Uutislistaukseen

Ahveniston rantapolku on korona-ajan kirkko 

14.12.2020 16.35

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa on otettu kaikki keinot käyttöön, jotta joulun aikaan voitaisiin järjestää edes jotakin yhteistä, johon voi tulla mukaan muutoinkin kuin kotona nettiyhteyden välityksellä. 

Sunnuntain 20.12. vaeltava jumalanpalvelus on uusi tapa osallistua jumalanpalvelukseen – Ahveniston järven rantapolkua kävellen. Jumalanpalvelus alkaa uimarannalta, matkaan voi lähteä itselleen sopivana hetkenä klo 14–15.30. 

–Tämä jumalanpalvelus on kuin pieni pyhiinvaellus. Polun varrella saa mukaansa jumalanpalveluskaavan mukaisessa järjestyksessä raamatunlauseita itse pohdittavaksi, ja luonnon keskellä voi rukoilla ja kokea Jumalan läsnäoloa, hallintokappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio kuvailee. 

Vaeltava jumalanpalvelus on tarkoitettu yksin tai pienessä läheisimpien ryhmässä kuljettavaksi. Kahden kilometrin mittaisen polun maasto on mäkistä, ja säästä riippuen voi olla myös liukasta. 

–Oma taskulamppu tai otsavalo kannattaa varata mukaan. Ja jos lähtöpaikalla on jo muita, niin kannattaa varautua odottamaan hetki kauempana, Kevätsalo-Vuorio huomauttaa.