Seurakuntamme palvelee pandemiatilanteen aikana

Päivitetty 7.6..2021
Kesäkuussa 2021 jatkuvien koronasuositusten vuoksi emme edelleenkään kokoonnu jumalanpalveluksiin kirkkoihin.
Jumalanpalvelus Hämeenlinnan kirkosta lähetetään sunnuntaisin klo 10 Youtube-kanavallamme (linkki). Tervetuloa mukaan! Lähetyksen jälkeen Hämeenlinnan kirkossa on tarjolla ehtoollinen noin klo 11 alkaen.

Ajankohtaista pandemiatilanteesta

  • Kokoonnumme pääasiassa etänä
  • Toivomme kovasti, että jokainen käyttää kasvomaskia ja pitää hyvän turvaetäisyyden jos ollaan samassa tilassa.
  • Kasteissa, vihkimisissä ja siunaustilaisuuksissa osallistujamäärä korkeintaan 10 henkilöä.
  • Kaste, vihkiminen ja siunaustilaisuus voidaan pitää ulkona. Silloin mukana voi olla 50 henkilöä.
  • Vaeltava jumalanpalvelus on yksi tapa osallistua jumalanpalvelukseen koronaturvallisesti ulkona. Katso tapahtumakalenteristamme.

Olemme sinua varten poikkeusoloissakin

Olemme koonneet tälle sivulle hengellistä sisältöä sekä tarjoamamme keskustelu-, sielunhoito- ja rukousavun. Laita viestiä tai soita, olemme sinua varten.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Jumalanpalvelus verkkolähetyksenä, messu Hämeenlinnan kirkosta sunnuntaisin klo 10 (linkki). 
Lähetyksen jälkeen Hämeenlinnan kirkkoon voi tulla ehtoolliselle klo 11-12.

Kirkolliset toimitukset, eli kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset, toimitetaan hyvät turvaetäisyydet säilyttäen ja hygieniaohjeita noudattaen. Ristiäiset suositellaan siirrettäväksi seurakunnan tiloihin, jotta turvavälit toteutuvat paremmin. Tilat ovat ilmaisia seurakunnan jäsenille kastejuhlissa.

Ristiäiset, hääjuhlat ja muistotilaisuudet seurakunnan tiloissa, kodeissa ja yksityistiloissa ovat yksityisiä juhlia, joiden turvallisuudesta vastaavat niiden järjestäjät.

Keskusteluapua hämeenlinnalaisille

Seurakuntamme työntekijät ovat kaikkien hämeenlinnalaisten tukena monin eri tavoin. Henkilökunnan yhteystiedot Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Diakoniatyöntekijä tavattavissa Hämeenlinnan kirkossa maanantaisin (14.6.2021 asti) klo 13-15.
Keskusteluapua ja tukea mieltä kuormittaviin tilanteisiin. Voimme ottaa kirkkoon korkeintaan 3 henkilöä kerrallaan.

Diakoniatyöntekijältä voi pyytää muutenkin keskustelu-, sielunhoito- ja rukousapua. Myös riskiryhmään (yli 70-vuotiaat) kuuluvat ikäihmiset tai heidän omaisensa voivat kääntyä seurakunnan diakonian puoleen keskusteluapua tarvitessaan. Neuvonta palvelee ma–ti, to–pe klo 9–12, p. 040 804 9350 tai sähköpostitse diakonia.hameenlinna@evl.fi. Muuna aikana puhelinvastaajaan voi jättää soittopyynnön. Diakoniakeskuksen yhteystiedot

Hoivakotikäyntiä ja sairaanehtoollista voi tiedustella diakoniatyöntekijä Seija Puusaarelta, p. 040 8049 358.

Perheneuvonta palvelee asiakkaita kasvokkain tapahtuvalla vastaanotolla tai etävastaanotolla joko videoyhteydellä tai puhelimitse. Ajanvaraus Perheasiain neuvottelukeskukseen arkisin klo 9-12 numerossa 040 804 9340. Perheasiain neuvottelukeskuksen yhteystiedot

Vierailemme kouluissa ja päiväkodeissa pyydettäessä. Seuraamme viranomaisten päätöksiä koulujen ja päiväkotien toiminnasta. Varhaiskasvatuksen yhteystiedot

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu tarjoaa henkistä tai hengellistä tukea. Palveleva puhelin auttaa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä klo 18–24. Puhelu maksaa liittymäsopimuksen mukaisen hinnan, mutta päivystäjää voi pyytää tarvittaessa soittamaan takaisin. Päivystysnumeroon ei voi laittaa tekstiviestejä.

Verkkosivulla Kirkonkeskusteluapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä on myös palveleva chatti ja netti.

Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Kuvituskuva, kynttilöitä.

Nojatuoli-illat

Uusi keskusteluohjelmamme Nojatuoli-ilta tuo sunnuntai-iltoihin keskustelua, musiikkia ja välähdyksiä elämän tärkeisiin teemoihin. Iltaa kuljettaa pastori Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio. Illan musiikista vastaa houseband.

Nojatuoli-illat ovat seurattavissa Hämeenlinnan seurakunnat -YouTube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lähetys alkaa klo 20.

Kevään Nojatuoli-illat

  • 21.3.
  • 18.4.

Podcastit

RistiriitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pastorit Elias Riikonen ja Mirja "Mimmu" Lassila ovat sopuisasti eri mieltä uudessa Ristiriita-podcastissa. Ristiriita on kuunneltavissa SoundcloudissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Spotifyssa. 

RuuhkahuokauksiaLinkki avautuu uudessa välilehdessä – kristillisen meditaation podcast

Suhde klinikallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä – kysymyksiä rakkaudesta ja ihmissuhdekiemuroista

Kotikirkko-lehti

Pyhitä lukuhetkesi – ajankohtaisia ilmiöitä, kiinnostavia henkilöitä ja hengellisyyttä yhdessä lukupaketissa.

Kotikirkko-seurakuntalehti jaetaan Hämeenlinnan kantakaupungin ja Rengon alueella kotitalouksiin, jossa ei ole ilmaisjakelukieltoa. Katso Kotikirkon noutopisteet.

Seurakunnan kirjeet

Kirjepyhis – Haluatko saada postia Onni-karhulta?

Ystäväkirje – Sydämellistä postia seurakuntayhteyteen kaipaaville yli 65-vuotaille

  • Tilaa Ystäväkirje joko itselle tai tutulle ikäihmiselle luvan kysyttyäsi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Diakoniakeskuksen toimistoon. Ystäväkirjeen voi tilata myös kirjeitse: Diakoniakeskus, Ystäväkirje, Birger Jaarlin katu 3, PL 65, 13100 Hämeenlinna.

Alakoululaisten uutiskirje – ajankohtaista tietoa ja tapahtumia alakoululaisille perheineen. Kirjeessä kerromme alakouluikäsille suunnatuista tapahtumista ja niistä jutuista, jotka kiinnostavat koululaisia. Tilaajana saat uutiskirjeen noin neljä kertaa vuodessa.

Kivaa tekemistä perheille

Lastenohjaajamme ovat tehneet seurakunnan YouTube-kanavalle puuhavinkkejä ja satutuokioita kotiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Videoista löytyy vinkkejä muun muassa ulkoiluun, askarteluun ja leivontaan – unohtamatta käsienpesuohjeita. Tutut hahmot Metsämörri ja Onni-karhu näyttäytyvät myös videoilla.

Keskusteluapua tarjolla

Birger Jaarlin katu 3, PL 65
13100  Hämeenlinna

Ajanvaraus avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–12. Toivomme yhteydenottoa puhelimitse tai sähköpostilla.

Rauhankatu 14, 3. krs.
13100  Hämeenlinna

Ajanvaraus puhelimitse arkisin klo 9-12.

Kirkollisten toimitusten varaaminen

Rauhankatu 14
13100  Hämeenlinna

040 804 9300 (arkisin klo 13–15) • Tilavaraukset, kasteen ja vihkimisten järjestelyt 040 804 9333 (arkisin klo 9–12, 13–15) • Hautauspalvelut 040 804 9444 (arkisin klo 9–12, 13–15)

Olemme läsnä sosiaalisessa mediassa

Facebook

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Hämeenlinna-Vanajan srk:n varhaiskasvatusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagram

Kirkko HämeenlinnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Tutustu seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin. 

Palikat ristissäLinkki avautuu uudessa välilehdessä varhaiskasvatuksen Instagram-tili

Poltsarin nuoretLinkki avautuu uudessa välilehdessä Instagramissa tietoa nuoren seurakunnan toiminnasta, hartauksia ja musaa. Jos kaipaat juttuseuraa, laita viestiä tai soita. Nuorisotyön yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Youtube

Hämeenlinnan seurakunnat Linkki avautuu uudessa välilehdessä

​​​​​​Youtubessa seurakuntalaisten ja työntekijöiden yhdessä lausuma Isä meidän -rukous. Liity mukaan yhteiseen rukoukseen!

YouTube-video

Kummeilta terveisiäLinkki avautuu uudessa välilehdessä Kouluikäisille videoita

Discord

Discord-poltsarinnuoret

Discord-bunkkerigg Lisätiedot Bunkkeri.ggLinkki avautuu uudessa välilehdessä