Seurakuntamme palvelee koronaepidemian aikana

Kohtaamisten jäädessä vähäisemmälle koronavirusepidemian vuoksi, kokoamme tälle sivulle hengellistä sisältöä ja vinkkejä kotoiluun. Löydät näiltä sivuilta myös tarjoamamme keskustelu-, sielunhoito- ja rukousavun. Laita viestiä tai soita, olemme sinua varten.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet verkossa

Vaikka emme juuri nyt kokoonnu, olemme läsnä. Tervetuloa osallistumaan pääsiäisen sanajumalanpalveluksiin verkon välityksellä! Jumalanpalvelukset kuvataan ja lähetetään suorana Hämeenlinnan kirkosta ilman läsnä olevaa seurakuntaa.

Kiirastorstai 9.4. klo 18 sanajumalanpalvelus

YouTube-video

Pitkäperjantai 10.4. klo 15 Jeesuksen kuolinhetken musiikkihartaus

YouTube-video

Ensimmäinen pääsiäispäivä su 12.4. klo 10 sanajumalanpalvelus

YouTube-video

Striimattavat jumalanpalvelukset

Katsomislinkit lisätään sivulle aina ennen lähetystä. Tallenne jää katsottavaksi myöhemmin.

Lasten ja lapsiperheiden pääsiäishartaudet

Nuorten musamessu

Musamessu 15.4. klo 19 videoidaan ja lähetetään suorana Poltinahon seurakuntatalolta. Tällä kerralla musamessu toteutetaan musajumiksena. Musasta vastaa työntekijöiden bändi.

Kirkko auki hiljentymiselle

Hämeenlinnan kirkko on avoinna hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten ma-pe ja su klo 11-13. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Rengon kirkko on auki sunnuntaina klo 11-13, niin ikään rukoilua ja hiljentymistä varten.

Kirkon aukiolo ei tarkoita yleisötilaisuutta. Valtioneuvoston ohjeiden mukaan samassa tilassa voi olla kerrallaan enintään kymmenen henkilöä.

Keskusteluapua hämeenlinnalaisille

Seurakuntamme työntekijät ovat kaikkien hämeenlinnalaisten tukena monin eri tavoin.

Jos kaipaat keskusteluapua, työntekijämme ovat tavoitettavissa keskitetysti keskusteluapua varten numerossa 040 8049 400 ma–pe klo 12–20. Henkilökunnan yhteystiedot

Diakoniatyöntekijältä voi pyytää keskustelu-, sielunhoito- ja rukousapua, joka toteutetaan pääsääntöisesti puhelimitse. Myös riskiryhmään (yli 70-vuotiaat) kuuluvat ikäihmiset tai heidän omaisensa voivat kääntyä seurakunnan diakonian puoleen keskusteluapua tarvitessaan. Puhelinpäivystys palvelee ma–ti, to–pe klo 9–12, p. 040 804 9350 tai sähköpostitse diakonia.hameenlinna@evl.fi. Muuna aikana puhelinvastaajaan voi jättää soittopyynnön. Diakoniakeskuksen yhteystiedot

Hoivakotikäyntiä ja sairaanehtoollista voi tiedustella diakoniatyöntekijä Seija Puusaarelta, p. 040 8049 358 ja pastori Sinikka Tuorilta, p. 040 804 9315.

Nuorten ja koululaisten keskusteluapua varten on perustettu WhatsApp-päivystysnumero, joka toimii joka arkipäivä numerossa 050 329 4232 klo 12–16. Mietityttääkö elämä, kaveri- tai kotiasiat? Päivystäjinä toimivat varhaisnuorisotyönohjaajat.

Perheneuvonta palvelee asiakkaita etävastaanotolla joko puhelimitse tai videoyhteydellä. Etävastaanotot toimivat ajanvarauksella. Poikkeusolojen vuoksi vastaanoton rinnalla tarjotaan kertaluontoista puhelinkeskusteluapua perheessä ja yksin asuville. Ajanvaraus Perheasiain neuvottelukeskukseen arkisin klo 9-12 numerossa 040 804 9340. Perheasiain neuvottelukeskuksen yhteystiedot

Vierailemme kouluissa ja päiväkodeissa pyydettäessä. Seuraamme viranomaisten päätöksiä koulujen ja päiväkotien toiminnasta.

Kirkolliset toimitukset

Palvelutoimisto palvelee kirkollisten toimitusten, kuten kasteiden, vihkimisten ja siunaamisten, järjestelyissä toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla arkisin klo 9–12 ja 13–15. Palvelutoimiston yhteystiedot

Kirkolliset toimitukset pidetään poikkeusjärjestelyin. Toimitukseen voi osallistua korkeintaan 10 henkilöä.

Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä kuitenkin olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Tällöin tartuntariskiä tulee pyrkiä välttämään esimerkiksi niin, että osallistujat ovat siunauskappelissa tai haudalla riittävän etäällä toisistaan. Suosimme haudalla siunaamista.

Jo sovittujen kasteiden ja vihkimisten aikakohtaa voi siirtää myöhemmäksi.

Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa.

Akuutti arkiapu -palvelu

Seurakunta on mukana Hämeenlinnan kaupungin Akuutti arkiapu-palvelussa. Palvelua voi pyytää soittamalla numeroon p. 03 621 7200. Numero on auki ma-pe klo 9-18 ja la-su klo 10-14.

Arjen apu on käytettävissä neuvonnan ja ohjauksen tilanteissa, jotka aiheutuvat pandemiasta. Arkiapuun voit soittaa esimerkiksi, kun tarvitset neuvoja ja ohjausta, akuuttia kauppa- tai ruoka-apua. Palvelu on tarkoitettu niille kuntalaisille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan. Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia, lapsiperheitä ja muita henkilöitä, jotka eivät tässä muuttuneessa tilanteessa koe pärjäävänsä.

Yksittäiset henkilöt ja perheet voivat anoa taloudellista apua ensisijaisesti ruokaan ja hygieniatuotteisiin. Huhtikuun aikana vähävaraiset lapsiperheet voivat anoa Perheiden parhaaksi -avustusta

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu tarjoaa henkistä tai hengellistä tukea. Palveleva puhelin auttaa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä klo 18–24. Puhelu maksaa liittymäsopimuksen mukaisen hinnan, mutta päivystäjää voi pyytää tarvittaessa soittamaan takaisin. Päivystysnumeroon ei voi laittaa tekstiviestejä.

Verkkosivulla Kirkonkeskusteluapua.fi on myös palveleva chatti ja netti.

Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta tukee koronaepidemian aikana.

Podcastit

Ristiriita Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pastorit Elias Riikonen ja Mirja "Mimmu" Lassila ovat sopuisasti eri mieltä uudessa Ristiriita-podcastissa. Ristiriita on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa. Uudet jaksot julkaistaan perjantaisin.

 

Ruuhkahuokauksia – kristillisen meditaation podcast

Suhde klinikalla – kysymyksiä rakkaudesta ja ihmissuhdekiemuroista

Kotikirkko-lehti

Pyhitä lukuhetkesi – ajankohtaisia ilmiöitä, kiinnostavia henkilöitä ja hengellisyyttä pääsiäisen lukupaketissa.

Kotikirkko-lehti on ensimmäistä kertaa tarjolla myös lehtitelineissä, joita on noin 20 pisteessä Hämeenlinnan alueella, esimerkiksi marketeissa. Katso Kotikirkon noutopisteet

Seurakunnan kirjeet

Kirjepyhis – Haluatko saada postia Onni-karhulta? Kirjepyhäkoulu 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille perheineen.

Ystäväkirje – Sydämellistä postia seurakuntayhteyteen kaipaaville yli 65-vuotaille

 • Tilaa kirje joko itselle tai tutulle ikäihmiselle luvan kysyttyäsi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Diakoniakeskuksen toimistoon. Ystäväkirjeen voi tilata myös kirjeitse: Diakoniakeskus, Ystäväkirje, Birger Jaarlin katu 3, PL 65, 13100 Hämeenlinna.

Kivaa tekemistä perheille

Lastenohjaajamme ovat tehneet seurakunnan YouTube-kanavalle puuhavinkkejä ja satutuokioita kotiin. Videoista löytyy vinkkejä muun muassa ulkoiluun, askarteluun ja leivontaan – unohtamatta käsienpesuohjeita. Tutut hahmot Metsämörri ja Onni-karhu näyttäytyvät myös videoilla.

Kaupunkibingossa bongataan lähiympäristöstä erilaisia asioita. Tulosta kaupunkibingo1 tai kaupunkibingo2 -pohja ja lähde kaupunkiseikkailulle!

Luontorasteja perheille löytyy kolmesta kohteesta. Lähdöt ovat

 1. Aulangon luontoliikuntakeskuksen (retkeilymaja) opastetaulujen luota.
 2. Kaupunginpuiston laululavan (parkkipaikan reunassa) vierestä
 3. Loimalahden leirikeskuksen pääovelta (Majalahdentie 1). 
 4. Käikälän valaistun kuntopolun opastetaulun luota
 5. Rengon koulun urheilukentän vasemmalta laidalta pururataa pitkin.

Rastit tavoittaa myös lastenvaunuilla. Luontorastit vaihtuvat keskiviikkoisin seuraavasti: 25.3. alkaen Luontotietoutta, 1.4. alkaen Hyvä paimen, 8.4. Pääsiäinen, 15.4. Metsämatikkaa. Muistetaanhan pitää luontorasteilla kulkiessa etäisyyttä muihin perheisiin ja välttämään koskemista rastitehtäviin.

Pääsiäisen soittolista

Seurakunnan kanttorit ovat listanneet omat suosikkinsa pääsiäismusiikkia kaipaaville!

Keskusteluapua tarjolla puhelimitse ja sähköpostilla

Birger Jaarlin katu 3, PL 65
13100  Hämeenlinna

Ajanvaraus avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–12. Diakoniakeskus palvelee toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla.

Rauhankatu 14, 3. krs.
13100  Hämeenlinna

Ajanvaraus puhelimitse arkisin klo 9-12. ***6.-9.4. ajanvaraus seuraavasti: ma 6.4. puh 040 804 9405 ti 7.4. - to 9.4. puh 040 804 9342 Kaikissa klo 10-12***

Kirkollisten toimitusten varaaminen puhelimitse ja sähköpostilla

Rauhankatu 14
13100  Hämeenlinna

Palvelemme toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla • 040 804 9300 (arkisin klo 13–15) • Tilavaraukset, kasteen ja vihkimisten järjestelyt 040 804 9333 (arkisin klo 9–12, 13–15) • Hautauspalvelut 040 804 9444 (arkisin klo 9–12, 13–15)

Olemme läsnä sosiaalisessa mediassa

Facebook

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta Facebookista löytyvät esimerkiksi aiempina vuosina videoimamme hiljaisen viikon ahtisaarnat.

Hämeenlinna-Vanajan srk:n varhaiskasvatus live-lähetyksinä keskiviikkoisin klo 10 perhekerho ja torstaisin klo 10 musahetki

Instagram

Kirkko Hämeenlinnassa Viikottain eri päivittäjä – uudet kujeet joka viikko! Tutustu seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin. 

Palikat ristissä varhaiskasvatuksen Instagram-tili

Poltsarin nuoret Instagramissa toivotetaan arkiaamuisin hyvää huomenta päivän sanan ja biisin kera. Arki-iltaisin on puolestaan hartaus klo 20 livenä tai videona.

 • maanantaisin työntekijän esittely
 • tiistaisin viikon kisa
 • keskiviikkoisin taikuri Miika Korkatin videotervehdys
 • torstaisin virtuaalinen nuortenilta klo 18–20 Juliannan ja Hönden kanssa
 • perjantaisin Nuoren seurakunnan veisukirjan 2020 biisiesittely.

Jos kaipaat juttuseuraa, laita viestiä tai soita Nuorisotyön yhteystiedot

Youtube

Hämeenlinnan seurakunnat

Youtubessa seurakuntalaisten ja työntekijöiden yhdessä lausuma Isä meidän -rukous. Liity mukaan yhteiseen rukoukseen!

YouTube-video

Kummeilta terveisiä Kouluikäisille video päivässä viitenä päivänä viikossa. Videoissa on muun muassa maskottikoira Nastin terveisiä, luontovinkkejä, satuja, hartauksia ja musiikkia.

Discord

Discord-poltsarinnuoret Lukioiden koeviikkokahvit näytön äärellä Discord-jutustelukanavalla 25.3.–1.4. nuorisotyönohjaajien Samuli ”Hönde” Santalan ja Julianna Rantasen kanssa.

Discord-bunkkerigg Bunkkeri-tietokonekerhon ohjaajien päivystys ma-ke ja pe klo 15-20 sekä tekemistä ja turnauksia nuorille. Perjantaina 27.3. Bunkkeri pilkkikisailee virtuaalisesti Pro Pilkki 2 -turnauksessa. Lisätiedot Bunkkeri.gg