Henkilöt pitelevät puista sydäntä. Hämeelinan Diakoniayhdistys.

Hämeenlinnan Diakoniayhdistys ry

Hämeenlinnan Diakoniayhdistys ry edistää, tukee ja avustaa seurakunnan diakoniatyötä. Yhdistys toimii itsenäisesti omalla tehtäväkentällään, hyvässä yhteistyössä seurakunnan ja muiden hyväntekeväisyysorganisaatioiden kanssa.

Jäsenistölleen yhdistys on yhteisö, jossa lähimmäisenrakkaus toteutuu teoissa, sanoissa ja asenteissa. Voimaannuttavan ja aidosti vaikuttavan harrastamisen merkityksellisyys kumpuaa palvelemisesta, antamisen ja vastaanottamisen tasapainosta.

Toiminta

Tyylikkäät ja luotettavat varainhankinnan tilaisuudet, tempaukset ja keräykset luovat yhdistyksen toiminnallisen perustan. Niiden lisäksi yhdistys tarjoaa mahdollisuuksia osallistua diakonian kenttätyöhön ja avustustoimintaan. Jäsenet avustavat viranhaltijoita tapahtumien ja retkien järjestelyissä. Yhdistys myös etsii kiinnostavia avustus- ja talkookeikkoja miniprojekteista kiinnostuneille jäsenilleen.

Diakonian hengessä yhdistys kasvattaa kaikkia hämeenlinnalaisia huomaamaan avuntarpeen ja rohkaisee tukemaan lähimmäisiä pienissä arkissa asioissa. Välittää saa vähälläkin vaivalla. Eriarvoisuuden, epäoikeudenmukaisuuden, köyhyyden ja vähäosaisuuden tuorein tutkimustieto ja näihin teemoihin liittyvät paikalliset ilmiöt, saavat yhdistyksen kautta näkyvyyttä. Diakonian sidos koko luomakuntaan on tällä hetkellä erityisen kiinnostava teemakokonaisuus, johon yhdistys on parhaillaan etsimässä oman toimintansa mahdollisuuksia ja tekemisen muotoja.

Yhdistyksellä on oikeus ottaa vastaan testamentteja.

Kutsumme sinut mukaan

Aidosti merkityksellisen harrastamisen aloittaminen on helppoa. Uutena jäsenenä maksat ensin vuotuisen jäsenmaksusi tilillemme ja kirjoitat maksaessasi pankkisiirron viestikenttään oman sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi. Otamme sinuun yhteyttä ja täydennämme yhdistysrekisteriin tarvittavat henkilötietosi, samalla myös jututamme millainen toiminta olisi juuri se sinun juttusi. Ja, jos et ole kiinnostunut toiminnasta, niin tässä yhdistyksessä saa hyvillä mielin olla jäsenenä myös ilman aktiivista osallistumista.

Yhdistyksen tilinumero: Etelä-Hämeen OP FI07 5680 0020 2805 21

Jäsenmaksu on yksityishenkilöiltä 20€ ja yhteisöiltä 100€. Jäsenmaksu maksetaan vuosittain.

Hämeenlinnan Diakoniayhdistys Ry, c/o Diakoniakeskus, PL 65, 13101 Hämeenlinna.

Puheenjohtaja Sara Kaloinen, p. 044 975 9333, sarakaloinen(@)gmail.com.

Varapuheenjohtaja Anna Anttila, p. 040 559 8983.

Kriisiapu 2020 -keräys

Hämeenlinnan Diakoniayhdistys ry on aktiivisesti mukana Hämeenlinnassa parhaillaan käynnissä olevassa Kriisiapu 2020 -keräyksessä. Keräys järjestetään kirjejakeluna postiluukkuihin, pankkisiirtojakeluna keräyksen tukijoiden myymälöissä ja toimipisteissä sekä korona-tilanteen niin salliessa lipaskeräyksenä kauppatorin markkinoiden ja tapahtumien yhteydessä.

Keräysaika on 1.10.-31.12.2020. Keräysnumero on RA/2020/1099. Keräyksen tuotosta ilmoitetaan Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa viikolla 2/2021 ja näillä Diakoniayhdistyksen www-sivuilla.

Lataa tästä kriisipukeräyksen esite, pdf.

​​​​​​​Näin voit tukea toimintaamme

Käytä diakoniatyön hyväksi olevia suruadresseja

Kantolan Korttituote myy ja myös postittaa puolestasi suruadresseja, joihin on painettu diakoniayhdistyksen logo ja maininta ”Diakoniatyön hyväksi kotimaassa”. Adressin ostajan valittavissa on eri kuva-aiheita ja lukuisia eri muistotekstejä. Voit myös käyttää omaa tekstiäsi. Adressin hinta Kantolan Korttituotteen verkkokaupassa on 13 €. Asioit Korttinurkka.com -verkkokaupassa kätevästi tästä. Korona-viruksen ja Covid-19 -pandemian vuoksi, Kantolan Korttituotteen kivijalkamyymälä on toistaiseksi suljettuna.

Kreetalaisia oliivisaippuoita

​​​​​​​Yhdistyksen työn tukemiseksi myynnissä on myös Kreetalla käsin valmistettuja oliivisaippuoita 5 eur/kpl. Tuotteita on saatavilla yhdistyksen puheenjohtajan kautta.

Seuraa diakoniayhdistystä somessa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Yhteinen kirkkovaltuusto, Jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokunnan varapuheenjohtaja, Hämeenlinnan Diakoniayhdistys ry puheenjohtaja