Seurakuntamme palvelee koronaepidemian aikana

Olemme koonneet tälle sivulle hengellistä sisältöä sekä tarjoamamme keskustelu-, sielunhoito- ja rukousavun. Laita viestiä tai soita, olemme sinua varten.

Jumalanpalvelukset myös verkossa

Jumalanpalveluksien kokoontumisrajoituksia lievennetään 1.8. alkaen, jolloin alle 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat sallittuja ilman erityisehtoja. Seurakunta kantaa huolta ihmisten terveydestä suosituksia turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta noudattamalla.

Jatkamme kuitenkin jumalanpalvelusten suoratoistopalvelua läpi kesän. Tervetuloa osallistumaan jumalanpalveluksiin verkon välityksellä! 

Kesän striimattavat jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus Vanajan kirkosta 23.8.

YouTube-video

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jumalanpalveluksien tallenteet jäävät katsottavaksi kahden viikon ajaksi tilaisuuksien jälkeen. Jumalanpalvelusten kolehtikohteisiin voi tutustua rauhassa täältä.

Kevään erikoismessut

Musamessu on nimensä mukaisesti musiikkipitoinen messu, jossa lauletaan esimerkiksi ripareilta tuttuja lauluja mutta myös paljon muita. Musasta vastaa työntekijöiden ja vapaaehtoisten bändi.

Iltahartaudet

Illan rukoushetkissä rauhoitutaan musiikin ja sanan äärelle. Hartauden kesto noin kymmenen minuuttia. Videoissa on tekstitys.

Keskusteluapua hämeenlinnalaisille

Seurakuntamme työntekijät ovat kaikkien hämeenlinnalaisten tukena monin eri tavoin. Henkilökunnan yhteystiedot

Diakoniatyöntekijältä voi pyytää keskustelu-, sielunhoito- ja rukousapua, joka toteutetaan pääsääntöisesti puhelimitse. Myös riskiryhmään (yli 70-vuotiaat) kuuluvat ikäihmiset tai heidän omaisensa voivat kääntyä seurakunnan diakonian puoleen keskusteluapua tarvitessaan. Puhelinpäivystys palvelee ma–ti, to–pe klo 9–12, p. 040 804 9350 tai sähköpostitse diakonia.hameenlinna@evl.fi. Muuna aikana puhelinvastaajaan voi jättää soittopyynnön. Diakoniakeskuksen yhteystiedot

Hoivakotikäyntiä ja sairaanehtoollista voi tiedustella diakoniatyöntekijä Seija Puusaarelta, p. 040 8049 358 ja pastori Sinikka Tuorilta, p. 040 804 9315.

Perheneuvonta palvelee asiakkaita etävastaanotolla joko videoyhteydellä tai puhelimitse. Etävastaanotot toimivat ajanvarauksella. Myös kasvokkain tapahtuva lähivastaanotto on mahdollinen. Asiakas ja perheneuvoja sopivat yhdessä lähivastaanottoon siirtymisestä. Ajanvaraus Perheasiain neuvottelukeskukseen arkisin klo 9-12 numerossa 040 804 9340. Perheasiain neuvottelukeskuksen yhteystiedot

Vierailemme kouluissa ja päiväkodeissa pyydettäessä. Seuraamme viranomaisten päätöksiä koulujen ja päiväkotien toiminnasta. Varhaiskasvatuksen yhteystiedot

Kirkolliset toimitukset

Palvelutoimisto palvelee kirkollisten toimitusten, kuten kasteiden, vihkimisten ja siunaamisten, järjestelyissä arkisin klo 9–12 ja 13–15. Toimiston ovet aukeavat 1.8. alkaen arkisin klo 13–15. Palvelutoimiston yhteystiedot.

Kirkkotilassa tapahtuviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua 1.8. alkaen alle 500 henkeä ilman erityisehtoja. Seurakunta kantaa huolta ihmisten terveydestä suosituksia turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta noudattamalla.

Toimituksen jälkeen järjestettävät juhlat – kuten kastejuhlat, hääjuhlat sekä muistotilaisuudet – samoin kuin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavat kirkolliset toimitukset ovat yksityistilaisuuksia. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat 1.8. alkaen 500 henkeä. Lisäksi viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Kesän 2021 uusien vihkiaikojen varaaminen alkaa maanantaina 2.11.2020 klo 9 Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan jäsenille.

Kaikista toimituksiin liittyvistä asioista voi keskustella niistä vastaavien pappiemme kanssa.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kesän 2020 rippikoulut järjestettiin aiemmin talvella sovitun aikataulun mukaisesti ja konfirmaatito rippikoulun päättyessä. Lisätietoa rippikoulujen järjestämisestä ja konfirmaatiosta löydät uutisesta.

Yrittäjien neuvontapalvelut

Hämeen Yrittäjät ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ovat tiivistäneet yhteistyötä yrittäjien henkisen avun tukemisessa. Hämeen Yrittäjien asiakas- ja neuvontapalvelu arkisin 8-15 numerossa 050 439 4334 palvelee kaikkia yrittäjiä. Henkilökohtainen vertaistuki, taloudellinen neuvonta, kriisiapu ja muut yhteystiedot löydät Yrittäjät.fi sivulta

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu tarjoaa henkistä tai hengellistä tukea. Palveleva puhelin auttaa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä klo 18–24. Puhelu maksaa liittymäsopimuksen mukaisen hinnan, mutta päivystäjää voi pyytää tarvittaessa soittamaan takaisin. Päivystysnumeroon ei voi laittaa tekstiviestejä.

Verkkosivulla Kirkonkeskusteluapua.fi on myös palveleva chatti ja netti.

Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta tukee koronaepidemian aikana.

Podcastit

Ristiriita Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan pastorit Elias Riikonen ja Mirja "Mimmu" Lassila ovat sopuisasti eri mieltä uudessa Ristiriita-podcastissa. Ristiriita on kuunneltavissa Soundcloudissa ja Spotifyssa. Uudet jaksot julkaistaan perjantaisin.

Ruuhkahuokauksia – kristillisen meditaation podcast

Suhde klinikalla – kysymyksiä rakkaudesta ja ihmissuhdekiemuroista

Verkkoraamis

Verkkoraamiksessa kokoonnutaan yhteen Raamatun ja rukouksen äärelle torstaisin 23.4. klo 18 lähtien. Raamattupiirissä kokoontuminen tapahtuu verkon välityksellä, vetäjänä ja koollekutsujana toimii Tuomo Ylhäisi. Raamattutyöskentely pohjautuu Ilosanomapiiri-sivuston materiaaliin.

Ilmoittaudu verkkoraamikseen viestillä osoitteeseen verkkoraamis@gmail.com. Verkkoraamis on tarkoitettu aikuisille ja nuorille aikuisille.

Kotikirkko-lehti

Pyhitä lukuhetkesi – ajankohtaisia ilmiöitä, kiinnostavia henkilöitä ja hengellisyyttä pääsiäisen lukupaketissa.

Kotikirkko-lehti on ensimmäistä kertaa tarjolla myös lehtitelineissä, joita on noin 20 pisteessä Hämeenlinnan alueella, esimerkiksi marketeissa. Katso Kotikirkon noutopisteet

Seurakunnan kirjeet

Kirjepyhis – Haluatko saada postia Onni-karhulta?

Ystäväkirje – Sydämellistä postia seurakuntayhteyteen kaipaaville yli 65-vuotaille

  • Tilaa kirje joko itselle tai tutulle ikäihmiselle luvan kysyttyäsi soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Diakoniakeskuksen toimistoon. Ystäväkirjeen voi tilata myös kirjeitse: Diakoniakeskus, Ystäväkirje, Birger Jaarlin katu 3, PL 65, 13100 Hämeenlinna.

Alakoululaisten uutiskirje – ajankohtaista tietoa ja tapahtumia alakoululaisille perheineen. Kirjeessä kerromme alakouluikäsille suunnatuista tapahtumista ja niistä jutuista, jotka kiinnostavat koululaisia. Tilaajana saat uutiskirjeen noin neljä kertaa vuodessa.

Kivaa tekemistä perheille

Lastenohjaajamme ovat tehneet seurakunnan YouTube-kanavalle puuhavinkkejä ja satutuokioita kotiin. Videoista löytyy vinkkejä muun muassa ulkoiluun, askarteluun ja leivontaan – unohtamatta käsienpesuohjeita. Tutut hahmot Metsämörri ja Onni-karhu näyttäytyvät myös videoilla.

Kevätbingossa bongataan lähiympäristöstä erilaisia asioita. Tulosta kevätbingo-pohja ja lähde etsintäseikkailulle!

Keskusteluapua tarjolla puhelimitse ja sähköpostilla

Birger Jaarlin katu 3, PL 65
13100  Hämeenlinna

Ajanvaraus avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–12. Diakoniakeskus palvelee toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla.

Rauhankatu 14, 3. krs.
13100  Hämeenlinna

Ajanvaraus puhelimitse arkisin klo 9-12.

Kirkollisten toimitusten varaaminen puhelimitse ja sähköpostilla

Rauhankatu 14
13100  Hämeenlinna

040 804 9300 (arkisin klo 13–15) • Tilavaraukset, kasteen ja vihkimisten järjestelyt 040 804 9333 (arkisin klo 9–12, 13–15) • Hautauspalvelut 040 804 9444 (arkisin klo 9–12, 13–15)

Olemme läsnä sosiaalisessa mediassa

Facebook

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Hämeenlinna-Vanajan srk:n varhaiskasvatus live-lähetyksinä keskiviikkoisin klo 10 perhekerho ja torstaisin klo 10 musahetki

Instagram

Kirkko Hämeenlinnassa Tutustu seurakunnan toimintaan ja työntekijöihin. 

Palikat ristissä varhaiskasvatuksen Instagram-tili

Poltsarin nuoret Instagramissa tietoa nuoren seurakunnan toiminnasta, hartauksia ja musaa. Jos kaipaat juttuseuraa, laita viestiä tai soita. WhatsAppissa päivystys keskiviikkoisin klo 16–18 Nuorisotyön yhteystiedot

Youtube

Hämeenlinnan seurakunnat

Youtubessa seurakuntalaisten ja työntekijöiden yhdessä lausuma Isä meidän -rukous. Liity mukaan yhteiseen rukoukseen!

YouTube-video

Kummeilta terveisiä Kouluikäisille video päivässä viitenä päivänä viikossa. Videoissa on muun muassa maskottikoira Nastin terveisiä, luontovinkkejä, satuja, hartauksia ja musiikkia.

Discord

Discord-poltsarinnuoret

Discord-bunkkerigg Bunkkeri-tietokonekerhon ohjaajien päivystys ma-ke ja pe klo 15-20 sekä tekemistä ja turnauksia nuorille. Lisätiedot Bunkkeri.gg