Aamukaste-kastetapahtuma

Seurakuntamme järjestää kastetapahtumia, jolloin juhlan aika, paikka ja tarjoilut on mietitty ja valmisteltu kasteperheen puolesta valmiiksi. Kastetapahtuma on kaunis useamman perheen yhteinen juhla, joka helpottaa perheitä järjestelyissä ja kutsuu myös niitä perheitä kasteelle, joissa kaste on syystä tai toisesta jäänyt lapsen tai nuoren vauva-aikana järjestämättä. Vastaavia kastetapahtumia järjestetään ympäri Suomen.

Perhe varaa oman, puoli tuntia kestävän, kastevuoron. Kastepappi ottaa perheeseen yhteyttä sopiakseen kastekeskustelusta, jossa käydään läpi tilaisuuden kulku ja vanhemmat ilmoittavat, kenet tai keitä ovat aikoneet kutsua kummeiksi sekä sovitaan tilaisuuden yksityiskohdista, kuten laulettavista virsistä. Kasteperheen vieraat ovat tervetulleita kastejuhlaan. Seurakunta tarjoaa kaikille kakkukahvit ja perhe saa lahjaksi kastekassin.
Kaste on erillisessä tilassa kullekin perheelle erikseen ja kakkupöytä on katettu yhteiseen tilaan koko tilaisuuden ajaksi.

Kaikki on valmista. Juhlapaikkaan on valmistettu myös hiljainen tila, joka toimii lastenhoitohuoneena ja rauhallisena imetyspaikkana. Leikki-ikäisille on leikkinurkka. Seurakunnalla on myös useita erilaisia kastemekkoja, joita saa lainata.

Ota minuun yhteyttä

Rauhankatu 14