin eri tavoin. Henkilökunnan yhteystiedot

Diakoniatyöntekijältä voi pyytää keskustelu-, sielunhoito- ja rukousapua, joka toteutetaan pääsääntöisesti puhelimitse. Myös riskiryhmään (yli 70-vuotiaat) kuuluvat ikäihmiset tai heidän omaisensa voivat kääntyä seurakunnan diakonian puoleen keskusteluapua tarvitessaan. Puhelinpäivystys palvelee ma–ti, to–pe klo 9–12, p. 040 804 9350 tai sähköpostitse diakonia.hameenlinna@evl.fi. Muuna aikana puhelinvastaajaan voi jättää soittopyynnön. Diakoniakeskuksen yhteystiedot

Hoivakotikäyntiä ja sairaanehtoollista voi tiedustella diakoniatyöntekijä Seija Puusaarelta, p. 040 8049 358 ja pastori Sinikka Tuorilta, p. 040 804 9315.

Perheneuvonta palvelee asiakkaita etävastaanotolla joko videoyhteydellä tai puhelimitse. Etävastaanotot toimivat ajanvarauksella. Myös kasvokkain tapahtuva lähivastaanotto on mahdollinen. Asiakas ja perheneuvoja sopivat yhdessä lähivastaanottoon siirtymisestä. Ajanvaraus Perheasiain neuvottelukeskukseen arkisin klo 9-12 numerossa 040 804 9340. Perheasiain neuvottelukeskuksen yhteystiedot

Vierailemme kouluissa ja päiväkodeissa pyydettäessä. Seuraamme viranomaisten päätöksiä koulujen ja päiväkotien toiminnasta. Varhaiskasvatuksen yhteystiedot

Kirkolliset toimitukset

Palvelutoimisto palvelee kirkollisten toimitusten, kuten kasteiden, vihkimisten ja siunaamisten, järjestelyissä toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla arkisin klo 9–12 ja 13–15. Palvelutoimiston yhteystiedot

Kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua 1.6. alkaen korkeintaan 50 henkeä. Toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat – kuten kastejuhlat, hääjuhlat sekä muistotilaisuudet – samoin kuin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavat kirkolliset toimitukset ovat yksityistilaisuuksia, ja niitä koskee näin ollen valtioneuvoston linjauksen mukainen 50 hengen enimmäisosallistujamäärä.

Jo sovittujen vihkimisten aikakohtaa voi siirtää myöhemmäksi. Kesän 2021 uusien vihkiaikojen varaaminen alkaa maanantaina 2.11.2020 klo 9 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenille.

Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kesän 2020 rippikoulut järjestetään aiemmin talvella sovitun aikataulun mukaisesti ja konfirmaatio rippikoulun päättyessä. Lisätietoa rippikoulujen järjestämisestä ja konfirmaatiosta löydät uutisesta.

Akuutti arkiapu -palvelu

Seurakunta on mukana Hämeenlinnan kaupungin Akuutti arkiapu-palvelussa. Palvelua voi pyytää soittamalla numeroon p. 03 621 7200. Numero on auki ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 10-14.

Arjen apu on käytettävissä neuvonnan ja ohjauksen tilanteissa, jotka aiheutuvat pandemiasta. Arkiapuun voit soittaa esimerkiksi, kun tarvitset neuvoja ja ohjausta, akuuttia kauppa- tai ruoka-apua. Palvelu on tarkoitettu niille kuntalaisille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan. Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia, lapsiperheitä ja muita henkilöitä, jotka eivät tässä muuttuneessa tilanteessa koe pärjäävänsä.

Yksittäiset henkilöt ja perheet voivat anoa taloudellista apua ensisijaisesti ruokaan ja hygieniatuotteisiin.

Yrittäjien neuvontapalvelut

Hämeen Yrittäjät ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ovat tiivistäneet yhteistyötä yrittäjien henkisen avun tukemisessa. Hämeen Yrittäjien asiakas- ja neuvontapalvelu arkisin 8-15 numerossa 050 439 4334 palvelee kaikkia yrittäjiä. Henkilökohtainen vertaistuki, taloudellinen neuvonta, kriisiapu ja muut yhteystiedot löydät Yrittäjät.fi sivulta

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu tarjoaa henkistä tai hengellistä tukea. Palveleva puhelin auttaa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä klo 18–24. Puhelu maksaa liittymäsopimuksen mukaisen hinnan, mutta päivystäjää voi pyytää tarvittaessa soittamaan takaisin. Päivystysnumeroon ei voi laittaa tekstiviestejä.

Verkkosivulla Kirkonkeskusteluapua.fi on myös palveleva chatti ja netti.

Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta tukee koronaepidemian aikana.

Podcastit

Ristiriita Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pastorit Elias Riikonen ja Mirja "Mimmu" Lassila ovat sopuisasti eri mieltä uudessa Ristiriita-podcastissa. Ristiriita on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa. Uudet jaksot julkaistaan perjantaisin.

Ruuhkahuokauksia – kristillisen meditaation podcast

Suhde klinikalla – kysymyksiä rakkaudesta ja ihmissuhdekiemuroista

Nojatuoli-ilta: Näe minut

Uusi keskusteluohjelmamme Nojatuoli-ilta tuo sunnuntai-iltoihin keskustelua, musiikkia ja välähdyksiä elämän tärkeisiin teemoihin.

Nojatuoli-ilta su 24.5. Teemana Näe minut.

YouTube-video

Vieraana mm. toimittaja Petteri Sihvonen ja sairaanhoitaja Jutta Sinisalo. Musiikki Osku Paappanen. Tallenne jää katsottavaksi kahden viikon ajaksi tilaisuuden jälkeen.

Verkkoraamis

Verkkoraamiksessa kokoonnutaan yhteen Raamatun ja rukouksen äärelle torstaisin 23.4. klo 18 lähtien. Raamattupiirissä kokoontuminen tapahtuu verkon välityksellä, vetäjänä ja koollekutsujana toimii Tuomo Ylhäisi. Raamattutyöskentely pohjautuu Ilosanomapiiri-sivuston materiaaliin.

Ilmoittaudu verkkoraamikseen viestillä osoitteeseen verkkoraamis@gmail.com. Verkkoraamis on tarkoitettu aikuisille ja nuorille aikuisille.

Kotikirkko-lehti

Pyhitä lukuhetkesi – ajankohtaisia ilmiöitä, kiinnostavia henkilöitä ja hengellisyyttä pääsiäisen lukupaketissa.

Kotikirkko-lehti on ensimmäistä kertaa tarjolla myös lehtitelineissä, joita on noin 20 pisteessä Hämeenlinnan alueella, esimerkiksi marketeissa. Katso Kotikirkon noutopisteet

Seurakunnan kirjeet

Kirjepyhis – Haluatko saada postia Onni-karhulta? Kirjepyhäkoulu 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille perheineen.

Ystäväkirje – Sydämellistä postia seurakuntayhteyteen kaipaaville yli 65-vuotaille

  • Tilaa kirje joko itselle tai tutulle ikäihmiselle luvan kysyttyäsi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Diakoniakeskuksen toimistoon. Ystäväkirjeen voi tilata myös kirjeitse: Diakoniakeskus, Ystäväkirje, Birger Jaarlin katu 3, PL 65, 13100 Hämeenlinna.

Kivaa tekemistä perheille

Lastenohjaajamme ovat tehneet seurakunnan YouTube-kanavalle puuhavinkkejä ja satutuokioita kotiin. Videoista löytyy vinkkejä muun muassa ulkoiluun, askarteluun ja leivontaan – unohtamatta käsienpesuohjeita. Tutut hahmot Metsämörri ja Onni-karhu näyttäytyvät myös videoilla.

Kevätbingossa bongataan lähiympäristöstä erilaisia asioita. Tulosta kevätbingo-pohja ja lähde etsintäseikkailulle!

Luontorasteja perheille löytyy neljästä kohteesta. Lähdöt ovat

  1. Aulangon luontoliikuntakeskuksen (retkeilymaja) opastetaulujen luota.
  2. Kaupunginpuiston laululavan (parkkipaikan reunassa) vierestä
  3. Käikälän valaistun kuntopolun opastetaulun luota
  4. Rengon koulun urheilukentän vasemmalta laidalta pururataa pitkin.

Rastit tavoittaa myös lastenvaunuilla. Luontorastit vaihtuvat tiistai-iltapäivisin seuraavasti: 26.5. Jokamiehenoikeudet, 2.6. Metsämadon rastit, 9.6. Aikuisille suunnatut luontokuvat ajatelmilla 18.6. asti. Muistetaanhan pitää luontorasteilla kulkiessa etäisyyttä muihin perheisiin ja vältetään koskemasta rastitehtäviin.

Keskusteluapua tarjolla puhelimitse ja sähköpostilla

Birger Jaarlin katu 3, PL 65
13100  Hämeenlinna

Ajanvaraus avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–12. Diakoniakeskus palvelee toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla.

Rauhankatu 14, 3. krs.
13100  Hämeenlinna

Ajanvaraus puhelimitse arkisin klo 9-12.

Kirkollisten toimitusten varaaminen puhelimitse ja sähköpostilla

Rauhankatu 14
13100  Hämeenlinna

Palvelemme toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla • 040 804 9300 (arkisin klo 13–15) • Tilavaraukset, kasteen ja vihkimisten järjestelyt 040 804 9333 (arkisin klo 9–12, 13–15) • Hautauspalvelut 040 804 9444 (arkisin klo 9–12, 13–15)

Olemme läsnä sosiaalisessa mediassa

Facebook

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Hämeenlinna-Vanajan srk:n varhaiskasvatus live-lähetyksinä keskiviikkoisin klo 10 perhekerho ja torstaisin klo 10 musahetki

Instagram

Kirkko Hämeenlinnassa Viikottain eri päivittäjä – uudet kujeet joka viikko! Tutustu seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin. 

Palikat ristissä varhaiskasvatuksen Instagram-tili

Poltsarin nuoret Instagramissa toivotetaan arkiaamuisin hyvää huomenta päivän sanan ja biisin kera. Arki-iltaisin on puolestaan hartaus klo 20 livenä tai videona.

  • maanantaisin työntekijän esittely
  • tiistaisin viikon kisa
  • keskiviikkoisin WhatsApp-päivystys klo 16–18
  • torstaisin virtuaalinen nuortenilta klo 18–20 Juliannan ja Hönden kanssa
  • perjantaisin Nuoren seurakunnan veisukirjan 2020 biisiesittely.

Jos kaipaat juttuseuraa, laita viestiä tai soita. WhatsAppissa päivystys keskiviikkoisin klo 16–18 Nuorisotyön yhteystiedot

Youtube

Hämeenlinnan seurakunnat

Youtubessa seurakuntalaisten ja työntekijöiden yhdessä lausuma Isä meidän -rukous. Liity mukaan yhteiseen rukoukseen!

YouTube-video

Kummeilta terveisiä Kouluikäisille video päivässä viitenä päivänä viikossa. Videoissa on muun muassa maskottikoira Nastin terveisiä, luontovinkkejä, satuja, hartauksia ja musiikkia.

Discord

Discord-poltsarinnuoret

Discord-bunkkerigg Bunkkeri-tietokonekerhon ohjaajien päivystys ma-ke ja pe klo 15-20 sekä tekemistä ja turnauksia nuorille. Lisätiedot Bunkkeri.gg